Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ant grilio keptas upėtakis: paprasta, bet taip gardu

Kepti upėtakiai, kuriuos galima įdaryti ir pavasariniais žalumynais, papuoš ir savaitgalio stalą, bet pritiks ir šiokiadieniams. Viskas ko reikia, tai pasilikti kiek daugiau laiko jų pamarinavimui. Jei tik orai leis, gardžiausia juos patikėti griliui, o jei ne, galima ir orkaitėje.
Kepti upėtakiai
Kepimui grilyje ruošiama žuvies filė / Fotolia nuotr.

Patiekalui reikės:

  • 2 upėtakių;
  • 2-3 apelsinų;
  • 200 g mažųjų šparagų;
  • 4 morkų;
  • 4 šaukštų ištirpinto sviesto;
  • 1 šaukšto konservuotų/marinuotų kaparėlių;
  • druskos;
  • maltų juodųjų (pipirų pagal skonį);
  • ridikėlių daigų;
  • sultenių.

Kaip gaminti:

Upėtakius perliekite šaltu vandeniu ir nusausinkite. Pagardinkite išspaustomis apelsinų sultimis ir palikite per naktį marinuotis (galima marinuoti ir kelias valandas).

Perkelkite į kepimo indą, negailėkite pipirų, pašlakstykite kaparėlių marinatu ir kepkite 200 °C orkaitėje.

Tuo pat metu keptuvėje įkaitinkite sviestą ir sudėkite šparagus bei išilgai perpjautas morkas, pabarstykite juos druska ir pavartydami kepkite ant vidutinės kaitros kelias minutes.

Kepamą žuvį vis pašlakstykite ir patepkite sviestu.

Prieš kepimo pabaigą kaitrą padidinkite panašiai iki 220 °C.

Iškeptą žuvį pagardinkite kaparėliais, gardžiausia su apkeptomis daržovėmis ir bulvėmis arba šviežiais žalumynais.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius