Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 17

Kruasanų meistras ispanas patirtim dalijos Lietuvoje. Atskleidė kadaise dirbęs ir santechniku

Ispanas Ignacio Ramiro Martinas atidžiai žvelgia į lėkštutėje ant staliuko padėtą kruasaną ir pritariamai linkteli galva – forma graži, matyti dailūs tešlos sluoksneliai. Tada ne mažiau atidžiai stebi, kaip kepinį ragauju ir ką apie jį pasakysiu. Kai išgirsta „skanu“, šypteli. Akivaizdu, jog to ir tikėjos. Savaitei atvykęs į Lietuvą, kur padeda vietiniams kepėjams tobulinti kruasanų kepimo įgūdžius, jis akivaizdžiai tikisi, jog mokymų rezultatą jau galima justi.
Ignacio Ramiro Martinas
Ignacio Ramiro Martinas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Su Ignacio susitikome Vilniaus kepykloje „Boulangerie“, esančioje Stoties mikrorajone, margoje Gėlių gatvėje. Šią vietą drąsiai galima vadinti legendine – kepykla atšventė jau 25-ą jubiliejų ir per visą šį laiką išsilaikė vienos šeimos rankose.

Dabar verslui vadovauja Emilis Sinkevičius, jo tėvai ir įkūrė pirmąsias prancūziškas kepyklas Lietuvoje. Tuomet tai buvo visiška naujiena, o Emilis, kuriam starto metu buvo 14-a, čia triūsė nuo pat paauglystės. Antroji kepykla šiuo metu veikia Druskininkuose, ji vos jaunesnė, nei esanti Vilniuje – kitąmet švęs 25-metį.

Susipažino per instagramą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius