-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mėgstate šviežią vištieną ir pieną? Tuomet griebkite po du, nes mokėsite tik už vieną!

Jei rudens pabaigoje nieko nestebina pirmosios snaigės, tai daugelį tikrai nustebins prekybos tinklas „Lidl“, pirkėjams vėl pateikiantis išskirtinius pasiūlymus už mažą kainą. Naujai savaitei prasidėjus, pirkėjai, įsijungę „Lidl Plus“ programėlę, nekantriai laukia, kuriuos maisto produktus galės įsigyti gerokai pigiau. Šią savaitę „Lidl“ asortimente – naujos „1+1“ prekės, kurias gali imti dvi, o mokėti tik už vieną.
Mėgstate šviežią vištieną ir pieną? Tuomet griebkite po du, nes mokėsite tik už vieną!
Mėgstate šviežią vištieną ir pieną? Tuomet griebkite po du, nes mokėsite tik už vieną! / Lidl Lietuva nuotr.

Nuo šio pirmadienio iki trečiadienio imtinai, aktyvavus „Lidl Plus“ kuponą, ne viena, bet dvi 400 g dėžutės šviežios „Skonio ženklo“ vištienos filė juostelių kainuos tik 2,99 Eur. „Lidl“ parduotuvėse apsilankę ketvirtadienį, nuo tądien ir visą savaitgalį dvi 1 litro talpos pakuotes 3,2 proc. riebumo „Pilos“ UAT pieno įsigysite vos už 0,99 Eur. Tokia maža kaina net už 2 litrus pieno galios tik aktyvavus „Lidl Plus“ kuponą.

Specialūs, geromis kainomis pažymėti „1+1“ pasiūlymai pirkėjų laukia visose „Lidl“ parduotuvėse 26-iuose šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse ir Nemenčinėje.

Sotus bei maloniai sušildantis pikantiškas vištienos ir cukinijų troškinys

Darganotą dieną taip ir norisi jaukiai susisukti į pledą bei mėgautis šildančiais skanumynais. Vienu tokiu gali būti sotus ir maloniai pikantiškas vištienos ir cukinijų troškinys – patiekalas, kuris kainuos vos kelis eurus, o džiugins ne vieną dieną. Tai įmanoma, jei pirkinių krepšelyje atsidūrė šios savaitės „1+1“ pasiūlymų prekės.

Troškiniui reikės:

  • 600 g šviežios „Skonio ženklo“ vištienos filė juostelių;
  • 2 vidutinio dydžio cukinijų;
  • 1 saldžiosios paprikos;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 4–5 skiltelių marinuotos aitriosios Jelapeno paprikos;
  • 2–3 cm ilgio šviežio imbiero šaknies arba 50 g marinuoto imbiero;
  • 3 v. š. sojų padažo;
  • 2 v. š. augalinio aliejaus;
  • 1 a. š. sezamų aliejaus;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį;
  • Virtų ryžių arba makaronų garnyrui;
  • Petražolių, sezamo sėklų papuošimui.

Į dubenį sudėkite vištienos filė juosteles, įberkite druskos, pipirų, įpilkite šlakelio sojų padažo ir išmaišykite. Atidėkite kelioms minutėms, kad pasimarinuotų.

Mažame dubenėlyje paruoškite padažą: įpilkite sojų padažo, sezamų aliejaus. Jei norisi daugiau aštrumo, susmulkinkite marinuotas aitriąsias Jelapeno paprikas ir suberkite į dubenėlį.

Susmulkinkite česnaką ir imbierą, cukinijas supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, o papriką – pailgais šiaudeliais.

Iki vidutinės kaitros įkaitinkite didelę keptuvę arba specialią „Wok“ keptuvę. Įpilkite šlakelį augalinio aliejaus ir pakaitinkite. Sudėkite marinuotą vištieną ir kepkite apie 3–4 minutes, kol mėsa įgys gražų auksinį atspalvį. Jai iškepus, išimkite iš keptuvės ir atidėkite.

Į tą pačią keptuvę įpilkite dar šiek tiek aliejaus. Suberkite smulkintą česnaką ir imbierą, pakaitinkite apie 30 sekundžių, kad atsiskleistų intensyvus aromatas. Tuomet sudėkite pjaustytas cukinijas ir papriką, ir nuolat maišydami kepkite apie 3–4 minutes, kol jos kiek paminkštės, bet vis dar bus lengvai traškios.

Į keptuvę sudėkite apkepintą vištieną, supilkite paruoštą padažą ir kepkite dar apie 2–3 minutes. Nuolat maišykite, kad padažas apgobtų visus ingredientus.

Patiekalą paruošus, patiekite jį kartu su virtais ryžiais, makaronais ar kitu mėgstamu garnyru. Papuoškite viską petražolių lapeliais, sezamo sėklomis.

Lidl Lietuva nuotr./Mėgstate šviežią vištieną ir pieną? Tuomet griebkite po du, nes mokėsite tik už vieną!
Lidl Lietuva nuotr./Mėgstate šviežią vištieną ir pieną? Tuomet griebkite po du, nes mokėsite tik už vieną!

Desertui – pasaulyje mėgstamas, bet Lietuvoje mažai pažįstamas ryžių pudingas

Po sočių pietų save ir artimuosius norisi palepinti gardžiu ir paprastai paruošiamu desertu. Jei pamėgote moliūgų ledus, verta išmėginti ir kitą desertą, kuris Lietuvoje dar mažai pažįstamas: tai – ryžių pudingas. Tikrai taip, be ryžių neįsivaizduojami ne tik sušiai ar kiti sūrūs patiekalai, bet ir desertai!

Klasikiniam ryžių pudingui prireiks:

  • 120–130 g trumpagrūdžių ryžių;
  • 1 l „Pilos“ UAT pieno;
  • 100 g cukraus;
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto;
  • ½ a. š. cinamono;
  • Žiupsnelio druskos;
  • Saujos razinų;
  • Šlakelio klevų sirupo arba medaus, mėgstamų uogų papuošimui.

Pirmiausia, šaltame vandenyje plaukite ryžius tol, kol vanduo pasidarys skaidrus. Taip pašalinsite perteklinį krakmolą ir išvengsite ryžių sulipimo juos verdant.

Į didelį puodą suberkite ryžius, cukrų, cinamoną, druską, įpilkite pieno ir vanilės ekstrakto, viską sumaišykite. Įkaitinkite puodą iki vidutinės kaitros, kad mišinys švelniai užvirtų. Reguliariai pamaišykite, kad ryžiai nepriliptų prie puodo dugno.

Mišiniui užvirus, sumažinkite kaitrą iki minimumo. Uždenkite puodą dangčiu ir palikite troškintis apie 25–30 minučių. Laikas nuo laiko pamaišykite patiekalą, kad ryžiai virtų tolygiai.

Pudingą troškinkite tol, kol jis pasieks jūsų pageidaujamą tirštumą. Jei norite tirštesnės konsistencijos, patiekalą troškinkite ilgiau.

Pudingui išvirus, galite jį patiekti iškart arba atvėsusį – galima mėgautis bet kokios temperatūros ryžiu pudingu. Papuoškite pudingą šlakeliu klevų sirupo arba medaus, užbėrę mėgstamų uogų, arba skanaukite jį vieną, be papildomų priedų. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius