15min be reklamos
2019 01 08, 16:00

Skanėstas ne tik drąsuoliams: labai pipiriniai sausainiai

Kai šalta, labiau norisi prieskoniais gardinto maisto, nesvarbu, troškiniai tai, sriubos ar kepiniai. Todėl nieko keista, kad žiemą dažniau kepame cinamonines bandeles, į kavą beriame malto kardamono, troškiniui negailime aitriosios paprikos dribsnių. Pabandykite išsikepti neįprastų, bet puikių pipirinių (!) sausainių, kurie valgant smagiai pakutens liežuvio galiuką. Puikus skanėstas prie kavos ar arbatos puodelio, kai šalta.
Sausainiai su prieskoniais
Sausainiai su prieskoniais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 300 g miltų (gali reikėti pora šaukštų daugiau);
  • 150 g skysto medaus;
  • 80 g kambario temperatūros sviesto;
  • 2 kiaušinių tryniai;
  • 2 arbat. šaukšt. maltų juodųjų pipirų;
  • 1 arbat. šaukšt. maltų kvepiančiųjų pipirų;
  • 1 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • žiupsnis druskos;
  • 100 ml pieno.

Gaminimas:

1. Dideliame dubenyje mediniu šaukštu (ar virtuviniame kombaine) gerai išsukite miltus, medų, sviestą, kiaušinių trynius ir pieną – maišykite kantriai, kol masė taps vientisa.

2. Suberkite kepimo miltelius, pipirus, cinamoną, druską, pamaišykite, kol šie priedai vienodai pasiskirstys, o tada išminkykite minkštą, elastingą tešlą (jei labai limpa prie rankų, galite įberti dar šiek tiek miltų). Padarykite iš tešlos rutulį, apgaubkite jį maistine plėvele ir leiskite pusvalandį pastovėti kambario temperatūroje.

3. Pastovėjusią tešlą iškočiokite iki 3 mm storio lakšto ir išspauskite patinkančios formos sausainius. Atsargiai dėkite juos ant kepimo popieriumi padengtų skardų.

4. Kepkite sausainius iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 12–15 min.

Fotolia nuotr./Sausainiai
Fotolia nuotr./Sausainiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką