Šiuo puikiu receptu pranešime žiniasklaidai dalijasi prekybos tinklo „Maxima“ subalansuotos mitybos partnerė, dietistė Vaida Kurpienė.
Ingredientai
- 50 g virtų avinžirnių;
- 40 g brokolio;
- 30 g paprikos;
- skiltelė česnako;
- 1 a. š. moliūgo sėklų;
- citrinpipirių (pagal skonį);
- druskos ir pipirų (pagal skonį);
- aitriųjų pipirų (pagal skonį);
- šlakelis citrinos sulčių.
Kaip gaminti?
- Brokolį palaikykite verdančiame, sūdytame vandenyje apie 1 minutę. Po to perpilkite šaltu vandeniu.
- Keptuvėje ant lydyto sviesto pakepinkite susmulkintą česnaką ir papriką. Įdėkite moliūgų sėklas. Pagardinkite prieskoniais.
- Į lėkštę sudėkite avinžirnius, brokolius ir kepintas daržoves. Apšlakstykite citrinos sultimis.