Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
04 01

Daržininkė Donata apie geriausią žemę pomidorams: kuo ją „pagardinti“, kad augtų kaip ant mielių?

Pomidorų augimas tik įsibėgėja – sėjame, vėliau pikuojame, o galutinė stotelė – šiltnamis arba lauko dirva. Ką daryti, kad mūsų daigai užaugtų stiprūs? Kuo pagerinti žemę?
Daržininkė Donata Jankauskienė
Daržininkė Donata Jankauskienė / Asmeninio archyvo ir Shutterstock nuotr.

Pomidorų augimas tik įsibėgėja – sėjame, vėliau pikuojame, o galutinė stotelė – šiltnamis arba lauko dirva. Ką daryti, kad mūsų daigai užaugtų stiprūs? Kuo pagerinti žemę? Apie tai kalbame su daržininke Donata, kuri savo patarimais ir patirtimi dalinasi instagrame spalvotas_darzas.

„Svarbiausia dar prieš sėjant pasirinkti tinkamą substratą, kuris turėtų būti smulkios struktūros, kad sėkla lengviau išdygtų – atkreipkite į tai dėmesį. Kai perpikuosime pomidorų daigus, tuomet reikėtų rinktis jau stambesnės frakcijos substratą. Kaip paruošti substratą persodinimui? Galima maišyti jau turimą substratą su kompostine žeme, pridėti agroperlito, kuris padės palaikyti drėgmę ir laistyti reikės rečiau“, – sako Donata.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius