Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laimos Vaikulės dieta: 9 dienas – tik ryžiai, vištiena ir obuoliai

Dainininkė Laima Vaikulė keri gerbėjus ne tik savo balsu, puikia choreografija koncertuose, bet ir prižiūrėta figūra. 176 сm atlikėja stengiasi palaikyti savo kūno svorį iki 50 kg ir dėl to kartais griebiasi griežtos dietos.
Laima Vaikule
Laima Vaikule / Asmeninio albumo nuotr.

Kasdieniame gyvenime dainininkė L.Vaikulė stengiasi maitintis racionaliai, nes bet kokia dieta (ypač griežta) organizmui sukelia stresą. Atlikėja vartoja naudingus produktus, geria arbatą su medumi ir citrina, taip pat stengiasi išsimiegoti – tai, anot L.Vaikulės, padeda išlaikyti grožį ir žavesį.

Teigiama, kad per tas devynias dienas galima numesti iki 4 ir daugiau kilogramų antsvorio.

Jos pačios sudaryta mitybos sistema nėra tai, ką ji valgo visuomet. Tai tiesiog 9 dienų dieta, kurią galima laikyti netgi monodieta 3x3, nes tris dienas reikia valgyti tik vieną produktą, o jų iš viso trys. Teigiama, kad per tas devynias dienas galima numesti iki 4–5 ir daugiau kilogramų antsvorio (priklausomai nuo to, kiek sveriate – sunkesni numeta daugiau kilogramų).

Tik iš pirmo žvilgsnio L.Vaikulės dieta atrodo paprasta ir lengva, tačiau iš tiesų ji nesuteikia naudingų mikroelementų ir vitaminų, todėl ištverti tas devynias dienas reikalauja nemažai pastangų. Žinoma, kad savavališkai nereikėtų bandyti, nes tai tinka dainininkei, o ar jūsų sveikatai nepakenks tokia mitybos sistema (net jei ir vieną kartą), turėtų įvertinti gydytojas.

1 etapas – ryžiai

Ryžiai ir tiktai ryžiai, nebent pagardinti sojų padažu ar džiovintomis žolelėmis – tai pirmojo ir paties sunkiausio dietos etapo meniu. Kad nors kokia būtų įvairovė, galima rinktis skirtingas ryžių rūšis. Tiesa, bet kokie pagardai – druska, sviestas, prieskoniai – yra draudžiami.

Pati L.Vaikulė renkasi ruduosius ryžius, nes jie jai atrodo naudingiausi.

Fotolia nuotr./Rudieji ryžiai.
Fotolia nuotr./Rudieji ryžiai.

2 etapas – vištiena

Virta vištienos krūtinėlė (be odelės) – štai kitų trijų dienų mityba. Ją galite pagardinti jau minėtu sojų padažu. Kuo naudinga vištiena? Joje esantys baltymai neleidžia nykti raumenynui.

Kad vištiena nebūtų tokia prėska, prieš virimą galite pamarinuoti džiovintų žolelių ir sojų padažo mišinyje. Žinoma, nepamirškite gerti gausiai vandens – jis pagerins virškinimą ir išvalys organizmą.

3 etapas – obuoliai

Visų spalvų ir rūšių obuoliai – štai jums baigiamasis (gausus angliavandenių) dietos akordas. Jų neribokite, valgykite, kiek tik norite, aišku, vėlgi tris dienas. Beje, venkite saldžių obuolių.

Obuolius galite valgyti žalius arba keptus, gerti šių vaisių sultis.

Žinoma, dietos metu kasdien turėtumėte išgerti iki dviejų, o gal netgi daugiau, litrų vandens, galima gerti ir žolelių ar vaisinę arbatą, žinoma, be cukraus.

Kadangi dieta iš tiesų yra griežta, tai didelis fizinis krūvis nerekomenduojamas. Geriau pasivaikščiokite gryname ore, pasigrožėkite gamta.

Fotolia nuotr./Žali obuoliai
Fotolia nuotr./Žali obuoliai

Dainininkė turėtų dėkoti genams, kad jos figūra puiki, nėra linkusi kaupti papildomų kilogramų. Tačiau jei iškyla būtinybė sulieknėti, L.Vaikulė imasi dar griežtesnio plano: dvi dienas ji nieko nevalgo, tik geria nesaldžius skysčius.

Net neabejojame, kad mitybos specialistai turėtų ką pasakyti... Griežtai. Ypač, kai dietos metu organizmas negauna maistingų medžiagų ir vitaminų. Todėl tikrai reikėtų vartoti vitaminų ir mineralų kompleksus.

SVARBU. Dieta nerekomenduojama, jei persirgote infekcinėmis ir virusinėmis ligomis, taip pat netinka nėščiosioms, maitinančioms krūtimi moterims, taip pat tiems, kurie serga vidaus organų lėtinėmis ligomis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vasaros dieta: ką valgyti, kad nepriaugtumėte svorio?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius