Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Itin universalus graikiškas salotų padažas: kitokio ir nebegaminsit

Kvapnus, skanus, ryškus, drąsiai žoliškas ir labai universalus – visi šie epitetai tinka graikiškam salotų padažui, kurį paruošite ilgai netrukę. Būtinai išbandykit, gal prie kitų padažų nė nebegrįšite.
Salotų padažas
Salotų padažas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 60 ml raudonojo vyno acto;
  • 100 ml alyvuogių aliejaus;
  • 2 šaukštai citrinų sulčių;
  • 1,5 šaukštelio Dižono garstyčių;
  • 2 česnako skiltelės, sutrintos;
  • 1 šaukštelis raudonėlių, džiovintų;
  • 1 šaukštelis skysto medaus;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Į vidutinio dydžio dubenį supilkite ir suberkite visus ingredientus, išskyrus alyvuogių aliejų. Išsukite, kad viskas tolygiai susimaišytų.

2. Nepaliaudami energingai sukti, plona srovele pilkite alyvogių aliejų. Maišykite, kol padažas taps emulsijos konsistencijos. Supilkite į indelį su dangteliu, kuriame jį galėsite laikyti šaltai.

Pastaba: padažą laikykite šaldytuve, jis išliks tinkamas vartoti iki 2 savaičių.

Vida Press nuotr./Salotos
Vida Press nuotr./Salotos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius