Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 11 21

Giedrius gerina būstą sužalotam didvyriui: šis išgelbėjo paauglę, o dabar pagalbos reikia pačiam

Visuomenėje įprasta manyti, kad geri darbai daromi tyliai, kad nereikia jų viešinti lyg pagarsinus gerą darbą jo svoris ir reikalingumas sumažėtų. 15min kviečia savo skaitytojus dalintis gerais darbais!
Tomas Bagdonas apdovanojamas už skęstančios merginos išgelbėjimą
Tomas Bagdonas apdovanojamas už skęstančios merginos išgelbėjimą / Asmeninio archyvo nuotr.

Šį kartą dalijamės jautria istorija. Šiaulietis Giedrius Kazlauskis negaili gražių žodžių savo draugui, trijų vaikų tėčiui Tomui Bagdonui.

„Jis puikus žmogus, visiems pagelbėdavo, kuo galėdavo, tačiau šiuo metu jam pačiam labai reikia pagalbos, todėl visus draugus kviečiu prisidėti, kad suremontuotume Tomui būstą ir pritaikytume jį gyventi žmogui su negalia“, – sako jis.

Asmeninio archyvo nuotr. /Giedrius Kazlauskis
Asmeninio archyvo nuotr. /Giedrius Kazlauskis

Tomas Bagdonas, karys savanoris, tarnybos metu kiek mažiau nei prieš metus buvo mįslingai sužalotas Vokietijoje, jam buvo sužeista galva, jis kurį laiką buvo paniręs į komą.

Kaip sako jo draugas Giedrius, įvykio aplinkybės yra neaiškios, todėl svarbiausia dabar padėti draugui pasveikti ir oriai gyventi patogiame būste.

Savo prašymu pridėti ranką prie remonto Tomo bute Giedrius pasidalino socialiniame tinkle „Facebook“ ir kaipmat sulaukė atgarsio, tačiau vyras sako, kad jam reikia ne „laikų“, bet realios pagalbos.

Asmeninio archyvo nuotr. /Remontuojamas būstas
Asmeninio archyvo nuotr. /Remontuojamas būstas

„Buvau nuvykęs jo aplankyti, pamačiau, kokia situacija: akys išlikusios tokios pačios, žiba, nors jis nevaldo dešinės rankos ir kojos, nekalba, tačiau viską suvokia.

Mano svajonė – suremontuoti jam būstą, kad turėtų kur nusiprausti, nes tas būstas visai nepritaikytas“, – pasakoja G.Kazlauskis.

Šiuo metu Tomą Palangoje prižiūri jo mama, jį maitina ir rūpinasi, kad jam nieko netrūktų, todėl vyras sparčiai sveiksta.

Asmeninio archyvo nuotr. /Remontuojamas būstas
Asmeninio archyvo nuotr. /Remontuojamas būstas

Giedrius sako, kad atsiliepė gana nemažai žmonių, kiekvienas prisideda, kiek gali, todėl pašnekovas yra labai dėkingas neabejingiems draugams ir daro pagalbininkų lentą, kurioje kiekvienas pagalbininkas bus įamžintas, o pati lenta padovanota Tomui.

Tikslas – suremontuoti būstą iki Kalėdų, o padėti galima ne tik pinigais, bet ir statybinių priemonių čekiais ar tiesiog siūlant savo pagalbą, rankų darbą.

„Noriu pasakyti, kad jeigu surinktume tų pinigų daugiau, nei reikia, jie visi atiteks Tomui – čia nėra net kalbos, jų niekas nesisavins, pinigai skirti tik geram tikslui“, – pabrėžia Giedrius.

Asmeninio archyvo nuotr. /Pagalbininkų lenta
Asmeninio archyvo nuotr. /Pagalbininkų lenta

Tomas Bagdonas – didvyris, 2016-aisiais aprašytas žiniasklaidoje – tuomet jis išgelbėjo Baltijos jūroje skendusią šešiolikmetę. Kaip sako Giedrius, galbūt ji atsilieptų ir aplankytų Tomą – toks susitikimas jam padėtų sveikti ir prisiminti buvusius įvykius.

Norintys padėti ir prisidėti prie Tomo Bagdono būsto remonto, gali kreiptis į Giedrių Kazlauskį telefonu 8 671 58220 ar „Facebook“.


15min iniciatyva „Šiemet buvau geras“ kviečia dalintis gerais darbais, paviešinti geradarius!

Jeigu žinote, kad šalia jūsų gyvena geroji fėja ar gerasis naminukas, bet jis yra per daug kuklus, kad pats pasigirtų, parašykite mums apie jį – mes susisieksime ir pakalbinsime. Anketą rasite žemiau arba rašykite el.paštu buvaugeras@15min.lt (klausimynas galioja toks kaip anketoje – vardas, pavardė, telefonas, trumpas gero darbo aprašymas ir nuotrauka arba video).

Istorijas bei jų herojus galite siūlyti iki š. m. gruodžio 16 d. Atrinktas istorijas su jų geradariais skelbsime 15min portale. Pagausinkime gerumo, kad ta šiluma paliestų kuo daugiau širdžių!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius