Reikės:
- 1 kg maltos kiaulienos (arba kitos mėgstamos mėsos);
- 2 kiaušinių;
- 3-4 riekelių batono;
- Ketvirčio nedidelio šviežio kopūsto;
- Didelės morkos;
- 2-3 nedidelių svogūnų;
- Kelių skiltelių česnako;
- 1 v.š. garstyčių, druskos, pipirų, rūkytos paprikos miltelių, šviežių žalumynų (krapų arba petražolių).
Gaminimas:
Į dubenį dedame maltą mėsą, piene arba sultinyje mirkytą batoną, smulkintas daržoves, mušame kiaušinius, pagardiname prieskoniais ir žalumynais. Gerai išmaišome. Formuojame kotletus. Apvoliojame miltuose ir apkepame keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių kol gražiai apskrunda.
Dedame į puodą kuriame troškinsime (aš dar dėjau morką, svogūną, česnako, lauro lapelių ir čiobrelio). Užpilame sultiniu ir troškiname apie 20min. Tuomet pilame truputį grietinėlės ir dar patroškiname apie 15min.
Patiekiame su bulvių koše, raugintų kopūstų salotomis.
Skanaus Jums linki Aurimėlis!