Prenumeratai - 60%. Geriausias metų pasiūlymas!
Prenumeruoti

Perlinių kruopų ir cukinijų troškinys: skanus, nebrangus ir sotus. Verta išbandyti!

Cukinijos vis dar siautėja, tad maga jas kuo išradingiau panaudoti virtuvėje. Jei jų blynai jau pabodo, pabandykite šia daržove pagardinti kukliųjų perlinių kruopų troškinį. Reikės dar ir po saujelę riešutų bei razinų, o viskas kartu sukurs tikrą skonio stebuklą. Išbandykit ir įsitikinsit!
Cukinijos su perlinėmis kruopomis
Cukinijos su perlinėmis kruopomis / Mariaus Žičiaus nuotr.

Ingredientai:

  • 2 nedidelės cukinijos;
  • 2 stiklinės virtų perlinių kruopų (pamirkykite per naktį ir išvirkite);
  • saujelė razinų;
  • saujelė migdolų plokštelių ar lazdelių, pakepintų sausoje keptuvėje;
  • 2 valg. šaukšt. medaus;
  • 1 valg. šaukšt. baltojo vyno acto (jei neturit, keiskite citrinos sultimis)
  • 4 skiltelės česnako;
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Razinas užpilkite karštu vandeniu ir palikite brinkti.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite plonytėmis juostelėmis pjaustytas cukinijas (tą geriausia padaryti bulvių skustuku) ir kelias minutes kepkite. Išimkite iš keptuvės ir laikykite šiltai.

3. Į keptuvę, kurioje kepė cukinijos, sudėkite smulkintas česnako skilteles, pakepkite, kol pakvips, tuomet supilkite actą, medų ir troškinkite, kol skystis išgaruos.

4. Suberkite į keptuvę razinas, virtas perlines kruopas ir pagardinkite druska bei pipirais. Galiausiai sudėkite cukinijas, išmaišykite ir dar patroškinkite kelias minutes. Paragaukite, ar netrūksta druskos.

5. Patiekdami troškinį apibarstykite migdolų drožlėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Monotoniškas darbas: kas slepiasi už darbodulio ir kodėl jo reikėtų vengti?
Reklama
„Trefoil“ sistema – dantų atkūrimo metodas, leidžiantis sutaupyti
Reklama
„Senukų“ parduotuvėje – pirmasis gyvas „Counter Strike 2“ turnyras
Reklama
Šri Lanka – geriausia pirmoji pažintis su Azija
Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką