Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ruginės duonos sumuštinis su avokado ir avinžirnių užtepu bei pomidoriukais

Idealu papusryčiauti taip, kad ryte su maistu gauta energija neišblėstų iki pat pietų, tada nereikės dairytis greitų užkandžių. „Rugelio“ duonos sumuštinis su sveikųjų riebalų kupinu avokadu, baltymų gausiais avinžirniais ir pomidoriukais yra idealus pasirinkimas: pavalgysite sočiai, bet neapsunksite, o energijos bus su kaupu. Būtinai išbandykite šį skanų, gražų ir greitai paruošiamą ryto patiekalą.
Sumuštinis su avokado ir avinžirnių užtepu bei pomidoriukais
Sumuštinis su avokado ir avinžirnių užtepu bei pomidoriukais / 15min nuotr.

Šį sotų sumuštinį ruošėme su „Vilniaus duonos“ autentiška „Rugelio“ duona, išsaugojus originalų receptą ji kepama ne pirmą dešimtmetį ir dabar yra dar patogesnės formos. Duona išliko tokia pat pilna rugių, be pridėtinių cukrų, 100 proc. ruginė, visų grūdo dalių – dėl šių savybių ji itin mėgstama ir vertinama. „Rugelio“ duona patiks ir klasikinio skonio mėgėjams, ir reikliems gurmanams, ieškantiems sveikesnio produkto.

„Rugelio“ sumuštinis su avokado ir avinžirnių užtepu bei pomidoriukais

Sumuštiniui reikia vos kelių ingredientų, kurių nesunku visada turėti po ranka. Avokadai pastaraisiais metais itin populiarūs, tik būtinai naudokite gerai sunokusį. Avinžirnius patogiausia rinktis konservuotus, o pomidorai verčiau tegul būna mažieji – net ir šaltuoju sezonu jie išlieka pilni aromato ir skonio. Jei norite, pomidoriukus galite trumpai pakepinti sausoje keptuvėje – dėl karščio juose esantys cukrūs karamelizuosis ir jie taps dar saldesni.

Ingredientai (2 sumuštiniams):

  • 2 riekelės duonos „Rugelis“;
  • 3 valg. šaukšt. konservuotų avinžirnių;
  • 1 nedidelis arba 0,5 didelio avokado;
  • šlakelis citrinos sulčių;
  • keli vyšniniai pomidoriukai;
  • žiupsnelis druskos;
  • žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

  1. Pirmiausiai paruoškite užtepą. Į elektrinio trintuvo indą su S formos peiliu suberkite avinžirnius, sudėkite avokado minkštimą, pulsuojančiu režimu sutrinkite šiuos ingredientus iki rupios masės – visiškai glotnios tyrės mums nereikia. Įberkite druskos, pipirų, įspauskite citrinos sulčių ir dar trumpai pamalkite, kad viskas susimaišytų. Paragaukite, ar nieko netrūksta. Jei neturite elektrinio smulkintuvo, visą šį darbą galite atlikti ir dubenėlyje trindami ingredientus šakute.
  2. Jei nutarėte pakepinti pomidoriukus, tą ir padarykite, tačiau galite juos ir tiesiog perpjauti perpus nekepinę.
  3. Ant duonos riekelių gausiai dėkite pagaminto užtepo, tada ant viršaus pomidoriukus. Jei mėgstate aštriau, viršų galite pabarstyti dar trupučiu juodųjų pipirų, Kajeno pipirais ar aitriųjų paprikų dribsniais. Valgykite iškart!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius