Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stilistė pataria: kaip puoštis Kalėdų, Naujųjų metų ir darbo vakarėliams

Gruodis jau tradiciškai tapęs švenčių mėnesiu: Kalėdos, Naujieji metai, o iki jų – įmonių vakarėliai. Neretai tenka pasukti galvą, ką vilkėti, koks aksesuaras geriau derėtų, kad susikurtume norimą įvaizdį. Stilistė Greta Kukštaitė pasidalijo patarimais, kaip puoštis per minėtas šventes, ir pabrėžė, kad pats svarbiausias dalykas – neperžengti vulgarumo ribos, ypač – ruošiantis darbo vakarėliui.
Šventinis stilius
Šventinis stilius / 123RF.com nuotr.

Populiarus blizgesys

G.Kukštaitė, kalbėdama apie šventes ir vakarėlius, sako, kad šiemet, kaip ir kasmet, labai populiarus blizgesys – žėručiai, žvyneliai, paprasčiau tariant – audiniai, kurie blizga. Tad drąsiai galite rinktis blizgias sukneles, palaidines, kelnes, švarkus, kostiumėlius, korsetus, taip pat blizgius batus, rankines ir kitus aksesuarus.

Madingas ir permatomas audinys – tarsi tinklelis, bet blizgus. Tokios dabar aktualios tiek suknelės, tiek palaidinės.

Kaip šventines spalvas stilistė išskiria sidabrinę, juodą, Kalėdoms tiktų auksinė, maišyta su raudona, taip pat labai madinga šventiškai atrodanti kobalto mėlyna, jei mėgstate, galima rinktis ir ryškias spalvas – rožinę, žalią ar kurią kitą.

Paklausta apie vyrus, G.Kukštaitė sako, kad jų aprangai taip pat aktualus blizgesys, tačiau, jei nesinori nei blizgaus švarko, nei kelnių, galima pasirinkti tik akcentus. Galima rinktis vilkėti juodą, kad ir nuo galvos iki kojų. Kaip sako stilistė, nors juoda madinga visada, bet šiemet ji ypač akcentuojama, kalbant apie vyrų stilių.

„O jei nesinori nei juodos, nei blizgučių, šį sezoną madingos ir ryškios spalvos. Viskas priklauso nuo to, kokį stilių vyras mėgsta ir kokius drabužius dėvi“, – tęsia pašnekovė.

Tarp aksesuarų – vintažinė gėlė ant kaklo

Kalbėdama apie įvaizdžio akcentus, G.Kukštaitė sako, kad dabar labai išpopuliarėjo vintažinė detalė – ant kaklo segama medžiaginė gėlė.

„Gali būti ir blizgūs šalikėliai, masyvūs blizgantys auskarai.

Taip pat madinga iš kristalų pasiūta tarsi liemenėlė, kurią galima dėvėti ir ant nuogo kūno, ir ant drabužių.

Kalbant apie šventiškus akcentus, labai madingi kaspinai. Jais gali būti puoštos suknelės, bateliai, juos galima segti į plaukus. Niekur nesitraukia ir plunksnos bei plaukų aksesuarai.

Dar vienas madingas šventiškas akcentas – ilgos pirštinės. Jos gali būti ir juodos, ir spalvotos, priklauso nuo to, kokios spalvos vyrauja jūsų įvaizdyje. Jas galite derinti, tarkime, prie atvirų pečių suknelės ir smailianosių aukštakulnių ar ilgaaulių aukštakulnių“, – pasakoja stilistė.

Aukštakulniai, pasak G.Kukštaitės, gali būti juodi klasikiniai arba blizgūs. Jei juodi, gerai būtų, kad turėtų kokį blizgų akcentą. Toms, kurios aukštakulnių nenori, nemėgsta ir neavi, puiki alternatyva gali būti dabar į madą sugrįžusios balerinos.

Kalėdos ir Naujieji metai

Be abejonės, renkantis aprangą visada būtina atsižvelgti į vietą, kurioje vyksta šventė, ir tai, ką patys mėgstate vilkėti.

Būna, kad pasvarstome – jei Kalėdas sutinkame namuose, kam čia puoštis. Stilistė G.Kukštaitė su tuo nesutinka: „Net, jei Kalėdos kuklios, jaukios namuose, pasipuošti vis tiek reikia, nes tokia šventė – tik kartą metuose.“

Paprašyta pasidalyti patarimais, kaip susikurti šventinį, bet tuo pačiu jaukų ir patogų įvaizdį šventes sutinkant namuose, stilistė pataria derinti skirtingą medžiagiškumą.

„Taip išgausite išraiškingą derinį. Pavyzdžiui, vilkėkite satinines kelnes ir prie jų derinkite stilingų raštų kalėdinį megztinį. Taip pat galite priderinti plaukų lankelį, auskarus, žiedus. Bus ir puošnu, ir jauku.

Galite rinktis vilkėti ir visą satininį kostiumą, dar pasipuošti lankeliu ar kitu plaukų aksesuaru.

Beje, kalėdinis akcentas gali būti ir kojinės.

Vyrai gali pasipuošti jaukiu kalėdiniu megztiniu, ryškiomis kojinėmis. Jei rinktųsi kostiumą, kaip akcentą gali ryšėti dėmesį patraukiančią varlytę“, – patarimais dalijasi stilistė.

Jei šventė vyksta ne namuose, jai tiks visi blizgūs drabužiai, kuriuos jau aptarėme straipsnio pradžioje.

Jie itin tinkamas pasirinkimas ir Naujųjų metų vakarėliui, nes tą vakarą, G.Kukštaitės teigimu, norisi ir blizgesio, ir puošnumo, ir seksualumo.

Beje, rinkdamosi suknelę galite atkreipti dėmesį į iškirptę – dabar labai madinga kvadratinė.

„Sutinkant šventes sodyboje galbūt norisi daugiau patogumo, bet ir tokioje vietoje merginos, moterys taip pat dažnai avi aukštakulnius, vilki blizgančią suknelę. Svarbiausia atsižvelgti į aplinką ir kad pati jaustumėtės jaukiai, neišsišokančiai ir patogiai. O šventinis įvaizdis galioja visur“, – teigia stilistė.

Darbo vakarėlis

Kalbant apie darbo vakarėlį, aktualūs keli akcentai: vieta, kur jis vyksta (biuro patalpose, restorane, o gal naktiniame klube), ar nurodytas aprangos kodas (jei taip, jo reikėtų paisyti), ir pati apranga – svarbiausia neperžengti vulgarumo ribos.

„Darbo vakarėliui tikrai tiks ir blizgi suknelė, ir blizgus kostiumas. Amžina klasika – satinas arba aksomas. Taigi gali būti aksominis kostiumėlis ar suknelė, norint klasikinio, subtilaus derinio – satininis sijonas, marškinukai ir aukštakulniai.

Juoda maža suknelė ar juodas kostiumėlis – visada saugus variantas. Tinka ir raudona ar kitos mėgstamos spalvos suknelė ar kostiumas. Ji gali būti ir ryškiai rožinė, bet svarbu, koks yra tas vakarėlis, kur jis vyksta, koks yra kolegų ratas, kad per daug neišsišoktumėte. Jei aplinka laisva – galima daugiau eksperimentuoti.

Dabar labai madingi tvido kostiumėliai – gali būti sijonukas su švarkeliu, jei mėgstate tokį stilių.

Renkantis aprangą darbo vakarėliui nereikėtų persistengti, bandyti priblokšti aplinkinių, ypač, jei darbe esate kuklesnė. Žinoma, tikrai galima išreikšti savo asmenybę, parodyti savo stilių, ko galbūt darbe neišeina padaryti, bet ribos reikėtų neperžengti. Taisyklė „mažiau yra daugiau“ čia labai tinka“, – sako stilistė.

Pasak jos, renkantis kuklesnius apdarus išsiskirti padeda aksesuarai: „Jei mėgstate išraiškingesnius drabužius ir norisi ištrūkti iš darbinių kostiumėlių, tiktų atviresnės nugaros ar pečių suknelė – geriau rinktis tokį variantą nei didelė iškirptė priekinėje dalyje. Ir sužaisti aksesuarais, kad įvaizdis būtų išbaigtas ir harmoningas.“

G.Kukštaitės teigimu, rengiantis svarbu atkreipti dėmesį ir į medžiagiškumą, kad audiniai tarpusavyje nesipeštų, būtų suvaldyti aksesuarai – kad nebūtų perkrauta. Galioja ta pati taisyklė kaip ir visada – jei apranga pompastiškesnė, aksesuarai turėtų būti minimalistiškesni, o jei apranga klasikinė, minimalistinė, kuklesnė, aksesuarai gali būti didesni, išraiškingesni ir tapti įvaizdžio akcentu.

„Kalbant apie makiažą ir šukuoseną šventėms, persistengti taip pat nereikėtų. Jei pati apranga jau yra ekspresyvi, ryški, makiažas ir šukuosena turėtų būti kuklesni. Makiaže taip pat dominuoja blizgučiai – galima juos naudoti akims. Jei jūsų įvaizdis klasikinis, akys neturėtų būti labai ryškios, o ryškinti reikėtų lūpas – pavyzdžiui, dažyti jas sodriai raudonu lūpdažiu“, – pataria stilistė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Catrinel Marlon
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Catrinel Marlon

Kalbėdama apie vyrų aprangą, G.Kukštaitė sako, kad dažniausias pasirinkimas vakarėliams yra kostiumas arba kostiuminės kelnės ir marškiniai, vietoj jų gali būti ir megztukas – pavyzdžiui, golfas. „Vyrui, renkantis kelnes ar kostiumą, svarbiausia atsižvelgti į jam tinkamą ilgį ir drabužio kirpimą“, – atkreipia dėmesį stilistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius