Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 08

1904 m. sodyboje kambarį atnaujino per 4 savaitgalius: viską darė savo rankomis

Justina Kaupaitė, socialiniuose tinkluose pasidalinusi senos sodybos kambario pokyčiais, sako, kad nesitikėjo tokio dėmesio. „Kadangi tokiu remontu kartu su šeimos nariais, jau turinčiais patirties, užsiėmiau pirmą kartą, sulaukti komplimentų tikrai smagu“, – sako Justina.
Kambarys prieš ir po atnaujinimo
Kambarys prieš ir po atnaujinimo / Asmeninio archyvo nuotr.

Nedidelis, 15 kv. metrų, kambarys yra ilgas ir siauras, tačiau jame dabar kuo puikiausiai telpa kelios sofos, komoda ir spinta. Kaip pasakoja Justina, sodyba, esanti Kalvarijos rajone prie ežero, priklauso jos vyro šeimai ir yra perduodama iš kartos į kartą.

Namukas nėra nuolatos gyvenamas, o kadangi remontas buvo atliktas labai seniai, šeima nusprendė atnaujinti kambarį, kad būtų smagiau vasaroti.

„Pamatėme, kad jau reikia imtis darbo, tad pradėjome kurti vizualizacijas, kaip viskas atrodys. Internete dabar tam yra daug nemokamų įrankių – interjero planavimo programėlių, tad susidėliojome planą ir startavome“, – pasakoja pašnekovė.

Viską darė savo rankomis

Kaip pasakoja Justina, pagrindinis tikslas buvo minimaliomis išlaidomis suremontuoti kambarį ir sukurti jame jaukią aplinką. Išvis dirbo keturiese, stengėsi panaudoti jau turimus daiktus, pavyzdžiui, atnaujino seną spintą, kuri šiandien tiktų ir išrankiausiems.

„Didžiąją dalį baldų turėjome, spintą atnaujinome ir perdažėme, o pirkome tik komodą. Pagrindiniai darbai buvo tokie: perdažyti sienas, pakeisti grindis, interjero detalėmis papuošti kambarį.

Rinkomės struktūrinius dažus, nes jie puikiai padeda paslėpti sienų nelygumus, sudėjome naujas grindis, o daugelį interjero detalių parsisiunčiau iš AliExpress, pavyzdžiui, veidrodį, spintai apklijuoti skirtas detales. Norėjome, kad kambarys nebūtų niūrus, nes jame langeliai maži, tad rinkomės šviesias spalvas, o spintas nudažėme alyvuogių spalva“, – dalinosi Justina ir pridūrė, kad šiaudinės detalės suteikia kambariui šilumos.

Asmeninio archyvo nuotr./Atnaujinta sena spinta
Asmeninio archyvo nuotr./Atnaujinta sena spinta

Sudėtingiausia – atnaujinti baldus

Justina sako, kad sudėtingiausias darbas šiame projekte buvo atnaujinti ir perdažyti baldus, nes niekada nebuvo to dariusi.

„Tai buvo pirmas kartas ir tikras iššūkis – reikėjo išardyti spintą, nušveisti, priklijuoti detales-papuošimus, tinkamai nudažyti. Aš pati anksčiau nesu prisilietusi prie remonto darbų, tačiau išbandžiusi galiu pasakyti, kad šis iššūkis man buvo labai smagus. Tai buvo ne tik darbas, bet tikra meditacija, o ir rezultatas patiko“, – teigė pašnekovė.

Asmeninio archyvo nuotr./Kambarys po remonto
Asmeninio archyvo nuotr./Kambarys po remonto

Kiek atsiėjo šis kambario remontas? Pašnekovė sako, kad įtilpo maždaug į 400 eurų sumą, o sutaupė dar ir dėl to, kad kai kuriuos daiktus jau turėjo. „Tai ekonomiškas variantas, nes kaimo sodyba skaičiuoja jau daug metų, todėl neturėjome tikslo investuoti daug lėšų“, – sako Justina.

Ji priduria, kad interjero sritis jai labai įdomi, tad ateityje įsivaizduotų savo veiklą, susijusią su interjeru, juolab kad, kaip pati sako, veiklų netrūksta – Justina turi kūrybinę gyslelę – ne tik piešia, siuva, bet dabar užsiima ir remonto darbais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius