-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Salotų nenoriu“: Žaliasis karis su kepintu tofu

Vegetariškas maistas nėra nuobodus – jis tiesiog kelia stresą: skaniai iškepti kokybišką mėsą daug paprasčiau nei paruošti gardų patiekalą vien iš augalinių produktų. O šis karis nuostabus – subalansuotas veganams, bet praplečiantis akiratį visavalgiams.
Žaliasis karis su kepintu tofu
Žaliasis karis su kepintu tofu / „Salotų nenoriu“ nuotr.

Neslėpsiu, šis receptas blogą pasiekė tik todėl, kad gavau dovanų dėžę gėrybių: sojų dešrelių, įvairių rūšių tofu, veganiškų kepsnelių ir net sojų majonezo (nemaniau, kad toks dalykas apskritai yra!). Pati tokių dalykų dėl savęs nepirkčiau, nes, perfrazavus mūsų su drauge posakį: aplinkui per daug feiko, kad įsileisčiau pakaitalus dar ir į namus.

Tik nesupraskit manęs klaidingai: sojų gaminiai yra nuostabus dalykas nevalgantiems mėsos, pieno produktų ir šiaip pasauliui – jei visi valgytume tik augalinės kilmės maistą, pasaulyje nebūtų bado. Aš tiesiog mėsėdė, kuri pripažįsta, kad veganai turi rimtą priežastį įkyriai kartoti, kad veganizmas yra jėga? Bet mane labiausiai nustebino pats faktas, kad lietuviai jau pilnu tempu gamina sojų gaminius. Jų tofu – puikus, tikrai rekomenduoju.

Tuo tarpu dešrelės buvo šioks toks nusivylimas, nes ruošiant ėmė ir subyrėjo. Gal netinkamos kepti, kas ten žino. Apie kepsnelius, jei bus įdomu, įspūdžiais galėsiu pasidalinti vėliau – kol kas kepsneliai laukia kepsninės.


O dabar grįžkime prie kario!

  • žaliųjų karių pastos arba miltelių;
  • 1 skardinė (400 ml) kokosų pieno;
  • 250 ml daržovių sultinio;
  • 1 a. š. rudojo cukraus;
  • 2 v. š. sojų padažo;
  • 125 g mažųjų kukurūzų;
  • 150-200‬ g brokolio žiedynų;
  • 0,5 saldžiosios paprikos;
  • tofu sūrio;
  • 1-2 a. š. ghee sviesto ar kitų kepimo riebalų;
  • žaliosios citrinos, sezamų sėklų ir kalendros lapelių patiekiant.
  • ryžių.

Gaminimas:

Į puodą supilame kokosų pieną ir daržovių sultinį ir uždedame ant viryklės. Kai skysčiai pašyla, sudedame žaliųjų karių mišinį, įberiame cukraus ir įpilame sojų padažo. Viską gerai išmaišome ir paliekame užvirti.


Per tą laiką pasiruošiame daržoves. Brokolio žiedynus pasmulkiname, juostelėmis supjaustome papriką. Aš kukurūzų nepjaustau – man taip gražiau, nors ir nėra baisiai patogu valgyti. Tai jau jūs darykit kaip norit.

Kai kokosų pienas su sultiniu užverda, sudedame kukurūzus – leidžiame jiems kelias minutes pavirti. Tuomet suberiame brokolius ir papriką. Jei kukurūzus pjaustėte, viską berkite vienu metu. Verdame ant mažos ugnies tol, kol daržovės suminkštėja, bet nevirsta koše – kad būtų į ką įkąsti.


Ryžius keliskart perplauname ir išverdame pasūdytame vandenyje.
Tofu sūrį supjaustome kubeliais ir pakepiname keptuvėje su ghee sviestu.


Į gilią lėkštę pilame kario su daržovėmis, įkrečiame porą šaukštų ryžių ir užberiame pakepinto tofu. Apiberiame sezamų sėklomis, plėšytais kalendrų lapeliais ir dedame griežinėlį ar skiltelę žaliosios citrinos.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius