Gardesnio garnyro nerasite: traškios bulvės su šparaginėmis pupelėmis

Bulvės – lietuvių itin mėgstama daržovė. Gali pasirodyti, kad naujų būdų joms pateikti jau neprigalvotume, tačiau tai – nebūtinai tiesa. Pavyzdžiui, ar esate bandę bulvių pasikepti su šparaginėmis pupelėmis?
Bulvės su šparaginėmis pupelėmis
Bulvės su šparaginėmis pupelėmis / Pranešimo aut. nuotr.

Šio skanaus ir itin lengvai paruošiamo patiekalo receptu pranešime žiniasklaidai pasidalijo prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai. Išbandykite jį ir jūs!

Ingredientai

  • 2–3 kg lietuviškų bulvių (valytų);
  • 0,5 kg šparaginių pupelių (šviežių arba šaldytų);
  • 4 vnt. skiltelių česnakų;
  • 1 vnt. rozmarino šakelės;
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • druskos ir pipirų (pagal skonį).

Kaip gaminti?

  1. Visų pirma sutraiškykite česnakus ir susmulkinkite rozmariną.
  2. Vėliau sumaišykite bulves su šiais prieskoniais ir pipirais bei druska, viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
  3. Marinuotas bulves kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 minutes.
  4. Kol bulvės kepa, pasūdytame verdančiame vandenyje maždaug 2–3 minutes apvirkite šparagines pupeles. Jokiu būdu neuždenkite puodo dangčiu, nes taip prarasite gražią žalią pupelių spalvą.
  5. Apvirtas pupeles iškart nukoškite, dėkite prie iškeptų bulvių, viską permaišykite ir kartu pakepkite dar 10 minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas: spręsk ir laimėk 300 eur vertės elektrinį dantų šepetėlį!
„Moerie“ plaukų priežiūros priemonių veidu tapo K.Meschino: pamilau jas jau po pirmo galvos plovimo
Reklama
Jautienos troškiniai – tobulas maistas šaltajam sezonui: vos kelios taisyklės ir gaminsite lengva ranka
Reklama
5 Graikijos kurortai – ką rinktis: salas ar sostinę?