Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 rugsėjo 16d. 21:50

Klaipėdoje – baklažanai rekordininkai

Aida Bartašiūnienė
Vitos Jurevičienės/„Vakarų ekspreso“ nuotr. / Aida Bartašiūnienė
Klaipėdoje, Tauralaukio rajone, Žvaigždžių gatvėje, Aida Bartašiūnienė užaugino beveik dviejų su puse kilogramų svorio baklažaną, kuris vos ne dvigubai viršijo ankstesnį Lietuvos baklažano rekordą.

„Vakarų ekspreso“ fotožurnalistės akivaizdoje vakar A.Bartašiūnienė nuskynė savo užaugintus baklažanus. Didžiausio iš jų svoris yra 2 496 g, plotis 59 cm, aukštis 22 cm. Lietuvos rekordų knygoje 2013 metais įrašytas Kėdainiuose išaugintas baklažanas, kuris svėrė apie 1 300 g. „Siųsime registruoti naują rekordą“, – sakė klaipėdietė.

Kitas moters išaugintas baklažanas sveria 1 940 g ir yra labai įdomus savo dviguba forma.

A.Bartašiūnienė pasakojo, kad neįprastų baklažanų sodinukų pavasarį gavo iš kaimyno, tad jų rūšies nežino.

„Kadangi esame alergiški, auginame savo daržoves be jokių cheminių trąšų. Baklažanai užaugo šiltnamyje, pomidorų, paprikų, petražolių kaimynystėje, laistomi paprastu drungnu vandeniu iš laistymo sistemos ir mulčiuojami nupjauta žole. Kadangi auginu baklažanus ne pirmus metus, pastebėjau, kad jiems labai patinka drėgmė. O žolės mulčas ją labai gerai sulaiko ir kartu patręšia dirvožemį“, – aiškino moteris.

Vitos Jurevičienės/„Vakarų ekspreso“ nuotr./Baklažanai rekordininkai
Vitos Jurevičienės/„Vakarų ekspreso“ nuotr./Baklažanai rekordininkai

Pašnekovė sako girdėjusi, kad ne visiems daržininkams baklažanai gerai dera. „Man regis, kad šie augalai būna vyriškos ir moteriškos giminės ir turi būti poriniai, kad užderėtų“, – svarstė Aida.

Tauralaukiškė prisipažino, jog pati pirmą kartą baklažanų paragavo tik sulaukusi trisdešimties metų ir pirmas įspūdis buvo nekoks.

„Aš užaugusi Žemaitijoje ir apie baklažanus nebuvau net girdėjusi. Pirmą kartą paragavus, man jie labai nepatiko, nes buvo neskaniai pagaminti. Patiko traškūs baklažanai kinų restorane. Vyras rusiškose interneto svetainėse atrado labai sudėtingą receptą, kaip padaryti iš baklažanų delikatesą su kukurūzų tešla. Tai man skaniausias baklažanų patiekalas.

O aš pati mėgstu gaminti troškinius. Į juos dedu mėsos, morkų, paprikų, petražolių, keptuvėje prieš tai apkeptų bulvių ir baklažanų. Labai skanios grybų sriubos su baklažanais.

Taip pat konservuoju juos kartu su paprikomis, morkomis, česnaku. Anksčiau dar į konservus dėdavau ir kopūstų, bet tada išeiga daug didesnė, o valgyti nėra kam“, – dalijosi savo receptais A. Bartašiūnienė.

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Vakarų ekspresas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

SEB verslo augimo programa

01:37:23

Video

25:11
10:24
04:58

15min metų knygų rinkimai

Ar žinai?

Esports namai

URBAN˙/

Sveikata

Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką