-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaidos vištienos krūtinėlės šnicelis – tikra stalo žvaigždė

„Na, neįmanoma nemėgti gero šnicelio! Traški, auksinės spalvos plutelė, sultinga mėsa viduje ir tobulas prieskonių balansas, kuris blankią vištienos krūtinėlę pavers stalo žvaigžde“, – rašo „Karštos košės“ kūrėja Vaida Bernatavičienė.
Vištienos krūtinėlės šnicelis
Vištienos krūtinėlės šnicelis / Vaidos Bernatavičienės nuotr.

„Ir kaip smagu ruošti patiekalus, kurie patinka visiems, net ir pačiai išrankiausiai mažajai publikai. Ir kaip smagu, kuomet iš vienos vištos krūtinėlės galima sočiai pamaitinti visą šeimyną. Jau esu rašiusi, kad mūsų namuose gimtadienio proga kiekvienas užsisako savo patį mylimiausią patiekalą. Mano vyro sąraše nepajudinamas yra „maltos mėsos šnicelis, o jaunesniosios dukros nekintantis repertuaras yra vištienos ar veršienos šnicelis. Bet kokiu atveju, žodis „šnicelis“ mūsų šeimoje yra labai populiarus.

Bet, kaip ir daugelyje patiekalų, kad iškeptumėte tobulą šnicelį yra keli niuansai. Pagrindinis – neperkepti mėsos ir kepti ją pakankamai dideliame kiekyje aliejaus. Nereikia, kad mėsa panirtų į aliejų, bet reikia, kad šnicelis laisvai plūduriuotų ir per daug nesiliestų prie keptuvės dugno. Mes mėgstame plonesnius kepsnius, todėl išmušu juos iki 0,5 cm storio, bet jeigu jums patinka storesni ir norite, kad jaustųsi daugiau mėsytės – išmuškite iki 1 cm storio.

Tik storesnius kepsnius kepkite 1 minute ilgiau iš abiejų pusių nei nurodyta recepte. Bet kokiu atveju, vadovaukitės intuicija ir retkarčiais kilstelėkite kepsnį žnyplėmis patikrinti. Jeigu išorė apskrudus ir yra gražios auksinės spalvos – verskite ant kitos pusės, bet jeigu per greitai skrunda – mažinkite ugnį. Paskutinė pastaba: kartais išmušant mėsą ji įplyšta, bet nesijaudinkite, po apvoliojimo džiūvėsėliuose atsargiai pirštais ją sujunkite ir šiek tiek suspauskite, o „poilsio“ šaldytuve metu ji pati susiklijuos.

Vaidos Bernatavičienės nuotr. /Vištienos krūtinėlės šnicelis
Vaidos Bernatavičienės nuotr. /Vištienos krūtinėlės šnicelis

Porcijų skaičių nurodžiau keturiems, bet čia rimtai nusiteikusiems keturiems valgytojams. Todėl jeigu liks keli gabalėliai šnicelio kitai dienai, pagaminkite sumuštinius: paskrudinta riekelė baltos duonos, majonezas, garstyčios, keli griežinėliai raudonojo svogūno, šnicelis, marinuoti agurkai, salotos lapas ir sūris. Bus fantastiški pusryčiai“, – rašo Vaida Bernatavičienė.

Skanių šnicelių!

Jums reikės:

  • 2 vištienos krūtinėlių (viengubų, kiekviena po 300-350 g),
  • 2 nedidelių smulkiai sutarkuotų česnako skiltelių,
  • 2 vidutinio dydžio kiaušinių,
  • 2 arbatinių šaukštelių Dižono garstyčių (Dijon),
  • 1 arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio,
  • apie 230-250 g panko džiūvėsėlių,
  • 1 geros saujos miltų,
  • druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų,
  • saulėgrąžų ar kito augalinio aliejaus kepimui,
  • maistinės plėvelės.

Kaip gaminti:

1. Vištienos krūtinėlę nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Labai aštriu peiliu ir pradėdami nuo storiausios dalies kiekvieną krūtinėlę padalinkite į dvi puses (iš viso gausite 4 gabalėlius).

2. Ant pjaustymo lentelės patieskite lakštą maistinės plėvelės (gerokai didesnį nei vištienos gabalėlis), padėkite vištienos gabalėlį ir užklokite kitu plėvelės sluoksniu. Mėsos plaktuku iš abiejų pusių išmuškite mėsą, kad gautųsi apytiksliai 0,5 cm storio kepsniai.

3. Vištienos kepsnius iš abiejų pusių truputį apibarstykite druska (sūrumo bus plakinyje nuo garstyčių) bei juodaisiais pipirais ir sudėkite į lėkštę.

4. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Pasiruoškite tris didesnes bei gilesnes lėkštes.

5. Į vieną lėkštę įmuškite kiaušinius, sudėkite garstyčias, raudonėlį, sutarkuotą česnaką ir viską gerai išplakite iki vientisos konsistencijos. Į kitą lėkštę suberkite miltus, o į trečią panko džiūvėsėlius.

6. Iš pradžių kepsnį iš abiejų pusių apvoliokite miltuose ir nupurtykite jų perteklių. Tuomet pamirkykite iš abiejų pusių kiaušinių plakinyje ir sudėkite į lėkštę su džiūvėsėliais. Kepsnį švelniai prispauskite rankomis, kad priliptų kuo daugiau džiūvėsėlių, apverskite ir pakartokite iš kitos pusės. Paruoštą kepsnį įdėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi.

7. Po šaltu vandeniu nusiplaukite rankas, gerai nusausinkite ir paruoškite likusius kepsnius. Rankas plaukite po kiekvieno kepsnio, kad į plakinį nepatektų džiūvėsėlių ir jo nesutirštintų.

8. Skardą su kepsniais 1 valandai dėkite į šaldytuvą, kad tvirčiau priliptų džiūvėsėliai ir mėsa įgautų daugiau skonio. Jeigu neturite laiko, palikite kepsnius šaldytuve bent jau pusvalandžiui.

9. Į didelę keptuvę (arba dvi, greičiau iškepsite) įpilkite apie 1,5 cm aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės aukštos ugnies.

10. Į įkaitintą keptuvę įdėkite kepsnį (jeigu telpa du, bet, kad nesiliestų tarpusavyje) ir kepkite apie 2-2,5 minutes iš vienos pusės ir apie 1-1,5 minutės iš kitos, kol plutelė taps traški ir gražios auksinės spalvos. Jeigu kepsniai pernelyg greitai skrunda, mažinkite ugnį.

11. Iškeptus kepsnius sudėkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą didelę lėkštę ar skardelę, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.

12. Vištienos šnicelius tiekite su skrudintomis ar virtomis bulvėm bei mėgstamomis salotomis. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius