Dabar populiaru
Publikuota: 2015 rugsėjo 16d. 11:54

Burokėlių dieta: per savaitę galima netekti iki 7 kg svorio

Burokėliai
Fotolia nuotr. / Burokėliai

Burokėliai – beveik kiekviename darže auginama daržovė. Burokėlių dieta – tai ne tik puikus būdas sumažinti apimtis, bet ir galimybė gauti papildomą kiekį vitaminų ir mikroelementų.

Burokėliuose yra fosforo, kalio, magnio, geležies, jodo,  B1, B2, PP, C vitaminų. Dieta yra labai paprasta – praktiškai be apribojimų galima gerti burokėlių ir morkų sultis bei valgyti virtus burokėlius ir šviežias morkas.

Kartą per dieną vieną iš pagrindinių savo patiekalų reikia pakeisti burokėlių salotomis su šiek tiek įtarkuotų morkų ir 1 arbat. š. liesos grietinės.

Taip pat skaitykite: 5 priežastys, kodėl moterys priauga svorio santuokoje. Savipagalbos planas

Gerti galima nesaldžią arbatą, vandenį, būtinai – šviežiai spaustas burokėlių ir morkų sultis – ne mažiau nei 2 l per dieną. Sultis galima gerti grynas arba maišyti vienas su kitomis. Jeigu užpultų alkio jausmas, bet kuriuo metu galima suvalgyti šiek tiek virtų burokėlių arba morkų (šviežių arba virtų).

Gerti galima nesaldžią arbatą, vandenį, būtinai – šviežiai spaustas burokėlių ir morkų sultis – ne mažiau nei 2 l per dieną. 

Burokėlių salotų nereikia sūdyti, pakanka sutarkuoti arba supjaustyti mažais gabalėliais ir, jeigu norite, pagardinti šlakeliu bet kokio augalinio aliejaus.

Standartinė burokėlių dietos trukmė – 7 dienos. Šios dietos negalima laikytis ilgiau negu 10 dienų, o pakartoti dietą galima po 2–3 mėnesių.

Preliminarus 7 dienų burokėlių dietos valgiaraštis

Pirmadienis

  • Pusryčiai: arbata arba nedidelis puodelis kavos su šiek tiek pieno, 2 skrebučiai.
  • Pietūs: burokėlių salotos, šiek tiek virtų ryžių.
  • Vakarienė: daržovių sriuba, nedidelis obuolys.

Antradienis

  • Pusryčiai: jogurtas, javų dribsniai.
  • Pietūs: burokėlių salotos, gabaliukas virtos vištienos krūtinėlės.
  • Vakarienė: kivis, pora orkaitėje keptų bulvių.

Trečiadienis

  • Pusryčiai: arbata arba nedidelis puodelis kavos su šiek tiek pieno, 2 skrebučiai.
  • Pietūs: burokėlių salotos, virta žuvis.
  • Vakarienė: daržovių sriuba.

Ketvirtadienis

  • Pusryčiai: neriebus jogurtas, javų dribsniai.
  • Pietūs: burokėlių salotos, gabaliukas virtos vištienos krūtinėlės.
  • Vakarienė: daržovių troškinys su žalumynais.

Penktadienis

  • Pusryčiai: arbata arba nedidelis puodelis kavos su šiek tiek pieno, 2 skrebučiai.
  • Pietūs: burokėlių salotos, šiek tiek garuose virtų ryžių.
  • Vakarienė: ant grotelių arba orkaitėje kepti pomidorai su kitomis daržovėmis.

Šeštadienis

  • Pusryčiai: arbata arba nedidelis puodelis kavos su šiek tiek pieno, 2 skrebučiai.
  • Pietūs: burokėlių salotos, gabaliukas sūrio.
  • Vakarienė: troškintos daržovės.

Sekmadienis

  • Pusryčiai: neriebus jogurtas, javų dribsniai.
  • Pietūs: burokėlių salotos, gabaliukas virtos vištienos krūtinėlės.
  • Vakarienė: šiek tiek virtų ryžių, pomidoras ir kiaušinis.

Kokių rezultatų tikėtis?

Burokėlių dietos galima laikytis tiek kartą per 2–3 mėnesius, tiek, pavyzdžiui, kartą per metus, kai norite staigiai (per savaitę) numesti nepageidaujamą svorį arba pagerinti sveikatos būklę.

Beje, greitam rezultatui galima laikytis burokėlių monodietos (burokėlių iškrovos diena). Tik laikytis jos galima ne daugiau kaip 2–3 dienas, o jos metu galima valgyti tik virtus arba keptus burokėlius: ne daugiau kaip 2,5 kg per parą, padalinus juos į 7 porcijas per dieną. Per kelias dienas radikaliai svorio nenumesite, bet išvalysite organizmą ir tikrai jausitės geriau.

Burokėlių dieta – tai ne tik paprastas ir greitas būdas numesti 6–7 kg per savaitę, bet ir galimybė susitiprinti organizmą bei pagerinti sveikatos būklę.

Taip pat skaitykite: Emocinė krizė arba nervinis išsekimas: 13 požymių, kurie keičia jūsų elgesį

Apribojimai ir kontraindikacijos

  1. Prieš pradėdami laikytis burokėlių dietos, įsitikinkite, kad nesate alergiški šiam produktui.
  2. Dietos metu reikia visiškai atsisakyti riebaus maisto ir alkoholio.
  3. Burokėlių dietos negali laikytis sergantys lėtiniais pūslės uždegimais, cukralige, inkstų (ypač inkstų akmenlige) ir virškinimo sistemos ligomis.
  4. Burokėlių sultyse yra labai daug oksalo rūgšties, todėl ši dieta tikrai netiks sergantiems sąnarių ligomis.
  5. Taip pat burokėlių sulčių nereikėtų gerti sergantiems skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opalige. 

Štai 10 receptų  su burokėliais, gal visai pravers:

Receptai
Receptas: Valomasis kisielius
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.1 / 37
Kaip gaminti
  1. Burokėlius sutarkuokite, džiovintas slyvas supjaustykite. Sudėkite visas sudėtines dalis į puodą ir užpilkite 2 l šalto vandens. Virkite viską 15–20 min. ant nedidelės ugnies.
  2. Virimo metu matysite, kad skysčio konsistencija tampa vis tirštesnė ir primena kisielių. Kai jis išvirs, nukoškite ir atvėsinkite. Gautą kisieliaus kiekį būtina suvartoti per dieną, iki miego likus dviem valandoms. Jeigu turite problemų dėl kraujo tirštėjimo, pasitarkite su gydytoju.
  3. Ryte, vietoj pusryčių, galite rinktis nuo kisieliaus likusius tirščius.
Ingredientai
Burokėliai: 100.00 g (žali)
Avižiniai dribsniai: 100.00 g
Džiovintos slyvos: 100.00 g (be kauliukų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Burokėlių ir mandarinų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.8 / 30
Kaip gaminti

1. Burokėlius sudėkite į 160 laipsnių orkaitę ir kepkite 20–30 minučių arba kol suminkštės. Tada nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Mandarinus nulupkite ir sumaišykite su burokėlių griežinėliais bei žiedais pjaustytais svogūnais.

2. Atskirai išplakite visas padažo sudedamąsias dalis ir juo užpilkite daržoves. Gerai išmaišykite, uždenkite ir palikite bent 20 minučių pastovėti.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Burokėliai: 8.00 vnt. (4 didesni ar 8 maži)
Mandarinai: 10.00 vnt. (8-10)
Raudonasis svogūnas: 2.00 vnt.
Balzaminis actas: 3.00 valg. š. (padažui)
Medus: 3.00 valg. š. (padažui)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (padažui grūdėtosios)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Česnakai: 3.00 skiltelės (padažui)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Obuolių ir burokėlių salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.4 / 45
Kaip gaminti

1. Burokus  ir obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į dubenį.

2. Įberkite keletą kapotų šalavijų lapelių, supilkite apelsino sultis, išmaišykite.

3. Paruoštas salotas išdėliokite į vazeles, dėkite po šaukštą majonezo, užberkite po šaukštelį visų sėklų (geriau jų neskrudinkite, bus sveikiau) ir papuoškite šalavijų šakelėmis.

Ingredientai
Burokėliai: 2.00 vnt. (virti dideli)
Obuoliai: 2.00 vnt. (dideli)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Apelsinai: 1.00 vnt.
Moliūgo sėklos: 2.00 valg. š.
Linų sėklos: 1.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Šalavijai: 3.00 g (kelios šakelės jaunų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Burokėlių karpačas
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.1 / 14
Kaip gaminti

1. Burokėlius nulupkite, supjaustykite labai plonais, kone perregimais griežinėliais, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išdėliokite pailgame plokščiame dubenyje.

2. Atskirame indelyje paruoškite marinatą: sumaišykite smulkintus česnakus, aliejų, citrinų sultis ir medų. Gautu mišiniu apšlakstykite burokėlių griežinėlius ir bent dviem valandoms palikite, kad pasimarinuotų.

3. Marinuotus burokėlių griežinėlius dailiai susukite ir išdėliokite lėkštėse.

4. Ant viršaus dėkite po saujelę žalumynų, šalia pašlakstykite pesto padažo.

Kulinaro patarimas. Šias salotas galite valgyti ir su ožkų, fetos tipo arba fetos sūriu. Burokėlių karpačą skanu valgyti ir su apelsinų ar mandarinų skiltelėmis, taip pat su kedrinėmis pinijomis.

Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Plačiau skaitykite: Gurmaniški patiekalai iš burokėlių

Ingredientai
Burokėliai: 5.00 vnt. (dideli virti)
Salotos: 200.00 g (kelios saujelės įvairių smulkių žalumynų (salotinių sultenių, gražgarsčių, pipirnių))
Česnakai: 4.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 šaukštai sulčių)
Medus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai maltų)
Pesto padažas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Keptų burokėlių užkandėlė
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.2 / 31
Kaip gaminti

1. Burokėlius gerai nuplaukite, įvyniokite į foliją ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštės – maždaug valandą. Orkaitėje kepti burokėliai suminkštėja, bet nepraranda skonio, todėl jų negalima pakeisti virtais burokėliais. Keptus burokėlius atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite dailiais griežinėliais.

2. Dubenėlyje sumaišykite balzaminį actą ir alyvuogių aliejų, pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, įmaišykite smulkiai pjaustytą česnaką. Palaikykite maždaug 20 min., kad užpilas įgautų česnako skonį. Česnako gabalėlius išgriebkite.

3. Lėkštėje išdėliokite burokėlių griežinėlius ir pomidorų puseles, apšlakstykite užpilu, apibarstykite smulkintu ožkos pieno sūriu, kedrų riešutais (juos pirmiau trumpai paskrudinkite sausoje keptuvėje) ir kapotais svogūnų laiškais arba petražolių lapeliais. Tiekite su balta bandele.

Plačiau skaitykite: Gurmaniški patiekalai iš burokėlių

Ingredientai
Burokėliai: 3.00 vnt. (nedideli)
Vynuoginiai pomidorai 10.00 vnt.
Ožkų pieno sūris: 50.00 g
Graikiniai riešutai: 2.00 valg. š. (smulkintų riešutų arba kedrų)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š.
Svogūnų laiškai: 20.00 g (arba petražolių)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Aštriosios burokėlių salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.0 / 19
Kaip gaminti

1. Burokėlius iškepkite orkaitėje, nulupkite, supjaustykite ketvirčiais ir sumeskite į aukštą indą.

2. Paruoškite marintą: česnako skilteles išspauskite, sumaišykite su aliejumi, citrinos, apelsinų sultimis ir žievelėmis, pagal skonį berkite prieskonių ir labai gerai išmaišykite. Masę užpilkite ant burokėlių ir per naktį marinuokite.

3. Į lėkštes dėkite nuplautas salotas, gerai nuvarvintus burokėlių ketvirčius, išdėliokite dailiai bulvių skustuku atrėžtų morkų juostelių, užberkite sausoje keptuvėje skrudintų kedrinių pinijų. Iš nurodytų ingredientų paruoškite užpilą salotoms ir bent valandą jį palaikykite, kad susimaišytų skoniai. Tiekite su mėgstamos duonos riekele.

Pagaminsite per 50 min. (neskaičiuojant burokėlių marinavimo laiko).

 

Ingredientai
Burokėliai: 4.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Salotos: 1.00 vnt. (kelios saujelės)
Kedrinės pinijos: 3.00 valg. š.
Sultys: 1.00 st. (apelsinų - marinatui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (žievelė - marinatui)
Aliejus: 4.00 valg. š. (marinatui)
Česnakai: 6.00 skiltelės (4 - marinatui ir 2 - užpilui)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 valg. š. (marinatui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - marinatui ir užpilui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį - marinatui)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (marinatui)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės sulčių - marinatui ir pusė - užpilui)
Sezamų aliejus: 3.00 valg. š. (užpilui)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (užpilui)
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis - užpilui)
Prieskoniai:(kiniški penkių rūšių prieskonių mišinys - užpilui) 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (užpilui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Burokėlių kotletai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 39
Kaip gaminti

1. Burokėlius ir svogūną sutarkuokite smulkesne burokine tarka, pagardinkite prieskoniais, pasūdykite. 

2. Suberkite į masę dribsnius ir gerai išmaišykite.

3. Formuokite kotletukus. Juos apvoliokite džiūvėsiuose ir iš abiejų pusių apkepkite įkaitintame aliejuje.

4. Tada įpilkite šlakelį vandens ir dar apie 5 min. patroškinkite uždengtoje keptuvėje.

Skanu su baltuoju padažu ir bulvėmis.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Ingredientai
Burokėliai: 4.00 vnt.
Avižiniai dribsniai: 1.00 st.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Aliejus: 50.00 ml
Džiūvėsiai: 100.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Burokėlių salotos su persikais
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 11
Kaip gaminti

1. Burokėlius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išvirkite arba iškepkite orkaitėje su lupenomis, tada atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.

2. Burokėlių griežinėlius išdėliokite lėkštėse, ant viršaus dėkite ožkų pieno sūrio riekelių ir persikų gabalėlių.

3. Apelsino sultis sumaišykite su medumi, balzaminiu padažu, aliejumi ir užpilkite ant salotų. Ant viršaus berkite skrudintų moliūgų sėklų.

Kulinaro patarimas. Šias salotas skanu tiekti su orkaitėje keptais baltos duonos kubeliais. Juos paruoši labai paprasta: duonos gabalėlius apšlakstykite aliejumi, vynu, berkite kapotų česnakų ir „Provanso“ žolelių mišinio. Paskrudinkite, kol taps traškūs.

Ingredientai
Persikai: 2.00 vnt. (konservuoti)
Moliūgo sėklos: 4.00 valg. š. (saujelė)
Burokėliai: 4.00 vnt.
Ožkų pieno sūris: 150.00 g
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsino sulčių)
Medus: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Burokėlių blyneliai
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 37
Kaip gaminti
  1. Virtus burokėlius sutarkuokite burokine tarka.
  2. Manų kruopas užpilkite vandeniu ir palikite kelioms minutėms, kad išbrinktų.
  3. Išbrinkusias kruopas sudėkite į dubenėlį su tarkuotais burokais.
  4. Įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska ir pipirais.
  5. Gerai išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus.
  6. Formuokite nedidelius apvalius blynelius ir apkepkite juos iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir bus iškepę.
  7. Nusausinkite ant popierinių rankšluosčių, tuomet perkelkite į lėkštes.
  8. Patiekite šiltus su bulvių koše. Skanaus!
Ingredientai
Burokėliai: 500.00 g (virtų)
Manai: 120.00 g
Vanduo: 120.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Burokėlių salotos su apelsinais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 9
Kaip gaminti
  1. Salotų lapelius gerai nuplaukite, nusausinkite specialioje salotų džiovykloje arba, uždengusi kiaurasamtį lėkšte, smarkiai nupurtykite.
  2. Sudėkite į sandariai uždaromą dėžutę ir apie pusvalandį palaikykite šaldytuve – lapeliai bus dailios formos ir traškūs, tarsi ką tik nuskinti.
  3. Gerai nuplautus ir šepetėliu po tekančiu vandeniu nušveistus burokėlius kiekvieną atskirai suvyniokite į foliją ir kepkite iki 200 0C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., kol suminkštės. Ataušinkite ir nulupkite. 
  4. Nuluptus burokėlius supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir išdėliokite ant salotų lapelių. Apelsinus nulupkite kartu su baltąja odelės dalimi, supjaustykite gabalėliais ir išdėliokite ant salotų.
  5. Ant viršaus berkite sausoje keptuvėje skrudintų sezamų sėklų.
  6. Visus padažo ingredientus iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. P
  7. aruoštu užpilu apliekite salotas.
  8. Tiekite su sviestu apteptomis skrudintomis itališkos duonos riekelėmis.
Ingredientai
Burokėliai: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Apelsinai: 2.00 vnt.
Gražgarstės: 3.00 sauja (1 pakuotė - tinka bet kurios mėgstamos salotos)
Sezamo sėklos: 1.00 sauja (trečdalis stiklinės)
Graikiniai riešutai: 1.00 st. (trečdalis st. maltų - užpilui)
Alyvuogių aliejus: 6.00 valg. š. (užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių - užpilui)
Medus: 1.00 valg. š. (užpilui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (grūdėtųjų - užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (užpilui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (užpilui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Kultūros rusų kalba draudimas Lvovo srityje sulaukė Vakarų diplomatų kritikos

Popiežiaus vizitas 15min iš Romos Aktualu

Pranciškaus kelionių puošmenos? Dieviški netikėtumai

Aktualu

Klaipėdos moterų drama: bijo siautėjančio užpuoliko

Sportas

Pergalingą įvartį ypatingai atšventęs V.Urbonas: „Prieš rungtynes pasakiau, kad jis turi įmušti“

Vardai

Karštas J.Jaručio 30-metis „Lofte“: „Freaks On Floor“ pristatė jubiliejinį albumą „Gold“

Sportas

Dūmai, emocijos ir įtampa: „Žalgiris“ parbloškė „Sūduvą“

Gyvenimas

Lėtinės mieloleukemijos diagnozę išgirdusi Virginija: „Jei ne vyras, nežinau, ar būčiau ištvėrusi“

Aktualu

Prie Panevėžio kaktomušą sukėlęs „klevo lapas“ atsidūrė metalo gniaužtuose, dar keturi žmonės sužeisti

Popiežiaus vizitas Aktualu

G.Grušas: savaitgalį pasaulio dėmesys bus nukreiptas į Lietuvą

Interviu Aktualu

P.Haroche: „Europos gynyba neturi priklausyti nuo kitame žemyne gyvenančių žmonių interesų“

N-18 Vardai

46-erių Carmen Electra nusifotografavo visiškai nuoga: buvusi „gelbėtoja“ atrodo perpus jauniau

Gyvenimas

Milane pristatyta banglenčių sporto įkvėpta naujoji „Sportmax“ kolekcija

Sportas

I.Barysas ir E.Petrauskas žaibiškai sudorojo varžovus, merginų kovą laimėjo lietuvė

Popiežiaus vizitas Aktualu

Privaloma popiežiaus vizito programos dalis: kodėl jis susitinka su jaunimu?

Vardai

Amalia Damonte – moteris, kurią popiežius Pranciškus norėjo vesti: atstumtas atsigręžė į Dievą

Gyvenimas

15min ištyrė kai kurių šaltinių vandenį: ar tikrai turi gydomųjų galių ir kaip tinkamai laikyti?

Pasaulis kišenėje

Lina Ever aplankė Ispanijos miestą, kurio vėją S.Dali kaltino dėl savo pamišimų

Popiežiaus vizitas Pasaulis kišenėje

„airBaltic“ – oficialus popiežiaus Pranciškaus oro vežėjas vizito Baltijos šalyse metu

Kultūra

„Alisa Stebuklų šalyje“ – niekada nebuvo iliustruota lietuvių, tačiau tai gali pasikeisti

Kultūra

Paroda „Žaibo prisiminimas“ primins skaudžius žydų išgyvenimus

Naujienos

Aktualu

Kultūros rusų kalba draudimas Lvovo srityje sulaukė Vakarų diplomatų kritikos

Popiežiaus vizitas 15min iš Romos Aktualu

Pranciškaus kelionių puošmenos? Dieviški netikėtumai

Aktualu

Klaipėdos moterų drama: bijo siautėjančio užpuoliko

Sportas

Pergalingą įvartį ypatingai atšventęs V.Urbonas: „Prieš rungtynes pasakiau, kad jis turi įmušti“

Vardai

Karštas J.Jaručio 30-metis „Lofte“: „Freaks On Floor“ pristatė jubiliejinį albumą „Gold“

Sportas

Dūmai, emocijos ir įtampa: „Žalgiris“ parbloškė „Sūduvą“

Gyvenimas

Lėtinės mieloleukemijos diagnozę išgirdusi Virginija: „Jei ne vyras, nežinau, ar būčiau ištvėrusi“

Aktualu

Prie Panevėžio kaktomušą sukėlęs „klevo lapas“ atsidūrė metalo gniaužtuose, dar keturi žmonės sužeisti

Popiežiaus vizitas Aktualu

G.Grušas: savaitgalį pasaulio dėmesys bus nukreiptas į Lietuvą

Interviu Aktualu

P.Haroche: „Europos gynyba neturi priklausyti nuo kitame žemyne gyvenančių žmonių interesų“

N-18 Vardai

46-erių Carmen Electra nusifotografavo visiškai nuoga: buvusi „gelbėtoja“ atrodo perpus jauniau

Gyvenimas

Milane pristatyta banglenčių sporto įkvėpta naujoji „Sportmax“ kolekcija

Sportas

I.Barysas ir E.Petrauskas žaibiškai sudorojo varžovus, merginų kovą laimėjo lietuvė

Popiežiaus vizitas Aktualu

Privaloma popiežiaus vizito programos dalis: kodėl jis susitinka su jaunimu?

Vardai

Amalia Damonte – moteris, kurią popiežius Pranciškus norėjo vesti: atstumtas atsigręžė į Dievą

Gyvenimas

15min ištyrė kai kurių šaltinių vandenį: ar tikrai turi gydomųjų galių ir kaip tinkamai laikyti?

Pasaulis kišenėje

Lina Ever aplankė Ispanijos miestą, kurio vėją S.Dali kaltino dėl savo pamišimų

Popiežiaus vizitas Pasaulis kišenėje

„airBaltic“ – oficialus popiežiaus Pranciškaus oro vežėjas vizito Baltijos šalyse metu

Kultūra

„Alisa Stebuklų šalyje“ – niekada nebuvo iliustruota lietuvių, tačiau tai gali pasikeisti

Kultūra

Paroda „Žaibo prisiminimas“ primins skaudžius žydų išgyvenimus

Vardai

Daugiau vandens

Sveikata

Ruduo pilnas komplimentų

Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką