Nepakartojamos brokolių salotos su virtais avinžirniais ir paprikomis

Mažam šedevrui virtuvėje pasigaminti daug pastangų neprireiks. Išbandykite šias gaivias, bet pasotinančias brokolių salotas su virtais avinžirniais ir paprikomis. Į savo valgiaraštį namuose šį patiekalą įtrauksite visiems laikams!
Brokolių salotos
Brokolių salotos / Shutterstock nuotr.

Šiuo puikiu receptu pranešime žiniasklaidai dalijasi prekybos tinklo „Maxima“ subalansuotos mitybos partnerė, dietistė Vaida Kurpienė.

Ingredientai

  • 50 g virtų avinžirnių;
  • 40 g brokolio;
  • 30 g paprikos;
  • skiltelė česnako;
  • 1 a. š. moliūgo sėklų;
  • citrinpipirių (pagal skonį);
  • druskos ir pipirų (pagal skonį);
  • aitriųjų pipirų (pagal skonį);
  • šlakelis citrinos sulčių.

Kaip gaminti?

  1. Brokolį palaikykite verdančiame, sūdytame vandenyje apie 1 minutę. Po to perpilkite šaltu vandeniu.
  2. Keptuvėje ant lydyto sviesto pakepinkite susmulkintą česnaką ir papriką. Įdėkite moliūgų sėklas. Pagardinkite prieskoniais.
  3. Į lėkštę sudėkite avinžirnius, brokolius ir kepintas daržoves. Apšlakstykite citrinos sultimis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas: spręsk ir laimėk 300 eur vertės elektrinį dantų šepetėlį!
„Moerie“ plaukų priežiūros priemonių veidu tapo K.Meschino: pamilau jas jau po pirmo galvos plovimo
Reklama
Jautienos troškiniai – tobulas maistas šaltajam sezonui: vos kelios taisyklės ir gaminsite lengva ranka
Reklama
5 Graikijos kurortai – ką rinktis: salas ar sostinę?