-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekspertai: priežastys, kodėl agurkus būtina įtraukti į valgiaraštį

Mokslininkai sako, kad agurkai yra puikus pasirinkimas norintiems gyventi sveikiau. Nors net 95 proc. jų sudėties sudaro vanduo, yra ne viena priežastis, kodėl valgydami agurkus pagelbėsite savo geresnei savijautai. Pavyzdžiui, agurkuose yra vitamino K, taip pat uždegimą malšinančių komponentų, be to, jų griežinėliai, uždėti akių srityje, gali padaryti tikrą stebuklą ir padėti išvengti patinimo, rašoma eatthis.com.
Agurkai
Švieži agurkėliai / 123RF.com nuotr.

Tačiau tai dar ne viskas, mokslininkai mini ir dar ne vieną svarbų agurkų poveikį mūsų sveikatai – jie puoselėja ir širdies sveikatą. Štai priežastys, kodėl rekomenduojama agurkus įtraukti į kasdienę mitybą, juolab kad jų sezonas jau ant nosies.

Agurkai padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje

Žinoma, kad mažai angliavandenių turinčios dietos padeda kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje, o keli tyrimai, atlikti su gyvūnais, atskleidžia, kad agurkai gali sumažinti cukraus kiekį kraujyje.

Sumažėjęs cukraus kiekis padeda išvengti žalos kraujagyslėms, vadinasi, ir širdžiai. O kitas tyrimas atskleidžia, kad agurkų žievelėse yra skaidulų ir kitų naudingų maistinių medžiagų, tad geriausia agurkus valgyti neluptus – tai taip pat turi įtakos cukraus kiekiui kraujyje.

Gali sumažinti kraujo spaudimą

Valgant agurkus, plečiasi kraujagyslės ir tai gali padėti kovoti su hipertenzija bei širdies ir kraujagyslių ligomis. 2017 m. atliktas tyrimas atskleidė, kad žmonėms, kurie 12 dienų gėrė agurkų sultis, kraujo spaudimas sumažėjo.

Gydytojai rekomenduoja žmonėms, kuriuos kamuoja aukštas kraujospūdis, valgyti produktų, kuriuose būtų kuo mažiau natrio, tad agurkai yra puikus pasirinkimas. Taip pat agurkuose yra kalio ir magnio, kurie naudingi širdies sveikatai.

Saugo širdį

Agurkuose yra antioksidantų, kurie kovoja su laisvųjų radikalų žala. Kaip tai padeda jūsų širdžiai? Antioksidantai blokuoja oksidacinį stresą – cheminį procesą, kuris generuoja žalinguosius laisvuosius radikalus, o šie, kaip įrodyta, prisideda prie vėžio ir širdies bei kraujagyslių ligų.

123RF.com nuotr./Agurkai
123RF.com nuotr./Agurkai

Gali padėti išvengti užsikimšusių kraujagyslių

Agurkuose yra komponentų, kurie padeda kovoti su ateroskleroze, pavojingu riebalinių ir kitų medžiagų kaupimusi ant arterijų sienelių.

Kaip įtraukti agurkus į mitybą?

Agurkus galite vartoti šviežius, daryti įvairias salotas, padažus, pavyzdžiui, su jogurtu, įtraukti į trintus kokteilius, spausti sultis, naudoti šaltoms sriuboms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius