Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti
05 11

Gražinos žemaitiška šaltsriubė: visa paslaptis – netikėtas ingredientas

„Kai paragausit, norėsit valgyti dažniau nei įprastus šaltibarščius“, – pristatydama Žemaitijos kaime įprastą šiltojo metų laiko sriubą – šmakalą tikino savo sodyboje Telšių rajone ją pagaminusi Gražina Gaižauskienė.
Šmakalas / Gražina Gaižauskienė
Šmakalas / Gražina Gaižauskienė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Tikra žemaitė šios šaltos sriubos nevadina niekaip kitaip – tik šmakalu. Toks šio patiekalo pavadinimas žinomas nuo senų laikų, o jo gamybos niuansų Gražina išmoko iš savo močiutės, kuri, pasak moters, anūkei visada sakė: „Netingėk, mokytis – ėsti (žemaičiai dažniausiai kasdienėje kalboje nevartoja žodžio „valgyti“ – 15min past.) visada norėsi, tai reikia mokėti pasidaryti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius