-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

6 produktai – dviguba nauda: padeda atsikratyti riebalų ir užkerta kelią senėjimui

Nuo mitybos priklauso ir fizinė, ir psichologinė savijauta. Be to, su amžiumi organizme įvyksta daugybė pokyčių, ypač, susijusių su medžiagų apykaita. Viena iš sričių, kurioje galite pastebėti daugiau besikaupiančių riebalų – pilvo sritis.
Svoris
Svoris / 123RF.com nuotr.

„Pilvo riebalai kaupiasi dėl per didelio suvartojamų kilokalorijų kiekio, genetikos, senėjimo, kortizolio, streso, didelio sočiųjų riebalų kiekio ir miego trūkumo“, – aiškina dietologas Jonathanas Valdezas, rašoma eatthis.com.

Pilvo riebalų sankaupos gali sukelti rimtų sveikatos problemų. „Susikaupę pilvo riebalai gali padidinti diabeto, aukšto kraujospūdžio, širdies ligų ir uždegimų riziką“, – priduria J.Valdezas.

Sveikos ir subalansuotos mitybos laikymasis senstant gali ne tik sumažinti pilvo riebalų kiekį, bet ir padėti sulėtinti senėjimo procesą. Jei norite abiejų privalumų, štai maisto produktai, kuriuos, pasak dietologų, turėtumėte įtraukti į savo racioną.

Migdolai

„Migdolai yra puikus augalinių baltymų šaltinis, kuris užtikrina sotumo jausmą ir neleidžia jums griebtis mažiau sveikų užkandžių“, – sako dietologė Bonnie Taub-Dix.

Ji priduria, kad vienoje migdolų porcijoje yra šeši gramai baltymų, t. y. maždaug tiek pat, kiek viename kiaušinyje arba vienoje vištienos porcijoje.

123RF.com nuotr./Migdolai
123RF.com nuotr./Migdolai

„Migdoluose gausu sveikų mononesočiųjų riebalų, kurie gali padėti sumažinti MTL (blogojo) cholesterolio kiekį ir pagerinti širdies sveikatą. Migdoluose taip pat gausu vitamino E – antioksidanto, kuris, kaip įrodyta, mažina raukšles – natūralų senėjimo procesą. Ne veltui migdolų aliejus dažnai įtraukiamas į grožio priemonių sudėtį!“, – sako ji.

Braškės

„Braškės patiekalams gali suteikti natūralaus saldumo, taip pat jose gausu skaidulinių medžiagų, kalio, folio rūgšties ir antioksidantų“, – sako B.Taub-Dix.

123RF.com nuotr./Braškės
123RF.com nuotr./Braškės

Ji prideda, kad šviežios ir šaldytos braškės yra vienas geriausių vitamino C šaltinių: „Maždaug aštuonių braškių porcijoje yra tiek pat vitamino C, kiek apelsine, t. y. tiek vitamino C, kiek jo reikia per dieną!“ – sako B.Taub-Dix. Vitaminas C padeda palaikyti kolageną odoje ir kauluose – abu šie dalykai svarbūs sveikam senėjimui.

J.Valdezas taip pat sako, kad vaisiai kovoja su potraukiu saldumynams, be to, juose yra antioksidantų, vitaminų ir mineralų, kurie teigiamai veikia organizmą.

Pilno grūdo kruopos (avižos, bolivinės balandos, rudieji ryžiai)

Jei norite numesti pilvo riebalų ir sulėtinti senėjimą, į savo racioną galite įtraukti neskaldytų grūdų, pavyzdžiui, avižų, bolivinių balandų ir rudųjų ryžių. „Pilno grūdo grūduose yra daug skaidulų (taip pat šiek tiek baltymų), kurios didina sotumo jausmą ir kartu mažina suvartojamų kilokalorijų kiekį. Palyginti su ne pilno grūdo produktais, juose yra daugiau mineralinių medžiagų, vitaminų ir kitų antioksidantų, kurie gali padėti sulėtinti senėjimo procesą“, – kalba J.Valdezas.

Fotolia nuotr./Rudieji ryžiai.
Fotolia nuotr./Rudieji ryžiai.

Pupelės

„Pupelės tikriausiai yra labiausiai nuvertintas maisto produktas parduotuvėje! O juk jose gausu maistinių medžiagų, įskaitant augalinius baltymus ir ląstelieną, kurios jus išjudins ir kartu padės jaustis sotiems, – sako B.Taub-Dix. – Pupelės taip pat padeda kontroliuoti natūralų senėjimo procesą, reguliuodamos cukraus kiekį kraujyje ir mažindamos cholesterolio kiekį“.

123RF.com nuotr./Juodosios pupelės
123RF.com nuotr./Juodosios pupelės

Daržovės (artišokai, briuseliniai kopūstai)

„Daržovėse yra daug ląstelienos, kuri ilgam suteikia sotumo jausmą, – sako J.Valdezas. – Be to, jose yra antioksidantų, padedančių kovoti su uždegimais ir mažinančių diabeto, širdies ligų ir tam tikrų vėžinių susirgimų, dėl kurių organizmas gali senti, riziką.“

Vida Press nuotr./Švieži briuseliniai kopūstai
Vida Press nuotr./Švieži briuseliniai kopūstai

Liesi baltymai (vištiena, kalakutiena)

„Liesi baltymai padeda pasisotinti ir išvengti kilokalorijų pertekliaus, – teigia J.Valdezas. – Be to, liesoje mėsoje yra mineralų, pavyzdžiui, cinko ir geležies, kurie atsakingi už daugybę organizmo fermentų. Baltymai reikalingi kolagenui, kuris naudojamas odos elastingumui palaikyti, gaminti.“

123RF.com nuotr./Vištiena
123RF.com nuotr./Vištiena

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius