02 01

Traškūs ir tobuli bulviniai blynai: kaip juos iškepti?

Vienas iš bulvinių patiekalų hitų tikrai yra blynai – traškūs, švelniai paskrudę ir patiekiami su varške ar lašiša. Viena vertus atrodo, kad bulvinių blynų gaminimo procesas nėra sudėtingas, tačiau kiekvienam besiskunačiam virtuvėje yra tekę nusivilti. Spalva ne švelniai auksinė, o vietoj norėto traškesio – blynas lyg guma. Tvnet.lv pasidalina receptu ir patarimais, kaip iškepti tobulus bulvinius blynus.
Bulviniai blynai
Bulviniai blynai / Shutterstock nuotr.

Bulves galima sutarkuoti ir stambiau, ir smulkiau, taip pat ir visiškai sutrinti naudojant virtuvinį kombainą. Svarbu žinoit, kad priklausomai nuo pasirinkto smulkinimo būdo, keisis ir blynų struktūra.

Smulkiai tarkuoti bulviniai blynai bus minkštesni, labiau vienalyčiai, o smulkinti stambia forma – traškesni, krašteliai primins gruzdintas bulvytes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas: spręsk ir laimėk 300 eur vertės elektrinį dantų šepetėlį!
„Moerie“ plaukų priežiūros priemonių veidu tapo K.Meschino: pamilau jas jau po pirmo galvos plovimo
Reklama
Jautienos troškiniai – tobulas maistas šaltajam sezonui: vos kelios taisyklės ir gaminsite lengva ranka
Reklama
5 Graikijos kurortai – ką rinktis: salas ar sostinę?