Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Aštrių produktų parduotuvę atidaręs Liudas: net cepelinai ir šakočiai būna aštrūs

Daugeliui žmonių aštrumas asocijuojasi su tam tikrais patiekalais – troškiniais, sriubomis, picomis. Vis dėlto tokį maistą mylintis Liudas Pranskevičius moja ranka ir sako be to nepraleidžiantis nė vienos dienos. Tad per šį laiką jam yra tekę ragauti ir aštrių cepelinų, ir aštraus šakočio, ir aštrių traškučių ar ledinukų. Kai kuriuos produktus išbandyti gali ekstremalių pojūčių norintys žmonės, nes Liudas yra atidaręs savo parduotuvę, be to, jis siūlo paragauti aštriausią mėsainį Lietuvoje.
Liudas Pranskevičius
Liudas Pranskevičius / J.Užkuraitytės nuotr.

Siūlo įsigyti aštrių produktų

Liudo meilė aštriam maistui gimė tada, kai pats paragavo itin aštraus patiekalo. Nors, kaip pats sako, tuo metu buvo blogai, po poros savaičių jam kilo noras pabandyti vėl.

„Galvojau, gal iš tiesų buvo ne taip blogai, bet antrą kartą buvo taip pat, – šypsosi L.Pranskevičius. – Pasidarė įdomu, nuo ko tampa taip aštru. Taip prasidėjo mano paieškos, kurios buvo labiau mėgėjiškos, neprofesionalios.“

Asmeninio albumo nuotr./Liudas Pranskevičius
Asmeninio albumo nuotr./Liudas Pranskevičius

Anot Liudo, domėtis maistu galima dviem būdais: ragaujant, eksperimentuojant ir renkant teorines žinias. Su laiku vyras vis labiau paniro į aštraus maisto pasaulį, kur sužinojo, kodėl žmonėms taip patinka degančios burnos jausmas.

„Aštrumas yra skausmas, kuris labai subtilus ir savotiškas. Žmonės aštriai valgo dėl chili high – tai yra efektų kokteilis. Kuo daugiau kenčiame valgydami aštriai, tuo didesnis apdovanojimas laukia.

Kai būna labai aštru, pradedame daugiau kvėpuoti, vyksta hiperventiliacija, kraujyje atsiranda per daug deguonies, išsiskiria adrenalinas, o organizmas paleidžia natūralius nuskausminamuosius“, – aiškina L.Pranskevičius.

Kuo daugiau kenčiame valgydami aštriai, tuo didesnis apdovanojimas laukia.

Liudas kurį laiką dirbo su aštriais produktais, buvo tapęs vienos įmonės atstovu Lietuvoje, o galiausiai pribrendo idėja pačiam Halės turguje atidaryti parduotuvę, kurią pavadino „Aštriai aštru“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius