Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iškepkit šį drėgną, purų pyragą su šilauogėm ir klausykit pagyrų. Patiks visiems!

Pyragų vasarą nebus per daug – juk taip smagu suvalgyti gabaliuką kitą prie kavos puodelio po pusryčių ar įsidėti į dėžutę einant prie ežero, į paplūdimį... Šilauogės kepiniams nepaprastai tinka, nes yra standžios ir nesusitrina įmaišant jas į tešlą. Tad maišykit, kaitinkit orkaitę ir kepkit. Paragavę girs visi!
Pyragas su šilauogėmis
Pyragas su šilauogėmis / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 115 g sviesto, kambario temperatūros;
  • 3 valg. šaukšt. graikiško jogurto, kambario temperatūros;
  • 1 stiklinė cukraus;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • 4 kiaušiniai, kambario temperatūros;
  • 3 stiklinės kvietinių miltų, persijotų;
  • 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 stiklinė raugintų pasukų, kambario temperatūros;
  • 2 citrinų nutarkuota žievelė (tik geltonoji dalis);
  • 1-1,5 stiklinės šilauogių, nuplautų ir nusausintų.

glajui:

  • 0,5 stiklinės cukraus pudros;
  • šviežiai spaustų citrinų sulčių.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Apvalią kepimo formą su „vamzdžiu“ viduryje arba formą, skirtą keksui, plonai ištepkite sviestu, pabarstykite miltais, o tada apverskite ir pastarųjų perteklių nupurtykite.

2. Dideliame dubenyje arba elektrinio virtuvės kombaino inde paplakite minkštą sviestą ir jogurtą, kol susimaišys. Tuomet berkite cukrų ir druską bei darsyk paplakite, kol masė taps šviesesnė ir puresnė. Po vieną muškite kiaušinius kaskart vis paplakdami, kol kiaušinis įsijungs į bendrą masę, karts nuo karto nubraukite masę nuo kraštų. Supilkite pasukas, darsyk išmaišykite.

3. Kitame dubenyje sumaišykite persijotus miltus su kepimo milteliais, o tada per kelis kartus suberkite juos į prieš tai pagamintą mišinį, kaskart gerai, bet švelniai išmaišydami. Galiausiai su paskutine miltų porcija suberkite ir citrinos žievelės tarkius.

4. Į paruoštą kepimo formą dėkite kelis šaukštus tešlos, paskirstykite, kad padengtų dugną, o tada berkite pusę šilauogių, vėl dėkite tešlos, darsyk berkite šilauogių, o tada šias pridenkite likusia tešla. Išlyginkite paviršių.

5. Dėkite kepimo formą į orkaitę ir kepkite 45-55 min. arba kol įkišus ir ištraukus medinį pagaliuką šis bus sausas. Leiskite pyragui kelias minutes pabūti formoje, tada aštriu peiliu apipjaukite kraštus ir labai atsargiai išverskite bei dėkite visiškai atvėsti ant grotelių.

6. Kol pyragas vėsta, iš cukraus pudros ir citrinos sulčių sumaišykite tirštoką, bet dar tekančią tyrelę. Ja apliekite atvėsusio pyrago viršų, leisdami glajui nutekėti ir šonais. Pjaustykite ir skanaukite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius