Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 02

Psichologė G.Petronienė – apie bendravimą feisbuke: ar moralu džiaugtis geru gyvenimu vykstant karui?

Visi psichologai pabrėžia, kad šiuo metu vykstantis karas palietė kiekvieną iš mūsų, tad jausti stresą bei vidinę įtampą yra normalu. Tačiau, kaip teigia psichologė ir psichoterapeutė Genovaitė Petronienė, nenormalu demonstruoti agresiją, net jeigu ji atrodo pagrįsta, arba bijoti džiaugtis savo kasdienybe ir dalytis jos akimirkomis su kitais socialiniuose tinkluose.
Naršymas internete
Naršymas internete / 123RF.com nuotr.

Kodėl baisu džiaugtis dėl to, kad gyvename gerai?

Pasak psichologės, per pirmąsias karo savaites socialiniuose tinkluose neabejotinai vyravo tik su karu susijusios emocijos. Ir tai natūralu. Pastaruoju metu atsiranda ir kitokios informacijos, nes žmonės pavargo gyventi vien karo nuotaikomis, tačiau dalytis su karu nesusijusiomis geromis naujienomis iš asmeninio gyvenimo vis dar nedrąsu. Taip yra arba dėl kaltės jausmo, aplankančio suvokiant, kaip gerai mes iš tiesų gyvename, arba dėl baimės sulaukti neigiamo vertinimo.

Tai nereiškia, kad turime atsiriboti nuo karo, nematyti jame vykstančių baisybių ir taikių gyventojų žudymo ar neteikti pagalbos savo namus praradusiems ukrainiečiams. G.Petronienė siūlo turėti sąmoningą santykį su savimi ir mokytis valdyti kylančių emocijų išraišką. Mat labai dažnai pyktį ar nerimą dėl karo nukreipiame į save ar šalia esančius žmones, jeigu nesugebame šių emocijų teikiamos energijos panaudoti geriems darbams.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Genovaitė Petronienė
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Genovaitė Petronienė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius