Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos už 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pirmojo metų sekmadienio pusryčiams – išskirtiniai sumuštiniai, omletai, keksiukai

2023-ieji prasideda semadieniu, kai galima ilgai vartytis lovoje, o vėliau tingiai mėgautis vėlyvais pusryčiais. Žinoma, tuos pusryčius kažkas turi paruošti, bet, tikimės, draugiškai dėl to susitarsite. Kviečiame rytą paversti neeiliniu išskirtiniais patiekalais! Ta proga – specialus receptų rinkinys.
Kaizerio omletas
Kaizerio omletas / Vida Press nuotr.
Maži omletai indeliuose
Receptas: Maži omletai individualiuose indeliuose
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 15
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Pienas: 85.00 ml
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Špinatai: 50.00 g
Vištienos krūtinėlė: 100.00 g (kepta krūtinėlė arba mėgstamas kumpis)
Pievagrybiai: 170.00 g
Fetos sūris: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Šlakeliu aliejaus plonai ištepkite 4 porcijinius indelius (9 cm skersmens).
  2. Kiaušinius ir pieną šluotele išplakite iki vientisos masės.
  3. Svogūną susmulkinkite nedideliais kubeliais, morką sutarkuokite, špinatus sukapokite. Keptą vištos krūtinėlę ar kitą mėgstamą kumpelį supjaustykite nedideliais gabalėliais, pievagrybius supjaustykite riekelėmis.
  4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Suberkite svogūnus ir kepkite, kol taps skaidrūs. Tuomet suberkite tarkuotą morką ir pievagrybius. Maišydami pakepinkite dar porą minučių. Suberkite špinatus ir kaitinkite, kol jie subliūkš.
  5. Išimkite daržoves iš keptuvės ir šiek tiek atvėsinkite. Sumaišykite su trupinta feta, pagardinkite druska ir pipirais. Įmaišykite šią masę į kiaušinių plakinį. Gerai sumaišykite.
  6. Paskirstykite paruoštą masę į kepimo indelius. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–30 min., kol kiaušiniai bus visiškai iškepę.
  7. Iškepusių omletų viršų papuoškite špinatų lapeliais ir saujele trupintos fetos. Patiekite nedelsiant. Skanaus!
Suskleisti
Angliška kiaušinienė
Receptas: Angliška kiaušinienė
1 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.9 / 71
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sūris: 1.00 vnt. (lydyto vienas lapelis ir Bree sūrio viena riekelė)
Pomidorai: 2.00 vnt. (slyviniai)
Gražgarstės: 1.00 sauja
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejų.   
  2. Įmuškite kiaušinius, apibarstykite druska, pipirais.
  3. Kai šiek tiek apkepa, ant viršaus dėkite per pusę perpjautą bree sūrį (būna tokie su karvute ir jau supakuoti iš karto trikampėliais, recepto autorė naudojo tą vieną trikampėlį).
  4. Šalia dėkite ir kitą lydyto sūrio lapelį, kuris irgi būna supakuotas...    
  5. Uždenkite keptuvę ir dar pakepkite šiek tiek, kol sūriai išsilydys.   
  6. Lėkštėje serviruokite kartu su pomidoriukais, ruccola ir kitom mėgiamom salotom.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio IEVOS RECEPTAI

Suskleisti
Nesaldus pusryčių sumuštinis su prancūzišku batonu
Receptas: Nesaldus pusryčių sumuštinis su prancūzišku batonu
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.5 / 21
Receptas
Ingredientai
Duona: 1.00 vnt. (prancūziškas batonas (bagetė))
Majonezas: 1.00 valg. š. (1 ½)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (su grūdeliais)
Mocarelos sūris: 130.00 g
Kumpis: 100.00 g (šaltai rūkyto kiaulienos kumpio)
Gražgarstės: 1.00 sauja
Pomidorai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti
  1. Prancūzišką batoną perpjaukite išilgai per pusę į dvi dalis.
  2. Majonezą sumaišykite su garstyčiomis. Aptepkite abi batono puses.
  3. Ant apatinės batono dalies išdėliokite griežinėliais pjaustytą mocarelą.
  4. Ant mocarelos išdėliokite kumpio riekeles.
  5. Ant kumpio paskleiskite saujelę šviežių gražgarsčių, o ant jų išdėliokite griežinėliais pjaustytą pomidorą.
  6. Pabarstykite pomidorą žiupsneliu druskos ir maltais juodaisiais pipirais.
  7. Užvožkite antrąją batono dalį ir šiek tiek paspauskite delnais. Skanaus!
Suskleisti
Veganiška „kiaušinienė“
Receptas: Veganiška „kiaušinienė“
1 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 41
Receptas
Ingredientai
Varškės sūris: 150.00 g (sojų)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (½ - miltelių)
Aliejus: 1.00 valg. š. (kokosų (tinka ir kitoks skirtas kepimui))
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Sojų varškės sūrį supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite į jį smulkiai supjaustytą česnaką. Šiek tiek pakepinkite ir suberkite sojų varškės sūrį.
  3. Vis pamaišydami, kad neprisviltų, apkepkite. Pagardinkite ciberžolių milteliais, pagal skonį pasūdykite. Kepkite dar kelias minutes.
  4. Patiekite su mėgstamomis daržovėmis, traškiomis salotomis. „Kiaušinienė“ gardi apibarstyta šviežiais krapais, kalendrų lapeliais ar kitokiais žalumynais. 
Suskleisti
„Croissant“ pusryčių sumuštinis
Receptas: „Croissant“ pusryčių sumuštinis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 30
Receptas
Ingredientai
Prancūziškas ragelis: 2.00 vnt. ((vakar dienos))
Špinatai: 50.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kumpis: 6.00 riekės ((plonai pjaustyto arba dešros))
Sviestas: 2.00 valg. š. ((kepimui))
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Nuplaukite ir nusausinkite špinatus. Į keptuvę įdėkite šaukštelį sviesto, jam išsilydžius sudėkite špinatus, įberkite druskos ir pipirų. Pakepinkite porą minučių, kol špinatai sukris ir suminkštės. Atidėkite juos į šalį.
  2. Kiaušinius sudėkite į dubenėlį, šiek tiek išplakite su žiupsneliu druskos ir pipirų.
  3. Įkaitinkite sausą keptuvę. Perpjaukite išilgai prancūziškus ragelius ir šiek tiek apskrudinkite/pašildykite.
  4. Į įkaitintą keptuvę įdėkite šaukštelį sviesto, jam išsilydžius, supilkite kiaušinio plakinį ir iš lėto mentele stumdykite/maišykite kiaušinį, kol jis iškeps ir sušoks į atskirus gabalėlius. 
  5. Ant skrudinto ragelio dėkite pasirinktą mėsą, kepintus špinatus ir keptą kiaušinį. Ant viršaus uždėkite kitą ragelio pusę.

Fantazija, ką įdėti į vidų – gali būti begalinė. Ypač jei turite įvairiausių priedų ar savaitės likučių šaldytuve.

Receptą rasite čia.

Suskleisti
Kiaušinienės keksiukai
Receptas: Kiaušinienės keksiukai
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
3.6 / 48
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Miltai: 1.00 valg. š.
Pienas: 200.00 ml
Sūris: 60.00 g (mėgstamo)
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Pomidorai: 6.00 vnt. (nedideli)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Špinatai: 2.00 sauja
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su pienu, tarkuotu sūriu, miltais bei prieskoniais. 

2. Suberkite į kiaušinių plakinį smulkintus žalumynus – špinatus ir svogūnų laiškus. Gerai išmaišykite ir supilstykite į keksiukų formeles. Ant viršaus išdėliokite riekelėmis pjaustytus pomidoriukus, o jei norite – ir baltos duonos kubelius.

4. Kepkite iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15–25 min.

Suskleisti
Omletas su žalumynais ir sūriu
Receptas: Omletas su špinatais ir sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 46
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Sūris: 125.00 g (tarkuoto)
Porai: 50.00 g
Pienas: 100.00 ml
Špinatai: 150.00 g
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 0.30 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Svogūnų laiškai: 7.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Porus ir svogūnų laiškus supjaustykite, tuomet viską kelias minutes patroškinkite keptuvėje su lašeliu alyvuogių aliejaus.

2. Kiaušinius ir pieną išplakite bei pagardinkite prieskoniais.

3. Sūrį supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite jį kartu su porais, smulkintais špinatais ir svogūnų laiškais į kiaušinių plakinį.

4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, supilkite paruoštą mišinį ir pakepinkite apie 5 minutes. Omletą pašaukite į įkaitintą orkaitę bei kepkite tol, kol susiformuos auksinė plutelė.

Suskleisti
Kiaušinienės keksiukai
Receptas: Spalvingi daržovių keksiukai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 11
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 1.00 arbat. š. (raudonoji)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Kietasis sūris: 40.00 g (tarkuoto)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š.
Špinatai: 1.00 sauja
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Nuplaukite ir susmulkinkite visas daržoves, įspauskite į jas česnaką.

2. Kiaušinius išplakite kartu su prieskoniais. Tuomet smulkintas daržoves sudėkite į kiaušinių plakinį ir gerai išmaišykite.

3. Paruoštą masę supilkite į lengvai aliejumi pateptas keksiukų formeles, užpildydami maždaug 3/4 formelės.

4. Ant kiekvieno keksiuko užberkite šiek tiek tarkuoto sūrio ir dėkite kepti į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.

5. Daržovių keksiukus kepkite apie 20 minučių.

Suskleisti
Skrebučiai su avokadu ir kiaušiniu
Receptas: Meksikietiški pusryčių skrebučiai su avokadais
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 24
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Duona: 3.00 riekės (šviesios)
Sviestas: 1.00 arbat. š. (kepimui)
Majonezas: 1.00 arbat. š.
Čili prieskoniai: 3.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Druska: 3.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 3.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Sviestą išlydykite ant vidutinio karščio keptuvės. Iškepkite kiaušinius.

2. Dubenėlyje sutrinkite avokadų „mėsą“ ir sumaišykite su smulkiai pjaustytais čili pipirais, druska ir pipirais pagal skonį – gausite meksikietišką pagardą gvakamolę.

3. Duonos riekeles apkepkite skrudintuvėje, užtepkite majonezu, gvakamole ir uždėkite ant viršaus keptą kiaušinį.

Suskleisti
Cukinijų ir bananų blynai su chia sėklomis
Receptas: Cukinijų ir bananų blynai su chia sėklomis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 61
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 2.00 vnt. (nedidelės (apie 300-400g) sutarkuotos stambia tarka)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Bananai: 1.00 vnt. (labai sunokęs)
Chia sėklos: 1.00 valg. š.
Sėlenos: 2.00 valg. š. (avižų)
Miltai: 4.00 valg. š. (viso grūdo speltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Rudasis cukrus: 2.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Aliejus: 5.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

Kaip ir su daugeliu tokio tipo kepinių – produktų kiekiai orientaciniai. Jei tešlą užmaišysite tirštesnę, iškepę blynai bus kietesni. Jei minkštesnę, dėsite mažiau miltų, – blyneliai bus gležnesni, minkštesni, gal kiek sunkiau apverčiami keptuvėje kepant.

1. Sutarkuotas cukinijas pabarstykite druska ir palikite kelioms minutėms, kad jos išleistų kuo daugiau skysčio. Tą skystį gerai nuspauskite, kad liktų kuo sausesni cukinijų tarkiai.

2. Dubenyje suplakite kiaušinius, sudėkite supjaustytą bananą ir šakute jį sutrinkite. Suberkite chia sėklas, avižų sėlenas, įberkite žiupsnelį druskos ir apie 1-2 šaukštelius rudojo cukraus (arba mažiau, nes saldumo bus nuo banano), miltus ir cukinijų tarkius ir išsukite tešlą.

3. Kepkite blynelius aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekite su jogurtu, uogomis arba uogiene.

 

Suskleisti
Cinamoniniai skrebučiai
Receptas: Orkaitėje kepti cinamoniniai skrebučiai pusryčiams
1 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.9 / 12
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 2.00 valg. š. (kambario temperatūros)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (didelis)
Vanilės ekstraktas: 0.25 arbat. š.
Duona: 2.00 riekės (šviesios sumuštinių)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C laipsnių temperatūros.

2. Nedideliame dubenėlyje iki vientisos kreminės masės sutrinkite sviestą, cukrų, cinamoną ir vanilės ekstraktą / pastą. Gauta mase aptepkite vieną duonos riekių pusę, stenkitės, kad masė padengtų ir kraštus.

3. Dėkite duoną ant kepimo skardos ir šaukite į orkaitę. Kepkite apie 10 min., o į kepimo pabaigą įjunkite grilio funkciją. Traukite skrebučius iš orkaitės, kai jų viršus bus intensyviai rusvas, burbuliuojantis. Šiek tiek atvėsinkite ir skanaukite!

Suskleisti
Migdoliniai keksiukai su mėlynėmis
Receptas: Migdoliniai-jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.1 / 24
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (didesni)
Sviestas: 80.00 g (arba ghee sviesto)
Rudasis cukrus: 100.00 g (nerafinuoto; ir dar 3 šaukštai įdarui)
Jogurtas: 150.00 g (natūralaus; skystesnės konsistencijos nei graikiškas)
Migdolų miltai: 100.00 g
Miltai: 70.00 g (arba mišinio kepiniams be glitimo)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 1.50 arbat. š.
Citrinos žievelė: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė tešlai ir išspaustos sultys įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

Jei visgi mėlynių negalite gauti, keiskite jas šilauogėmis, tik tokiu atveju būtinai naudokite citrinos sultis įdarui pagaminti – jų reikia subalansuotam skoniui.

Dar vienas slaptas (o gal ir nelabai) šių keksiukų ginklas – jogurtas. Jis suteikia lengvumo, purumo, paslepia kepimo miltelių skonį ir apskritai, turbūt, veikia magiškai.

1. Paruoškite įdarą: mėlynes sumaišykite su cukrumi (arba šilauoges su cukrumi ir citrinos sultimis) ir kaitinkite mažame prikaisuvyje kol sutirštės ir maždaug perpus sumažės masės. Atidėkite į šalį pravėsti.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C laipsnių temperatūros (režimas su ventiliatoriumi). Jei ventiliatoriaus jūsų orkaitėje nėra, siūlau temperaūrą šiek tiek pakelti, pavyzdžiui, iki 180°C.

 

3. Sviestą ištirpinkite ir leiskite jam pravėsti (taip pat galite naudoti kambario temperatūros sviestą ir iškart išsukti su cukrumi (sviesto tirpdyti nereikės). Sviestą išsukite su cukrumi iki purumo, po vieną įmaišykite kiaušinius, supilkite jogurtą, suberkite citrinos žievelę, druską, kepimo miltelius. Įmaišykite migdolų bei kitus miltus.

4. Keksiukų formeles išklokite keksiukų popierėliais. Pripildykite kiekvieną formelę maždaug 3/4 tešlos ir į kiekvieno vidurį dėkite po šaukštelį įdaro. Jei norite traškesnio viršaus, apibarstykite trupučiu cukraus. Įdaro greičiausiai šiek tiek liks, jį galėsite supiltį į sandarų indą ir laikyti šaldytuve kelias dienas (galite patiekti prie blynų, varškėčių, įmaišyti į jogurtą arba pasigaminti skrebučių su riešutų sviestu bei mėlynių/šilauogių uogiene).

5. Kepkite keksiukus 30-35 minutes kol tolygiai paruduos. Leiskite jiems visiškai atvėsti prieš išimant iš formelių.

Suskleisti
Kiaušinis „debesyje“
Receptas: Pusryčių sumuštinis su kiaušiniu „debesyje“
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 18
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Duona: 2.00 riekės (sviestinės sumuštinių)
Kreminė varškė: 2.00 valg. š.
Avokadai: 1.00 vnt. (pronokęs)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (skardai patepti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Svogūnų laiškai: 1.00 valg. š. (smulkintų; patiekimui)
Rūkyta malta raudonoji paprika: 2.00 žiupsnelis (patiekimui)
Kaip gaminti

1. Atsargiai atskirkite kiaušinio trynius nuo baltymų. Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir išplakite mikseriu atskirai iki standžių putų.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 200C laipsnių temperatūros.

3. Ant skardos su kepimo popieriumi patepkite aliejaus ir atsargiai dėkite kiaušinio baltymus. Per vidurį įspauskite duobutę, pakepkite orkaitėje 6-8 minutes, kol baltymas apskrus. Tuomet ištraukite, įleiskite į duobutę kiaušinio trynį ir dar pakepkite 2-3 minutes iki norimos trynio konsistencijos.

4. Duoną paskrudinkite, ant jos tepkite mėgstamą užtepėlę, dėliokite avokado griežinėlius ir galiausiai iškepusį kiaušinį. Dekoruokite rūkytos paprikos prieskoniais, pabarstykite šviežiai maltais pipirais, mėgstamais žalumynais.

Kiaušinius „debesyje“ galite naudoti kaip pagrindą tokiems priedams kaip parmezano sūris ar šoninė (prieš kepdami įmaišykite juos į baltymus).

Suskleisti
Pusryčių „strata“
Receptas: Pusryčių apkepas „strata“ iš duonos, sūrio, kiaušinių ir kumpio
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.6 / 5
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 8.00 vnt.
Pienas: 500.00 ml
Druska: 2.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š.
Duona: 10.00 riekės (riekių šviesios, supjaustytų kubeliais)
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Čederio sūris: 200.00 g (ar kito mėgstamo)
Kumpis: 200.00 g (virto)
Kaip gaminti

1. Kepimo formą (maždaug 20 cm pločio ir 10 cm aukščio) patepkite sviestu. Užpildykite ją duonos gabalėliais, įmaišykite pjaustytą kumpį ir didžiąją dalį tarkuoto sūrio, svogūnų laiškus.

2. Dideliame dubenyje gerai suplakite pieną, kiaušinius, druską su pipirais ir garstyčiomis.

3. Pieno ir kiaušinių mišinį užpilkite ant duonos, sūrio ir kumpio mišinio. Paspauskite duoną rankomis, kad skystis susigertų. Viską užbarstykite likusiu sūriu ir leiskite masei bent pusvalandį „susigulėti“, kol orkaitė įkais iki 175-180 °C laipsnių. Galite indą laikyti šaldytuve ir per naktį ir kepti tik kitą dieną.

4. Pirmąsias 20 min kepkite indą uždengę folija, tada atidenkite ir kepkite dar apie 20-30 min., priklausomai nuo jūsų kepimo indo gylio. Iškeptos stratos skystis turėtų nebejudėti ir būti tvirtas.

Suskleisti
Cukinijų keksiukai
Receptas: Bananų ir cukinijų keksiukai
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 47
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g (pilno grūdo kvietinių + dar 2 šaukštai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Soda: 1.00 arbat. š.
Druska: 0.50 arbat. š.
Bananai: 2.00 vnt. (sutrinti)
Cukinijos: 1.00 vnt. (sutarkuota)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kokosų aliejus: 0.50 st. (+ dar 1 šaukštas)
Cinamonas: 0.50 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Aliejumi patepkite 24 ar daugiau vienetų mažų keksiukų kepimo skardą arba įdėkite specialius kepimo popieriukus.

2. Vidutiniame dubenėlyje išmaišykite miltus, valgomąją sodą, kepimo miltelius ir druską.

3. Didesniame dubenyje sumaišykite sutrintus bananus ir tarkuotą cukiniją. Įmuškite kiaušinį, įberkite kelis šaukštus cukraus ir pusę stiklinės kokosų aliejaus. Viską gerai išmaišykite. Tuomet miltų mišinį suberkite į cukinijų ir bananų masę.

4. Viską gerai išsukite, bet nepermaišykite.

5. Į dar vieną nedidelio dydžio dubenį supilkite šaukštą kokosų aliejaus. Į jį supilkite du valgomuosius šaukštus miltų, rudąjį cukrų ir cinamoną. Rankomis suformuokite trupinius – juos turėsite užberti ant keksiukų masės viršaus dar prieš pradedant kepti.

6. Keksiukus kepkite apie 15 minučių, kol gražiai apskrus. Palaukite, kol atvės ir duokite vaikams skanauti!

Suskleisti
Šventinių stalų pristatymas
Receptas: Sviestinių ragelių apkepas su kalakutiena ir bruknių uogiene
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.9 / 8
Receptas
Ingredientai
Mocarelos sūris: 2.00 vnt. (rutuliukai)
Kumpis: 200.00 g (kalakutienos)
Uogienė: 100.00 g (bruknių)
Pomidorai: 200.00 g (vyšninių)
Bazilikai: 50.00 g (šviežio)
Kaip gaminti

1. Sviestinius ragelius įpjaukite išilgai, užtepkite bruknių uogienės ir įdėkite pjaustytą kalakutienos kumpį.

2. Ragelius dėkite į skardą. Ant viršaus paplėšykite mocarelos, aplinkui padėliokite vyšninių pomidoriukų. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 15 min. Kai iškeps, papuoškite šviežio baziliko šakele.

Suskleisti
Chia pudingas su mango piurė
Receptas: Chia pudingas su mango piurė
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
2.1 / 28
Receptas
Ingredientai
Kokosų pienas: 500.00 ml
Chia sėklos: 6.00 valg. š.
Klevų sirupas: 1.00 valg. š.
Mangas: 2.00 vnt. (prinokę)
Avietės: 12.00 vnt. (papuošimui)
Kaip gaminti

1. Į dubenėlį pilame kokosų pieną, klevų sirupą ir dedame chia sėklas. Viską gerai išmaišome, kad nebūtų gumulėlių. Paskirstome į keturias stiklines ir dedame nakčiai į šaldytuvą.

2. Ryte nulupame mangus, dedame į trintuvą ir sukame iki vientisos masės. Mangų piurė pilame ant sutingusių chia sėklų ir dedame avietes. Skanaus!

Suskleisti
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su cukinijomis ir kumpiu
Receptas: Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su cukinijomis ir kumpiu
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 36
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt. (žalioji)
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Kumpis: 120.00 g (arba karštai rūkytos kiaulienos šoninės)
Čiobreliai: 2.00 vnt. (2 -3 šakelės šviežių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Sezamo sėklos: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Tešlą atšildykite.
  2. Ant jos sudėkite bulvių skustuku išilgai supjaustytą cukiniją, kumpį, sūrio gabaliuką, apibarstykite čiobreliais ir grūstais pipirais.
  3. Tešlą su įdaru susukite į vyniotinį ir supjaustykite 2 cm storio griežinėliais.
  4. Sudėkite į skardą, aptepkite plaktu kiaušiniu, apibarstykite sezamų sėklomis, kmynais ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30–40 minučių.

Receptą atsiuntė Helena J.

Suskleisti
Omletas su bulvėmis
Receptas: Omletas su bulvėmis
1 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.5 / 43
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 3.00 vnt. (vidutinės arba 2 didelės)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Bulves nulupkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir tiesiai į ją stambiai sutarkuokite bulves. Išlyginkite, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite apie 6 minutes ant vidutinės ugnies, apverskite ir kepkite dar 5 minutes (kepdami patikrinkite, ar nedega).

2. Dubenėlyje išplakite kiaušinius su pienu. Ant iškepto bulvinio blyno supilkite kiaušinių plakinį, pagardinkite druska ir pipirais. Apkepkite iš abiejų pusių po 3 minutes.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Omletas su mėtomis
Receptas: Omletas su mėtomis
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 13
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Sūris: 50.00 g (fermentinis)
Mėtos: 1.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir išplakite iki putų. Suberkite smulkintas mėtas. Pagardinkite druska ir pipirais.

2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, pakaitinkite, kol suputos, tada supilkite plaktus kiaušinius, tolygiai paskirstykite judindami keptuvę. Kepkite ant vidutinės ugnies 3–4 minutes.

3. Per tą laiką sutarkuokite sūrį ir pabarstykite omletą. Kepkite dar 2–3 minutes, kol sūris išsilydys. Kilstelėję vieną keptuvės kraštą perlenkite omletą pusiau ir leiskite jam nuslysti į lėkštę. Padalykite pusiau ir dalį perdėkite į antrą lėkštę.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Plakta graikiška  kiaušinienė
Receptas: Plakta graikiška kiaušinienė
2 asmenims
Pagaminsite per 8 min.
3.4 / 80
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Vanduo: 1.00 valg. š.
Fetos sūris: 80.00 g (smulkintas)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Į dubenėlį įmuškite kiaušinius, supilkite vandenį ir gerai išplakite. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir supilkite plakinį. Suberkite fetą ir maišydami kepkite.

2. Pagardinkite pipirais. Druskos nedėkite, nes nuo fetos bus pakankamai sūru.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Sūrio pyragėliai
Receptas: Sūrio pyragėliai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 14
Receptas
Ingredientai
Mocarelos sūris: 100.00 g
Parmezano sūris: 100.00 g
Bazilikai: 20.00 g
Kaip gaminti

1. Tešlą atitirpinkite, iškočiokite ir supjaustykie mažais stačiakampiais. 

2. Parmezano sūrį sutarkuokite, mocarelą supjaustykite kubeliais ir dėkite ant tešlos.

3. Viršų užbarstykite bazilikais, užpilkite pomidorų padažo ir pašaukite į orkaitę 20 min.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Omletas su čederiu
Receptas: Omletas su čederiu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 34
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kiauliena: 100.00 g (karštai rūkytos filė)
Sūris: 100.00 g (čederio)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pievagrybiai: 100.00 g (šviežių)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, maltų)
Kaip gaminti

1. Kumpį supjaustykite smulkiais kvadratėliais, nuplautus ir nusausintus pievagrybius – griežinėliais, pomidorus – kubeliais.

2. Smulkintus svogūnus pakepinkite karštuose riebaluose.

3. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius sumaišykite su smulkintu kumpiu, pomidorais, pievagrybių griežinėliais.

4. Pagal skonį masę dar pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais.

5. Kiaušinių baltymus standžiai išplakite ir atsargiai sumaišykite su trynių ir pievagrybių mase.

6. Gilioje nepridegančioje keptuvėje išlydykite sviestą, sukrėskite paruoštą masę ir kepkite ant vidutinio stiprumo ugnies apie 3 minutes.

7. Ugnį sumažinkite, omleto viršų apibarstykite smulkintu čederiu (pora šaukštų palikite), keptuvę uždenkite ir omletą kepkite dar 3–5 minutes.

8. Tiekdama omletą apibarstykite likusiu čederiu. Tiks papuošti šviežiais žalumynais.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žiemą per dieną išsimaudęs penkiuose ežeruose keliautojas K.Mieliauskas ragina kas rytą lįsti po šaltu dušu
Reklama
Inovacijų agentūros teikiamas paslaugas teigiamasi vertina 88 proc. klientų
Reklama
Paroda „Beauty Expo 2024“: trys dienos profesionaliems grožio produktams ir paslaugoms
Reklama
IKEA mažina kainas
Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką