2 už 1 kainą. Vieną prenumeratą perkate, antrą dovanojate!
Prenumeruoti

Šis varškės apkepas pretenduoja tapt pačiu skaniausiu, paslaptis – vienas vaisius

Varškės apkepas – nesudėtingas patiekalas, gal jo skonio paslaptis ir slypi būtent paprastume? O jei norit jį šiuo tuo papildyt ir maloniai nustebti, išbandykit pagardintą kriaušėmis. Gali būt, kad prie stalo pasigirs plojimai!
Grūdėtosios varškės apkepas su kriaušėmis
Grūdėtosios varškės apkepas su kriaušėmis / Mariaus Žičiaus nuotr.

Ingredientai:

  • 400 g grūdėtos varškės;
  • 3 kiaušiniai;
  • 5-6 valg. šaukšt. manų kruopų;
  • 4 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
  • 1 valg. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • 1 valg. šaukšt. sviesto, minkšto;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 žiupsnis druskos;
  • 1 didelė arba 2 mažesnės kriaušės.

Gaminimas:

1. Kiaušinius iki putų išplakite su druska, ruduoju ir vaniliniu cukrumi. Į plakinį sudėkite varškę, suberkite manų kruopas, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite.

2. Kriaušes nulupkite, supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į varškės masę. Išmaišykite. Paruoštą masę sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą.

3. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes. Skanu valgyti su šviežiomis trintomis uogomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų implantacija: ar verta investuoti į savo šypseną?
Reklama
„FreeBuds Pro 3“ – geriausios belaidės ausinės „Huawei“ istorijoje
Reklama
Tūkstančiai valandų, skirtų mokymuisi: IKEA dalinasi, kiek kainuoja darbuotojų augimas
Reklama
Keliautojas ekstremalas Karolis Mieliauskas: ekspedicijose kas nors iš komandos narių visuomet peršąla ar kokia infekcija užsikrečia, o aš vis „išsisuku“
Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką