Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
05 11

Gražinos žemaitiška šaltsriubė: visa paslaptis – netikėtas ingredientas

„Kai paragausit, norėsit valgyti dažniau nei įprastus šaltibarščius“, – pristatydama Žemaitijos kaime įprastą šiltojo metų laiko sriubą – šmakalą tikino savo sodyboje Telšių rajone ją pagaminusi Gražina Gaižauskienė.
Šmakalas / Gražina Gaižauskienė
Šmakalas / Gražina Gaižauskienė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Tikra žemaitė šios šaltos sriubos nevadina niekaip kitaip – tik šmakalu. Toks šio patiekalo pavadinimas žinomas nuo senų laikų, o jo gamybos niuansų Gražina išmoko iš savo močiutės, kuri, pasak moters, anūkei visada sakė: „Netingėk, mokytis – ėsti (žemaičiai dažniausiai kasdienėje kalboje nevartoja žodžio „valgyti“ – 15min past.) visada norėsi, tai reikia mokėti pasidaryti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje