Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Smagios ir skanios mažytės fritatos su špinatais ir pomidorais

Jei šis patiekalas būtų kepamas keptuvėje, vadintume jį omletu. Tačiau šįsyk kiaušinių plakinį su priedais iškepsime keksiukų formelėmis ir džiaugsimės žaismingu vaizdu ir puikiu skoniu. Būtinai išmėginkite!
Fritatos su špinatais ir pomidorais
Fritatos su špinatais ir pomidorais / Vida Press nuotr.

Ingredientai (12 mažų fritatų standartinėse vidutinio dydžio keksiukų formelėse):

  • 8 kiaušiniai;
  • 100 g parmezano sūrio, smulkiai sutarkuoto;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 2 saujos špinatų, nuplautų ir stambiai sukapotų;
  • keliolika mažų pomidoriukų, supjaustytų ketvirčiais;
  • keli svogūnų laiškai, smulkiai supjaustyti;
  • aliejaus ar sviesto keksiukų formelėms ištepti.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Keksiukų formos duobutes ištepkite riebalais.

2. Į kiekvienos duobutės dugną dėkite po gerą žiupsnį pasmulkintų špinatų, įmeskite kelis pomidoriukų ketvirčius. Taip paruoškite visas duobutes.

3. Dubenyje suplakite kiaušinius su sūriu, druska ir pipirais. Samteliu ar kitu patogiu įrankiu pilstykite šio plakinio į keksiukų duobutes užpildydami daugiausiai 2/3 tūrio.

4. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 15 min. – kol sutvirtės. Patiekiant pabarstykite svogūnų laiškais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais