Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 12

Dietistės V.Kurpienės patarimai, kokias daržoves būtinai turi atrasti norintys sulieknėti

Kiek šakninių daržovių pažįstate? O kiek naudojate savo virtuvėje? Ar nepainiojate pastarnoko su petražolės šaknimi? Ar esate ragavę ropės ir griežčio, kurie buvo mūsų prosenolių dažniausiai vartojamos daržovės? Apie šaknines daržoves, kaip jas atrastiir prisijaukinti, kalbamės su dietiste, sveikos mitybos specialiste ir populiarių knygų autore Vaida Kurpiene.
Asociatyvi nuotr. ir Vaida Kurpienė
Asociatyvi nuotr. ir Vaida Kurpienė / Shutterstock ir asmeninio arch. nuotr.

Mūsų santykis su daržovėmis kiekvieno yra labai įvairus – vieni tėvų įpratinti vartoti kuo daugiau, kiti to mokosi jau suaugę. Tačiau geriau vėliau, negu niekada, kaip ir byloja senas geras posakis. Nuo ko pradėti tiems, kurie tepažįsta morkas ir burokus, o norėtų pradėti gyventi sveikiau?

Dietistė Vaida Kurpienė šiai grupei žmonių pirmiausia pataria susidaryti sąrašą tų šakninių daržovių, kurių dar nėra ragavę ir po truputį bandyti. Sąrašas, kuris gali būti pratęstas, be jau žinomų morkų ir burokėlių bei ridikų, petražolė, ropės, griežčiai, žieminės bulvės (topinambai), pastarnokai. Antras žingsnis – nusistatyti, kiek receptų per savaitę išbandysite. Trečias – paieškoti receptų, kurie dar skaitant atrodytų priimtini ir nuo jų pradėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius