Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 22

Tvarka vonioje: daiktai, kuriuos reikia keisti dažniau, nei manote

Vonioje tvarka būtina – ten šilta, drėgna, todėl susidaro kuo puikiausios sąlygos bakterijoms daugintis ir pelėsiui plisti. O jeigu dar pamirštame atsikratyti kai kurių daiktų arba jų neatnaujiname, vaizdelis gali būti išties nekoks.
Vonios kambarys
Vonios kambarys / Vida Press nuotr.

Kaip dažnai reikėtų keisti vonioje naudojamus daiktus?

Kempinės. Jeigu jų gerai neišdžiovinate, neišplaunate, jose kaupiasi negyvos odos ląstelės, bakterijos, gali įsiveisti ir pelėsis. Patariama kempines keisti kas tris savaites.

Veido rankšluostis. Rankšluosčius patariama keisti kuo dažniau, geriausia kasdien, ypač veido. Jeigu jūsų oda problematiška, būkite itin atidūs higienai, nes rankšluosčiuose kaupiasi ir negyvos odos ląstelės, ir purvas.

Makiažo kempinėlės. Kaip virtuvės kempinėlės, taip ir makiažui naudojamos kempinėlės yra tikra bakterijų kaupykla. Jeigu kruopščiai prižiūrėsite jas, plausite šiltu vandeniu ir muilu po kiekvieno naudojimo, keisti galėsite kas pusmetį.

Dantų šepetėliai. Būkite atidūs – juos patartina keisti kas tris mėnesius. Juk švarūs dantys ir spindinti šypsena tikrai to verti, ar ne?

Visam kūnui skirti rankšluosčiai. Jeigu panaudoję juos gerai išdžiovinsite, tikrai galėsite naudoti ne kartą. Rekomenduojama juos keisti kartą ar du per savaitę.

Rankoms skirti rankšluosčiai turėtų būti keičiami kasdien ar bent jau kas antrą dieną. Priežastis paprasta – jais naudojamės dažniausiai, todėl jie greičiau susidėvi, tampa nemalonūs liesti ir pan.

„Fotolia“ nuotr./Rankšluosčiai
„Fotolia“ nuotr./Rankšluosčiai

Vonios kilimėlis. Geriausia įsigyti tokį, kurį galite, reikalui esant, išskalbti skalbyklėje, taip pat patartina turėti ne vieną vonios kilimėlį. Juos galėsite naudoti pagal poreikį. Kilimėlius rekomenduojama skalbti kas savaitę.

Kosmetikos priemonės. Būtinai peržiūrėkite, iki kada galioja jūsų naudojamos kosmetikos priemonės, ir nenaudokite jų, jeigu galiojimas pasibaigė.

Dušo užuolaidos. Jeigu jų nenuvalote, tikėtina, dušo užuolaidos taps slidžios, gali pradėti pelyti ir pan. Išsimaudžius geriausia jas nuplauti, nusausinti ir leisti išdžiūti, o keisti / skalbti reikėtų kas tris mėnesius, rašoma housebeautiful.co.uk.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius