Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 02

Daržininkė Donata apie pomidorų auginimo paslaptis: 3 veislės, kurias augintų ir kurių – ne

Donata Jankauskienė gerai pažįstama tiems, kurie myli daržą ir yra tiek patyrę, tiek pradedantys augintojai. Juk svarbiausia bandyti, ar ne? Donata sako, kad ji visada pasiruošusi atsakyti į klausimus, kurie gali kilti jos sekėjams.
Daržininkė Donata Jankauskienė
Daržininkė Donata Jankauskienė / Asmeninio archyvo nuotr.

Savo paskyroje „Spalvotas daržas“ Donata nestokoja humoro ir su džiaugsmu dalijasi savo kasdienybe. Pasikalbėjome apie tai, kaip tas daržas atsirado jos gyvenime, kodėl didžiausia meilė – pomidorai, ir kodėl kartais daržininkų grupėse verda tokios aistros.

„Augau ir gyvenau kaime, tad daržas mane lydi nuo pat vaikystės. Laikėme ir gyvuliukus, todėl daržas maitino ir mus, ir juos. Prisimenu, kad tėtis man buvo padaręs karutį – ant vaikiško vežimėlio uždėjo vonelę ir aš įsikabinus į ją lekiu į daržą – tai burokėlių lapų, tai svogūnų laiškų, tai ridikėlių, tai krapų. Aišku, vėliau ta meilė išblėso, kai tekdavo į daržą eiti kaip į lažą – visi ravėjimai neįkvepia. Sakiau, gyvenime pas mane nebus jokių daržų, peržegnojau, bet gavosi kaip gavosi“, – juokiasi Donata ir prideda, kad šeima kuo gali, tuo prisideda prie jos hobio. „Be vyro nei aš šiltnamį pasistatyčiau, nei plėvele aptraukčiau“, – juokiasi moteris.

Didžiausia meilė – pomidorai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius