-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užmigti per minutę padės metodas „4–7–8“

Atrodo, taip norėjote miegoti, bet, vos tik atsigulėte į lovą, pradėjo kankinti nepaaiškinamas nerimas. Jūs ilgai vartotės lovoje ir skaičiuojate aveles, bet taip ir neužmiegate. Nepanikuokite. Laimei, avių skaičiavimas nėra vienintelis užmigti padedantis būdas.
Miegas
Miegas / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Nemiga Miegas

Siūlome išmėginti amerikiečių daktaro Andrewso Weilo metodą, kuris atpalaiduoja, ramina nervų sistemą ir padeda greičiau užmigti.

Pasakoja metodą išbandžiusi moteris:

„Viskas prasidėjo prieš mano geriausio draugo vestuves. Aš taip jaudinausi, jog niekaip negalėjau užmigti, o nuovargis ir nervinė įtampa pasiekė kritinį tašką. Ir viskas tik dėl to, jog turėjau parengti sveikinimo kalbą.

Po trijų nemigos dienų, niekaip negalėdama įveikti nerimo, paprašiau patarimo nuotakos motinos, kuri ne pirmus metus veda meditacijos seansus ir atlieka licencijuotas sveikatingumo programas.

Ji papasakojo apie kvėpavimo metodą, kuris turėtų man padėti. Galiu pasakyti, kad metodas pakeitė mano gyvenimą. Dabar aš jį praktikuoju kiekvieną vakarą, o atsikėlusi ryte stebiuosi, kaip gerai jis veikia.“ 

Metodas vadinasi „4–7–8“. Štai, ką jums reikia padaryti:

  • Skaičiuojant iki 4, giliai įkvėpti pro nosį.
  • Sulaikyti kvėpavimą ir suskaičiuoti iki 7.
  • Skaičiuojant iki 8, lėtai iškvėpti orą pro burną.

Ši kvėpavimo mankšta lėtina širdies ritmą ir ramina. Pakartoti pratimą galima kelis kartus. Taip, atrodo keista, bet tai veikia.

Taip pat skaitykite: Maisto produktai ir liaudiškos priemonės nuo nemigos

Kaip tai veikia?

Kai žmogus stresuoja ar nerimauja, kraujyje didėja adrenalino kiekis, o kvėpavimas tampa greitas, negilus ir netolygus. Šis „4–7–8“ metodas veikia kaip raminamieji. Kvėpavimo sulaikymas ir sąmoningas, lėtas oro iškvėpimas lėtina širdies ritmą. Tai paprasčiausia žmogaus fiziologija.

Be to, šis kvėpavimo pratimas nuramina protą. Taip yra todėl, jog jums reikia nuolat skaičiuoti ir sutelkti dėmesį į kvėpavimą. Jums to net nesuvokiant, palaipsnui nurimsta jūsų nervų sistema ir išnyksta jaudulys. Šio metodo efektyvumą galėtų patvirtinti bet kuris neurologas.

Taip pat skaitykite: Kokybiško miego receptas

Galiausiai, atsipalaiduoja visas kūnas. Šio efekto poveikis panašus į anesteziją. Šio metodo tyrimą atliko medicinos mokslų daktaras iš Harvardo Andrewsas Weilas.

Jis nustatė, kad metodas „4–7–8“ jau kelis šimtmečius yra žinomas Indijos jogams. Jie naudojo šį metodą meditacijos metu, kad pasiektų visišką atsipalaidavimą.

Jums to net nesuvokiant, palaipsnui nurimsta jūsų nervų sistema ir išnyksta jaudulys. 

Šis metodas padės jums greičiau užmigti. Ir, o tai svarbiausia, galite jį praktikuoti bet kuriuo metu. Pavyzdžiui, kai prabundate vidury nakties, galvoje sukasi įkyrios, nepaaiškinamos mintys, o jūs dėl to niekaip negalite užmigti. Arba kai jaudinatės prieš kokį nors svarbų gyvenimo įvykį.

Taip pat skaitykite: Vaikinas savo merginai piršosi kasdien visus metus, o ji to net nenutuokė

Tikimės, kad šis metodas bus jums naudingas. Juk žmogus maždaug trečdalį savo gyvenimo praleidžia miegodamas: kokybiškas miegas žmogaus organizmui reikalingas kaip oras, maistas ir vanduo. 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius