Šio skanaus ir itin lengvai paruošiamo patiekalo receptu pranešime žiniasklaidai pasidalijo prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai. Išbandykite jį ir jūs!
Ingredientai
- 2–3 kg lietuviškų bulvių (valytų);
- 0,5 kg šparaginių pupelių (šviežių arba šaldytų);
- 4 vnt. skiltelių česnakų;
- 1 vnt. rozmarino šakelės;
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus;
- druskos ir pipirų (pagal skonį).
Kaip gaminti?
- Visų pirma sutraiškykite česnakus ir susmulkinkite rozmariną.
- Vėliau sumaišykite bulves su šiais prieskoniais ir pipirais bei druska, viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
- Marinuotas bulves kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 minutes.
- Kol bulvės kepa, pasūdytame verdančiame vandenyje maždaug 2–3 minutes apvirkite šparagines pupeles. Jokiu būdu neuždenkite puodo dangčiu, nes taip prarasite gražią žalią pupelių spalvą.
- Apvirtas pupeles iškart nukoškite, dėkite prie iškeptų bulvių, viską permaišykite ir kartu pakepkite dar 10 minučių.