-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 22

Naminiai falafeliai – nesudėtinga: patarimai ir 2 būdai kepti – keptuvėje ir orkaitėje

Falafeliai – gruzdinti avinžirnių rutuliukai, kilę iš Artimųjų Rytų, dabar populiarūs visame pasaulyje. Juos mėgsta ir vegetarai, ir visavalgiai, falafeliai valgomi ir su humusu, ir kaip pitų įdaras ar sotumo suteikiantis salotų ingredientas. Ir Lietuvoje jau turime vietų, kur falafeliai – puikios kokybės, tačiau nėra sunku jų pasigaminti ir namuose.
Falafeliai – salotų ingredientas
Falafeliai – salotų ingredientas / Vida Press nuotr.

Tiesa, šiek tiek pasiruošimo reikės. Autentiški falafeliai kepami ne iš virtų avinžirnių, o iš mirkytų per naktį, tad namų darbus reikia padaryti iš vakaro.

Taip pat prireiks poros dalykų, kurie gal ir nėra itin kasdieniai kiekvienoje virtuvėje – malto kumino bei gausios puokštės šviežių žalumynų. Dar – aliejaus, tinkamo kaitinti aukštoje temperatūroje bei geros ventiliacijos. Pastarieji 2 dalykai atkrenta, jei falafelius nutarsite kepti orkaitėje. Bus žmonių, kurie mestels replikų, jog falafeliai būtinai turi būti verdami puode aliejaus, tačiau galima nekreipti dėmesio ir daryti, kaip patogiau ir skaniau jums.

5 svarbūs patarimai prieš pradedant:

1. Naudokite ne konservuotus, bet sausus ir per naktį išmirkytus avinžirnius. Būtent iš tokių avinžirnių susmulkintos masės paruošti falafeliai bus autentiški. Mirkyti reikia pernakt, į vandenį rekomenduojama įberti šiek tiek sodos, kuri ir padės kietiems ankštiniams suminkštėti, ir pagelbės virškinant. Išmirkusius avinžirnius kitą dieną perplaukite po švariu tekančiu vandeniu.

2. Susmulkinkite iki tinkamo rupumo. Šiai procedūrai atlikti reikalingas elektrinis smulkintuvas, o avinžirnius, jei jų daug, galite smulkinti per kelis kartus. Smulkinkite iki lipnios tirštos masės, bet ne iki tyrės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius