Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 03

Nuosavas būstas įkvėpė Egidiją keisti interjerą: įvertinkite pokyčius prieš ir po

„Savo rankomis esu pakeitusi svetainę, vonios kambarį, koridorių, dabar – ir miegamąjį. Aš neišmanau, kaip viską daryti, bet žiūriu labai daug „Youtube's“. Kai gimsta kokia idėja, noriu ją įgyvendinti, tad ieškau, kaip galiu tai padaryti“, – sakė Egidija Baltaduonytė-Łatkowska, savo rankomis naujuose namuose keičianti vieną kambarį po kito.
Egidijos Baltaduonytės-Łatkowskos kurtas miegamojo interjeras: prieš ir po
Egidijos Baltaduonytės-Łatkowskos kurtas miegamojo interjeras: prieš ir po / Asmeninio archyvo nuotr.

Sulaukė gražių įvertinimų

E.Baltaduonytė-Łatkowska Anglijoje gyvena jau vienuolika metų. Ilgus metus būstą nuomojosi, o tokiame daryti pertvarkų, perdažyti sienų, pasak moters, – negalima. Prieš porą metų su vyru įsigijus namus, Egidijai atsivėrė galimybės pabėgti nuo tos, kaip ji sako, britų mėgstamos baltos magnolijos spalvos.

„Atsikėlus į naujus namus viskas dar kvepėjo dažais, nes pirkome naujai pastatytą būstą. Pirmą pusmetį dar nieko nekliudžiau, o tada prasidėjo mano fantazija“, – juokdamasi sakė pašnekovė.

Vyras manė, kad aš dar miegu, kol atėjęs į kambarį nepamatė, kad siena jau pusiau žalia (juokiasi).

Savo būsto pokyčiais Egidija pasidalijo feisbuko grupėje „Prieš ir po“. Tiesa, moteris ten įdėjo tik miegamojo erdvę, o namuose yra pakeitusi ir daugiau kambarių – svetainės ir vonios sienas perdarė naudodama dekoratyvinį tinką ir specialius dekorui skirtus dažus. Taip pat yra atnaujinusi keletą iš sendaikčių pirktų baldų, o drauge su vyru atsinaujino ir namo kiemą.

Egidijos miegamojo kambario pertvarkos nuotraukos sulaukė keleto tūkstančių patiktukų ir daugybės komentarų. Pašnekovė džiaugėsi, kad beveik visi – gražūs ir geranoriški, nes, kaip teigė, savo būsto pokyčius parodyti viešai nusprendė tik paskatinta sesers.

„Aš savo džiaugsmu dalijausi su seserimi, kuri gyvena Lietuvoje, ir su čia esančiomis draugėmis. Visos sakė: „Kaip gražu!“, o sesuo, kad būtinai turiu tas nuotraukas įdėti į šią grupę, – šypsodamasi pasakojo Egidija.

– Pagalvojau, o kodėl ne, gal kam nors irgi bus idėja. Tikrai nesitikėjau tiek gerų komentarų, nes dažniausiai pusę būna gerų, pusę blogų. Maniau, ir mano spalvą ar idėją išpeiks. Bet čia buvo tik keletas tokių, kuriems nepatiko ar labiau patiko, kai buvo balta. Tai išties pakėlė ir nuotaiką, ir pasitikėjimą savo jėgomis.“

Sienų spalvą padiktavo pamatytos užuolaidos

Egidija pasakojo metus svarsčiusi, kokiame kambaryje ji norėtų miegoti. Nes, kai atsikėlė į naujus namus, visos sienos buvo baltos.

„Iš pradžių galvojau, gal ką nors su pilka, paskui – gal su ruda, vėliau šovė mintis, kad gal mėlyna ar kažkas tarp mėlynos ir žalios čia būtų gražu. Žiūrinėjausi „Pintereste“ idėjų, pamačiau tokios sodrios žalios spalvos užuolaidas, šalia stovėjo auksinis staliukas. Sakiau: va, čia yra mano spalva! – pasakojo moteris.

– Pamenu, buvo ilgasis savaitgalis, atsikėliau, labai niūrus oras, galvoju, ką čia veikti. Vyras buvo išėjęs pasivaikščioti su šunimi. Išvažiavau į parduotuvę, viską susipirkau ir grįžusi ėmiausi darbo. Vyras manė, kad aš dar miegu, kol atėjęs į kambarį nepamatė, kad siena jau pusiau žalia (juokiasi). Iš pradžių buvo truputį išsigandęs, bet sakiau, palauk, pridėsime detalių, viskas bus gerai.“

Asmeninio archyvo nuotr./Egidijos Baltaduonytės-Łatkowskos kurtas miegamojo interjeras
Asmeninio archyvo nuotr./Egidijos Baltaduonytės-Łatkowskos kurtas miegamojo interjeras

Miegamasis kambarys – gan didelis, siena – taip pat. Egidija sakė norėjusi, kad ji nebūtų tuščia ir neatrodytų kaip blynas, tad vienoje sienos pusėje moteris pati susigalvojo padaryti ornamentą. Tam panaudojo medinius pagaliukus, juos klijavo prie sienos, dažė, o tada užklijavo lipnia plona metaline aukso atspalvio juostele:

„Buvau mačiusi mėlyną tapetą su auksiniu ornamentu. Pagalvojau: tapetas yra tapetas, o kodėl pačiai ko nors panašaus nepasidarius. Svarčiau, iš ko tą ornamentą būtų galima padaryti, ir buvau laiminga, kad radau tokius medinius 240 cm ilgio, 0,5 X 0,5 cm storio pagaliukus. Tai juos plausčiau ir klijavau.“

Asmeninio archyvo nuotr./Egidijos Baltaduonytės-Łatkowskos kurtas miegamojo interjeras
Asmeninio archyvo nuotr./Egidijos Baltaduonytės-Łatkowskos kurtas miegamojo interjeras

Kitoje sienos pusėje, ieškodama atsvaros ir labai norėjusi kambaryje augalų, Egidija nutarė nusipirkti aukso atspalvio kabinamus vazonus.

„Kai pradėjau po truputį keisti vaizdą, senieji šviestuvai, buvę prie lovos, nebetiko. Pamačiau šiuos žalius su auksiniu, labai jų užsinorėjau, iš pradžių vyras dar sakė, kad jam nereikia tokių brangių šviestuvų (vieno kaina – 55 svarai sterlingų (64 eurai) – aut.), kad prie jų miegotų. Bet po poros savaičių juos nusipirkau“, – šypsodamasi pasakojimą tęsė pašnekovė.

Dar vieną miegamojo sieną Egidija taip pat dekoravo mediniais pagaliukais, tik nutepė juos aliejumi, kuris suteikė patamsinto ąžuolo atspalvio. Priklijavo prie perdažytos sienos, o jiems į kompaniją parinko derančio atspalvio laikrodį.

Asmeninio archyvo nuotr./Egidijos Baltaduonytės-Łatkowskos kurtas miegamojo interjeras
Asmeninio archyvo nuotr./Egidijos Baltaduonytės-Łatkowskos kurtas miegamojo interjeras

Siena – tamsios spalvos, bet kambary – šviesu

Paklausta, ar nesibaimino, kad tamsi, sodri sienų spalva gali patamsinti ir patį kambarį, Egidija sakė, jog ne:

„Tame kambaryje langai yra iš abiejų pusių, tad čia šviesos – pakankamai, o saulėtą dieną būna ypač šviesu. Jei langas būtų tik iš vienos pusės, gal ir nebūčiau drįsusi dažyti tokia spalva. O gal ir būčiau, nežinia.

Kai tik pradėjau dažyti, vienu metu tikrai buvau išsigandusi, kad tas kambarys bus tamsesnis ir gan niūrus. Bet ta spalva tokia sodri, priduodanti jaukumo. Iš tiesų esu labai patenkinta. Net vyras įvertino, kad ši spalva čia tinka ir yra labai jauki.“

Ir svetainėje, ir vonios kambaryje Egidija sienoms pasirinko tamsesnius, sodresnius atspalvius. Paklausta, ar tai dėl to, jog iš esmės nemėgsta baltos spalvos, pašnekovė teigė, kad tiesiog per tiek metų gyvendama tarp baltų sienų užsimanė spalvų.

„Aštuonerius metus pagyvenus tik su baltomis sienomis norisi ko nors ryškesnio. Dabar turiu galimybę eksperimentuoti savo namuose, jei kas nors nepavyks, visada bus galima pakoreguoti“, – sakė Egidija.

Mokosi iš „Youtube's“, klausinėja pardavėjų

Egidija juokdamasi sakė, kad ji – nieko neišmano apie tokius darbus, kuriais užsiima, bet, kai moteriai į galvą šauna mintis, ji ieško atsakymų, domisi.

„Žiūriu „Youtube“, ieškau internete ir labai klausinėju pardavėjų, kai man ko prisireikia, ką jie patartų, rekomenduotų. Mano sesuo juokiasi, sako, turbūt pardavėjai jau tavęs baidosi“, – geros nuotaikos nestokodama pasakojo Egidija.

Kalbėdama apie interjero pokyčius, moteris sakė, kad viskas užtrunka, nes tam reikia ir įkvėpimo, ir finansų.

„Atrodo, tik perdažysi sieną. Bet paskui prisireikia ir tam tikras interjero detales pakeisti, o smulkmenos daug kainuoja. Atsikraustę į savo naujus namus planavome keisti ir baldus, nes senieji buvo šuns apkramtyti, dar ir kiemą susitvarkyti norėjome, tad tų išlaidų netrūko.

Miegamajame planavau tik persidažyti sieną, maniau, tilpsiu į šimtą svarų, bet paskui prisireikė ir tam tikrų interjero detalių, patys dažai – ne pigūs, o medis Anglijoje apskritai labai brangus, vien tie keli medžio pagalėliai atsiėjo 60 svarų sterlingų (70 eurų).

Kalbant apie baldų atnaujinimą, irgi turi susipirkti priemones, paralonas labai brangus, kai kada atnaujinti net neapsimoka, bet, jei nori sau, pasidaryti kokybiškai, tikrai verta.

Ir svarbiausia – ieškoti, nes galima atrasti ir pigiau. Tik, jau įsitikinau, jei nori to, kas knibžda vaizduotėje, dažniausiai tenka pamokėti daugiau“, – patirtimi dalijosi Egidija.

Paklausta apie ateities planus, ar numačiusi dar kokių interjero pokyčių ar baldų atnaujinimo darbų, pašnekovė sakė, kad laukia dar vienas kambarys, kuriame turėtų atsidurti jos restauruotas senovinis staliukas ir kėdė. Ten darbų kol kas dar nepradeda, nes laukia įkvėpimo ir galutinės idėjos, kaip tą kambarį norės įrengti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius