-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lava Cake“: šokoladinė pasaka skystu viduriuku

Įsivaizduokit: prieš jus lėkštelėje pasakiškai kvepiantis, nedidukas šokoladinis pyragėlis. O kai atgnybiate jo šakute, paaiškėja, kad jo vidus minkštas, net virpantis... Kabinate jo su ledais, grietinėle ar tiesiog patį vieną, galbūt skanaujat su kava, arbata ir net užsimerkiat – pasaka!
Pyragaitis „Lava Cake“
Pyragaitis „Lava Cake“ / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 70 g juodojo šokolado (ne mažiau kaip su 60 proc. kakavos);
  • 70 g sviesto (ir dar šiek tiek indeliams patepti);
  • 75 g cukraus pudros (ir dar šiek tiek pabarstymui);
  • 33 g miltų;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 kiaušinio trynys;
  • 1 arbat. šaukšt. brendžio (nebūtina);
  • 0,5 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto (nebūtina);
  • 1 sauja braškių arba kitų uogų (nebūtina).

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių temperatūros.

2. Garų vonelėje (uždėję ant puodo su verdančiu vandeniu dubenėlį, kurio dugnas nesiektų vandens) ar mikrobangų krosnelėje (tik trumpais intervalais, kad nesudegtų) ištirpinkite šokoladą su sviestu.

3. Kitame vidutinio dydžio dubenyje išplakite kiaušinius ir trynį. suberkite cukraus pudrą ir gerai išsukite. Sudėkite miltus, darsyk gerai išsukite.

4. Galiausiai pilkite tirpintą šokoladą su sviestu ir, jei norite, šiek tiek vanilės bei brendžio (ar likerio). Vėl viską gerai išsukite.

5. Kepimo formeles ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais (kad pyragėlius būtų lengva išimti), ant dugno tieskite kepimo popieriaus apskritimą (pagal formelės dydį).

Vida Press nuotr./Pyragaitis „Lava Cake“
Vida Press nuotr./Pyragaitis „Lava Cake“

6. Pilkite tešlą į formeles ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 10–15min., priklausomai nuo formelės dydžio. Kaip atpažinti, kada jau laikas išimti? Pyragėlio kraštai turi būti sustandėję, tačiau vidurys dar virpantis, minkštas. Kad šį desertą paruoštumėte reikiamos konsistencijos, svarbi kiekviena minutė, todėl įdėmiai stebėkite, nes, pakepus per ilgai, gausite paprastą šokoladinį pyragėlį, be jokio skysto vidaus, kuris ir sudaro didžiąją „Lava Cake“ žavesio dalį.

7. Iškepus pyragėliams, išimkite juos iš orkaitės, neaštriu peiliu švelniai atskirkite pyragėlio kraštus nuo kepimo formelės, uždėkite ant viršaus lėkštutę ir apverskite aukštyn kojomis.

8. Atsargiai nuimkite kepimo formelę, apibarstykite cukraus pudra, jei norite, dekoruokite šviežiom uogom, vaniliniais ledais, plakta grietinėle. Skaniausi dar šilti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius