Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
05 09

Už dantų taisymą Lietuvoje – 15 000 eurų: nustėręs dėl kainos Justinas surizikavo užsienyje

Daugybę pasaulio vietų aplankęs Justinas Navikas šį kartą su „15min“ skaitytojais dalijasi savo įspūdžiais iš Sakartvelo, kurį, anot keliautojo, jo sutikti vietiniai žmonės vis dar vadina Gruzija. Įdomu tai, kad lietuvis kelionės metu ne tik tyrinėjo šalį, bet ir joje norėjo susitvarkyti dantis bei namo grįžti su „Holivudo šypsena“. Kaip jam sekėsi?
Justinas Navikas Sakartvele (Gruzijoje)
Justinas Navikas Sakartvele (Gruzijoje) / Asmeninio archyvo nuotr.

Keliautojas Justinas Navikas yra romano apie lietuvio dramatišką likimą Sibiro taigoje – „Išeiti į horizontą“ – autorius. Neseniai pasirodė ir jo naujasis romanas „Išeiti į Afriką“.

Šis mano draugo ir kaimyno pasiūlymas man pasirodė nei vietoje, nei laiku. Tik ką apkeliavau Afriką ir Aziją, o čia – Gruzija – postsovietinė respublika. Po stulbinančių įspūdžių egzotiškose šalyse smilktelėjo mintis, kad galiu patirti nemažai čia išlikusių atgrasios komunistinės epochos elementų.

Asmeninio archyvo nuotr. / Vaizdai nuo Timūro viešbučio
Asmeninio archyvo nuotr. / Vaizdai nuo Timūro viešbučio

Draugas mokėjo įkalbėti. Sakė, kad nuskrisime, o ten – visada šiltas pavasaris, 25 laipsniai šilumos, jūra, palmės, čia pat kalnai su kaimeliais, nerealus maistas... O dar Batumis yra odontologijos centras, institutas yra, klinikose naujausia aparatūra, technologijos – dar ir su naujais dantimis galėsiu sugrįžti.

Paaiškėjo verdiktas: 3 šalinimai, 3 implantai ir reikalingas ko ne naujas žandikaulis.

Nors problemų burnoje neturėjau, užsirašiau pasitikrinti į vieną iš privačių klinikų Vilniuje ir, man netikėtai, paaiškėjo verdiktas: 3 šalinimai, 3 implantai ir reikalingas ko ne naujas žandikaulis, nes dantys nuo amžiaus pasidilino. Orientacinė kaina – 15 000 eurų!

Nustebintas kainos prasitariau tam jaunam odontologui, kad aš jau nelabai jaunas, tai ar reikia puošti būsimą lavoną tokiais brangiais dantimis? Ir makabriškos mintys tuo metu sukūrė vaizdą – nežymiai pražiodintas lavonas blizgančiais dantimis žmonėms turėjo liudyti pasiturinčiojo statusą.

Asmeninio archyvo nuotr. / Batumis yra lyg vėsieji subtropikai
Asmeninio archyvo nuotr. / Batumis yra lyg vėsieji subtropikai

Juk žmonės mėgsta pasipuikuoti. Dar nesenais laikais šeimininkas, atvėręs šaldytuvą, ilgai žiūrėdavo į sukrautus servelatus ir majonezus, kad atėjęs svečias pamatytų, koks jis pasiturintis.

Konsultantas tyliai nužvelgė mane ir parašė trumpą išvadą, kad pacientui reikalingi 3 implantai, bet gydytis nenori. Tačiau tuomet labai nenusiminiau. Buvau girdėjęs, kad Lietuvoje dantų sutvarkymas yra kompensuojamas ligonių kasų, nes tokių paslaugų prireikia tikrai ne socialiai tvirtiems gyventojams, o dažniausiai pensininkams. O dar nenukrypstamai artėja Gerovės valstybės santvarka...

Sužinojau, kad iš tų 15 000 eurų man kompensuos tik 860.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius