Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lengviau, nei manėte: kaip namuose pasigaminti Kyjivo kotletus

Kyjivo kotletas – bene populiariausias vištienos patiekalas, kuris pirmiausia baigiasi kavinių virtuvėse pietų metu. Dauguma valgytojų įsivaizduoja, kad pagaminti jį gali tik didžiausi meistrai, tačiau tai netiesa! Svarbiausia yra norėti ir bandyti. Ypač dabar, kai galite nusipirkti vištienos krūtinėlių su akcija ir nebijoti, jeigu pirmasis jūsų Kyjivo kotletas nesigaus tobulas!
Kijevo kotletai
Kyjivo kotletai / 123RF.com nuotr.

2 porcijoms reikės:

  • 2 vištienos krūtinėlių filė,
  • 60 g sviesto,
  • žiupsnelio krapų,
  • 1 kiaušinio,
  • druskos ir pipirų pagal skonį,
  • maltų džiūvėsėlių apvoliojimui,
  • aliejaus kepimui.

Gaminimas:

Vištienos krūtinėles įpjaukite išilgai, išskleiskite ir uždengę maistine plėvele atsargiai išmuškite, kad nesuplyštų. Pabarstykite druska ir pipirais.

Ant vištienos dėkite po gabaliuką sviesto, žiupsnelį krapų ir suvyniokite, kad įdaras pasislėptų.

Kotletus apvoliokite pirmiausia plaktame kiaušinyje, paskui maltuose džiūvėsėliuose, vėl kiaušinyje ir vėl džiūvėsėliuose.

Vištienos kotletus dėkite į verdantį aliejų ir kepkite ant nedidelės ugnies, vartydami iš visų pusių, maždaug 10 minučių. Jei norite, kad būtų ne tokie riebūs ir bijote sudeginti, iš pradžių apkepkite keptuvėje, o paskui dėkite į įkaitintą orkaitę maždaug 15 minučių.

Patiekite su bulvių koše ir šviežiomis daržovėmis.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius