15min be reklamos
2023 02 09, 13:00

Kaip namuose pasigaminti rikotos? Viskas paprasčiau, nei galėjot pamanyti

Yra nemažai patiekalų, žinoma, ypač itališkos kilmės (iš kur šis produktas ir kilęs), kuriems reikia rikotos. Nors kartais sakome „rikotos sūris“, techniškai tai joks sūris, jis nei slėgtas, nei fermentuotas, o savo konsistencija labiau primena švelnią varškę. Jums net nebūtina brangokos rikotos pirkti, galit paprastai jos pasigaminti.
Rikota
Rikota / Vida Press nuotr.

Patarimai prieš pradedant:

  • pagrindinis rikotos ingredientas – pienas, kuo jis riebesnis, tuo rikota kremiškesnė, švelnesnė. Tik jokiu būdu nenaudokit ultra aukštoje temperatūroje kaitinto pieno, rikota iš jo nepavyks.
  • jei norit itin kremiškos rikotos, galima naudoti pieno ir grietinėlės mišinį. Jų santykis galėtų būti 3:1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Lietuvoje įmonės tvarumą supranta kitaip nei kitose Baltijos šalyse
Reklama
Periodontitas: simptomai ir faktai, kodėl nereikia bijoti jo gydymo
Reklama
Ko reikia tikram šeimos automobiliui: esmė slypi nepastebimose smulkmenose
Reklama
Intensyvėjant „Rail Baltica“ statyboms darbams ruošiasi geležinkelio tiesėjai
Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką