-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sveikatos specialistai – apie vidinius pilvo riebalus: kaip jų atsikratyti?

Daugelis žmonių žino, kas yra poodiniai riebalai, tačiau ne visi yra girdėję apie visceralinius riebalus, kurie kaupiasi aplink vidaus organus ir gali sukelti sveikatos problemų – turėti įtakos tokioms ligoms kaip antrojo tipo diabetas, insultas, vėžys, padidėjęs cholesterolio kiekis.
Antsvorio problemos
Antsvorio problemos / 123RF.com nuotr.

Kaip rašoma eatthis.com, visceraliniai riebalai kaupiasi dėl įvairiausių priežasčių, tačiau juos įveikti galima. Ekspertai įvardija veiksnius, kurie turi tam įtakos – kenkia arba gali padėti, ir pataria, ką reikėtų daryti, keisti, į ką atkreipti dėmesį.

Kaip aiškina chirurgas Dr. Jorge'as Luisas Greenas, „visceralinius riebalus nulemia genetinių ir aplinkos veiksnių derinys. Kai kurie žmonės yra labiau linkę kaupti visceralinius riebalus nei kiti. Veiksniai, galintys padidinti visceralinių riebalų kaupimąsi, yra šie: kaloringa mityba, fizinio aktyvumo stoka, stresas. Didelę įtaką daro ir gyvenimo būdas, pavyzdžiui, rūkymas, alkoholio vartojimas, miego trūkumas“.

Sumažinkite streso lygį

Kaip teigia sveikatos ekspertas Kyle'as Risley, metams bėgant yra vis sunkiau atsikratyti taip nenorimų pilvo riebalų. Patiriant stresą didėja kortizolio kiekis, todėl riebalai gali ir toliau kauptis nepaisant to, kad suvartojate mažiau kilokalorijų. Dėl to paties kortizolio organizmas linkęs kaupti skysčius, tad galite atrodyti patinę ir išsipūtę.

Vienas iš svarbiausių su stresu susijusių svorio didėjimu požymiu yra tas, kad kilogramai linkę kauptis pilvo srityje. Sumažindami stresą jūs ne tik jausitės geriau, bet ir lengviau susidorosite su svoriu. Be to, tam tikri sveiki įpročiai gali padėti sulieknėti ir pagerinti bendrą kūno sudėjimą.

Nepamirškite neigiamos alkoholio įtakos

K.Risley sako: „Tiesa ta, kad papildomos kilokalorijos „nusėda“ visame kūne, tačiau vartojant alkoholį, organizmas patiria stresą – padidėja hormono kortizolio kiekis, o tai nulemia riebalų kaupimąsi pilvo srityje.“

Vida Press nuotr./Šampanas
Vida Press nuotr./Šampanas

Daugiau judėkite

Kaip pažymi K.Risley, nėra įmanoma atsikratyti riebalų vienoje konkrečioje vietoje, tad, jeigu darysite tik atsilenkimus, pilvas neišnyks. Jis sako, kad būdami aktyvūs galime sudeginti daugiau kilokalorijų, o tai padeda atsikratyti riebalų. Galite rinktis bet kokią aktyvią veiklą – nuo aukšto intensyvumo intervalinių treniruočių iki pasivaikščiojimų su šunimi. Specialistas siūlo įtraukti ir jėgos treniruotes, nes auginant raumenis net ir ramybės metu deginamos kilokalorijos, tad tai gali padėti pasiekti norimų rezultatų.

Skirkite daugiau dėmesio mitybai

Dr. Stacie J.Stephenson sako, kad „tai labai paprasta – dėl persivalgymo ir nepakankamo fizinio aktyvumo organizmas kaupia riebalus, užuot juos deginęs. O su amžiumi šie riebalai tampa visceraliniais, nors iš tiesų bet kokio amžiaus žmogus gali sukaupti per daug visceralinių riebalų, jeigu nepakankamai juda ir netinkamai maitinasi. Gausus cukraus vartojimas, net jeigu ir neturite antsvorio, turi didelę įtaką visceralinių riebalų kaupimuisi“.

Vida Press nuotr./Sėdėjimas kenkia
Vida Press nuotr./Sėdėjimas kenkia

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius