Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 02

6 restoranai ir kavinės Vilniuje, viliojantys puikiomis terasomis

Vasarą, kai tik yra proga, visi keliaujame į lauką, o ir užsukus į kavinę ar restoraną mieliau sėdime lauke. Ypač vilioja vietos, kurių terasos erdvės, apsuptos žalumos, kiek tolėliau nuo judėjimo ir triukšmo. Kelias tokias vietas Vilniuje ir rekomenduojame!
„Kiemas“
„Kiemas“ / Restorano archyvo nuotr.

Vilniuje tokių vietų išties netrūksta – vienos jų pačiame miesto centre, Senamiestyje, kitos labiau nuo jo nutolusios. Šįkart pristatome tik kelias jų ir labai skirtingas – kai kurios jų veikia metai iš metų, kitos gana naujos, vienos jų labiau subalansuotos apsilankymui dieną, kitos – išskirtinai vakarinio formato.

1

„Kiemas“

Restorano archyvo nuotr. /„Kiemas“
Restorano archyvo nuotr. /„Kiemas“

Tai trečius metus skaičiuojantis projektas, svečius kviečiantis tik vasarą. Jei jau visai tiksliai, „Kiemas“ yra įsikūręs restorano „Gastronomika“, vadovaujamo virtuvės šefo Liutauro Čepracko, kieme. Tad pats „Kiemas“ jokių vidinių patalpų neturi – jis ir yra tik kieme.

Jaukioje ir uždaroje vietoje rikiuojasi spalvoti staliukai, sutemus čia įsižiebia jaukus apšvietimas, o ant stalo atkeliauja patiekalai, kurie atstovauja pačioms įvairiausioms virtuvėms, bene akivaizdžiausi čia Artimųjų Rytų akcentai. Darbo dienomis dirbama tik vakarais, o savaitgaliais – nuo pietų. Tai puiki erdvė ir didesnėms kompanijoms, ir romantiškiems pasisėdėjimams dviese.

Koncepcija

maistas, skirtas dalintis; eklektiška virtuvė

Akcentas

kieme auga dar XVIII a. sodinta liepa

Kur

Bokšto g. 6, Vilnius

Dirba

II–V 17–23, VI 12–23

2

„Medininkai“

Restorano archyvo nuotr. /„Medininkai“
Restorano archyvo nuotr. /„Medininkai“

Vienas seniausių sostinės restoranų pernai atnaujino savo terasą, esančią vidiniame kieme, ir netrukus kvies ragauti patiekalų, ruoštų ant grilio – visą procesą bus galima matyti savo akimis, nes atvira virtuvė – visai šalia.

Staliukai išdėstyti keliomis grupėmis, čia telpa apie 50–60 žmonių. Nuo lietaus saugo stogas, kuris geru oru gali būti nuleidžiamas, o jaukią atmosferą kuria lempučių girliandos bei milžiniškuose vazonuose augantys citrusai, su ant šakų kabančiomis citrinomis, kinkanais…

Koncepcija

grilio patiekalai ir baras

Akcentas

istorinis pastatas, vaisiais aplipę citrinmedžiai

Kur

Aušros Vartų g. 8, Vilnius

Dirba

II–V 17–23, VI–VII 11–23

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius