Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rūta Banionytė: „Vyrams pati seksualiausia moteris yra ta, kuri moka mėgautis gyvenimo malonumais“

Kiekvieno iš mūsų gyvenimas galėtų pradėti nedelsiant keistis į gera, jei imtume taikyti vieną paprastą taisyklę: suraskite žmogų, kuris turi tai, ko trūksta jums, ir paklauskite jo, kaip jis tai įgijo.
Daili moteris
Daili moteris / Fotolia nuotr.

Pašnekovė Rūta Banionytė turi tai, apie ką 39 metų moteris, besistengianti suderinti šeimą ir darbą, gali tik svajoti: jaunatviškumą, moteriškumą ir seksualumą spinduliuojančią išvaizdą, gyvenimo džiaugsmu švytinčias akis, nuo veido nedingstančią šypseną, visaverčius, abipusį pasitenkinimą teikiančius ir nuolat tobulėjančius santykius su ilgamečiu partneriu.

Rūta sutiko pasidalinti, kokie įsitikinimai, mintys ir veiksmai padėjo jai tai įgyvendinti savo gyvenime. Nes mes esame tai, kuo tikime, tiesa?

Kaip apibūdintumėte gražią, patrauklią moterį?

– Man pati gražiausia moteris yra ta, kuri rūpinasi savimi, yra moteriška ir spindi iš vidaus. Na, mano supratimu, patraukli moteris turi turėti ką nors tokio, kas yra ne tik matoma, bet ir juntama. Ji trykšta energija, yra gyvybinga ir žaisminga. Gal šiek tiek paslaptinga ir nenuspėjama. Šalia tokios moters pasaulis nusidažo gražesnėmis spalvomis, į ją malonu žiūrėti.

Būsiu banali, bet pasakysiu, kad tai išorinio ir vidinio grožio mišinys. Aš pati jaučiuosi ir sau atrodau patraukliausia tada, kai pasiekiu harmoniją tarp savo išvaizdos ir vidinės būsenos.

Daugiausia dėmesio gaunu tada, kai pati įsimyliu save ir jaučiu aistrą gyvenimui. Mano supratimu, tai ir yra tikrasis moters patrauklumas. Graži, moteriška išorė ir kai kas, kas spindi iš vidaus ir traukia kaip medus.

Kokia turi būti moteris, kad ją būtų galima pavadinti seksualia? Ką rekomenduotumėte moteriai, kuri nori tapti seksualesne?

– Seksuali moteris, mano supratimu, yra ta, kurios norisi paragauti ir įkvėpti. Ją tiesiog norisi paliesti. Seksualios moters neįmanoma nepastebėti. Ji niekur neskuba, mėgaujasi gyvenimu... Ji turi laiko paglostyti vyrą intymia šypsena ar švelniu prisilietimu. Seksuali moteris yra sveika, jos oda graži, akys spindi, o kūnas kviečia prisiliesti.

Asmeninio archyvo nuotr./Rūta Banionytė
Asmeninio archyvo nuotr./Rūta Banionytė

Esu sutikusi daug gražių, seksualiais drabužėliais pasipuošusių moterų, į kurias pažiūrėjusi ar šalia kurių atsidūrusi jausdavau šaltį, negatyvų požiūrį į gyvenimą, sunkumą. Vyrams pati seksualiausia moteris yra ta, kuri moka mėgautis gyvenimo malonumais. Tokią moterį jie „užuodžia“ iš labai toli.

Mes, moterys, daug metų buvome mokomos „tapti“ seksualiomis, tačiau, deja, tai beveik neįmanoma. Žiniasklaida ir visuomenė mus klaidino ir mokė pradėti ne nuo to galo. Juk pačios matote, kokios nelaimingos yra moterys, mėginančios atlikti intymią pareigą. Norint būti seksualia moterimi reikia padirbėti su pačia savimi, atsikratyti giliai įsišaknijusių neigiamų vidinių įsitikinimų ir pradėti mėgautis gyvenimu. Štai tada mumyse ima skleistis seksualumas, kurio nereikia demonstruoti, kadangi jo tiesiog neįmanoma nuslėpti.

Seksuali moteris, mano supratimu, yra ta, kurios norisi paragauti ir įkvėpti. Ją tiesiog norisi paliesti. Seksualios moters neįmanoma nepastebėti.

Apie seksualumą galėčiau kalbėti labai daug. Tai mano mėgstama ir neišsemiama tema. Tai viso gyvenimo kelionė. Aš ir toliau tobulėju šioje srityje ir manau, kad tik paskutiniais metais man pavyksta atskleisti savyje tikrąjį seksualumą, kuriame iš tiesų yra labai daug tikrumo, savęs ir vyro priėmimo.

Aš nuolat dirbu su pačia savimi, su savo įsitikinimais. Ir pagaliau galiu pripažinti, kad manyje ima busti laisva, bet kartu ir labai pažeidžiama moteris, kuri nebijo atverti savo širdies, klauso savo kūno ir leidžia laukinei aistrai paimti viršų.

Moteriai, kuri nori tapti seksualesnė, galėčiau rekomenduoti daugybę įvairiausių saviugdos praktikų. Tas, kurias pati atlieku, rasite mano moterims skirto projekto „Šokoladas sielai“ interneto svetainėje.

Ar įmanoma ir ar reikia moterims išsivaduoti iš kultūrinių kūno išvaizdos sampratų, pvz., lieknumo ar jaunatviškumo?

– Labai norėčiau pasakyti, kad tai neabejotinai įmanoma, bet turiu pripažinti, kad kol kas pati negaliu pasakyti, jog man galutinai pavyko pakeisti savo mąstymą ir nekreipti dėmesio į visuomenės standartus. Man pakanka, kad šiandien aš gyvenu santarvėje su savimi. Gyvendama Los Andžele sutikau pačių įvairiausių tautybių, išvaizdų ir socialinių sluoksnių moterų. Visos (be išimties visos) turėjo savęs priėmimo problemų, kurios kilo iš beprasmio lyginimosi su kitais.

Aš nemanau, kad su tuo reikia kovoti ar mėginti iš to išsivaduoti. Mes esame socialinės būtybės. Man atrodo, kad žmonės, sakantys, jog jiems visai nerūpi, kaip jie atrodo ir ką apie juos mano kiti, yra ne visai nuoširdūs.

Mano suvokimu, reikia gerbti laikmetį, madą, stilių, moters grožio standartus, visuomenės nuomonę, bet kartu ir nepamiršti savęs, koncentruotis į kitus dalykus: ieškoti būdų, kaip labiau mylėti save, išsiaiškinti, kas tave džiugina, kuo tu mėgaujiesi, kas tave stiprina. Viduje užgimusi meilė ir pagarba sau išlaisvina moterį nuo perdėto mėginimo įtikti ir patikti.

Ką patartumėte moteriai, kuri yra nepatenkinta savo išvaizda arba bijo bėgančių metų?

Man atrodo, kad žmonės, sakantys, jog jiems visai nerūpi, kaip jie atrodo ir ką apie juos mano kiti, yra ne visai nuoširdūs.

– Nebijoti ir pasitikėti gyvenimu. Mano supratimu, tai moters vidinis apsisprendimas. Aš daug metų bijojau pasenti, kritikavau save nuo ryto iki vakaro, tačiau dabar baigiau visus tuos spektaklius.

Kažkas viršuje geriau žino, kokiu keliu mus vesti. Aš neleidžiu sau kovoti su gyvenimu ar laiku, o tiesiog su nuostaba laukiu, ką man atneš ateinantys metai. Pozityviai galvoti apie save ir savo ateitį yra ne kas kita, o įprotis, kurį galima nesunkiai susiformuoti pasitelkus tam tikrus įrankius.

Asmeninio archyvo nuotr./Rūta Banionytė
Asmeninio archyvo nuotr./Rūta Banionytė

Ką jums reiškia kūno senėjimas?

– Ši tema man įdomi ir panašu, kad į šį klausimą sau jau esu atsakiusi. Kasdien darau viską, ką galiu geriausia, dėl savo grožio, sveikatos ir geros savijautos; geriu daug vandens, sveikai maitinuosi, sportuoju, naudoju gerus kremus ir kitais būdais prižiūriu savo išvaizdą. Dirbu su pačia savimi, atlieku moteriškas praktikas, gražiai rengiuosi, rūpinuosi savo seksualine energija ir jaučiuosi kur kas geriau, nei būdama dvidešimties. Suvokiu, kad metai bėga, ir kartais tai man kelia nerimą, bet.. pasakau sau „stop“.

Manau, kad svarbiausia yra neprisikalbėti visų tų įprastų nesąmonių apie bėgančius metus: prastėjančią sveikatą ar sparčiai retėjantį seksualinį gyvenimą. Kiekvieną dieną aš mokausi ko nors naujo, o tai, manau, yra dar viena mano jaunystės paslaptis. Kuo labiau pasitikiu savimi ir savo jėgomis, tuo mažiau jaudinuosi dėl bėgančių metų. Aš nekantrauju sužinoti, ką gyvenimas man atneš kitais arba dar kitais metais. Galbūt jausiuosi dar geriau nei šiandien.

Kuo labiau pasitikiu savimi ir savo jėgomis, tuo mažiau jaudinuosi dėl bėgančių metų. Aš nekantrauju sužinoti, ką gyvenimas man atneš kitais arba dar kitais metais. Galbūt jausiuosi dar geriau nei šiandien.

Man patinka mano, kaip moters, branda. Aš ja žaviuosi ir mėgaujuosi. Kasdien atlieku moteriškas praktikas, puoselėju meilę sau, ieškau būdų, kaip įsiklausyti į save ir sustiprinti save kaip moterį bei asmenybę.

Iš tiesų jaučiuosi nepavaldi laikui. Už tai esu dėkinga savo mamai ir močiutei, kurios man kasdien sakė, kad su metais aš būsiu tik gražesnė, kurios mane išmokė rūpintis savo išoriniu grožiu ir sveikata, bei visiems savo dvasiniams mokytojams, kurie padėjo man pažinti save, įgyti stiprybės, atsipalaiduoti sudėtingose gyvenimo situacijose, į gyvenimą žiūrėti su žaismingumu ir nuostaba.

Kaip tai lemia santykius su vyru?

– Prisipažinsiu, kad turiu nuostabų gyvenimo partnerį, kuris atėjo į mano gyvenimą būtent tada, kai aš gerokai padirbėjau su savo vidumi. Prieš einant miegoti jis mane švelniai paglosto ir pasako, kad aš jam esu didžiulė dovana. Jis žavisi manimi ir apipila mane komplimentais.

Taip pat jis labai padeda man priimti save pačią, savo kūną ir kitus gyvenimo iššūkius. Galėčiau tai pavadinti likimu, bet turiu pripažinti, kad tokius santykius gali susikurti dauguma iš mūsų. Mes su vyru juos susikūrėme, pradėję nuo nulio. Kol supratome, kad reikia rūpintis vienas kitu, įsiklausyti į vienas kito poreikius, puoselėti seksualumą, viskas ėmė keistis, ir mes toliau kiekvieną dieną kuriame gražius bei intymius santykius.

123RF.com nuotr./Pora lovoje
123RF.com nuotr./Pora lovoje

Ar stiliaus, išvaizdos pokyčiai gali padėti išspręsti vidines problemas, tarkim, santykių, nepasitikėjimo savimi ir pan.?

– Žinoma, mano supratimu, gražūs drabužiai labai stipriai veikia moters būseną. Tai puikus įrankis pasijausti geriau, pabudinti seksualumą, pakeisti savo vidinę ir išorinę būseną arba perduoti vienokią ar kitokią žinią apie save pasauliui. Tačiau nemanau, kad drabužiai gali išspręsti mūsų didžiausias problemas. Kita vertus, negalime nesutikti, kad jie visais laikais veikė santykius, nuotaikas ir kitus svarbius dalykus. Tai puikus moters įrankis. Štai kodėl kiekviena moteris turėtų pasidomėti, kokią žinią savo apranga ji siunčia pasauliui.

Viena iš moters paskirčių yra puošti pasaulį, todėl mes privalome pasidomėti, kaip atrodyti moteriškiau, stilingiau, harmoningiau ar seksualiau. Tai puiki vieta kūrybai. Tokie išoriniai dalykai padaro moterį įdomią, neleidžia vyrui prarasti budrumo. Būtinai, būtinai nors šiek tiek pasidomėkite aprangos stiliais. Aš perėjau daug labai skirtingų ir įvairių saviraiškos per aprangą etapų, todėl galiu patvirtinti, kad tai daro didelę įtaką žemiškos ir gyvenimą mylinčios moters gyvenimui.

Ar drabužis padeda labiau pasitikėti savimi?

– Man tikrai padeda. Bet taip pat esu sutikusi keletą žmonių, kurie spinduliavo tokia vidine stiprybe, kad buvo visiškai nesvarbu, ką jie dėvi. Deja, tokio etapo aš dar nepasiekiau. Todėl stengiuosi nekalbėti apie tuos dalykus, apie kuriuos neišmanau. Aš esu žemiška moteris, norinti mylėti save, patikti vyrams ir pasitikėti savimi, todėl išnaudoju visas man prieinamas galimybes pasijusti stipresne ir pasitikinčia savimi.

Stilinga rankinė ar stilingi drabužiai man labai padeda. O dar jeigu po drabužiais dėviu gražius apatinius ir šilkinę palaidinę, jaučiuosi taip, tarsi galėčiau užkariauti pasaulį. O jeigu dar atlikusi moterišką praktiką... Jeigu jums trūksta pasitikėjimo savimi, kas rytą paklausykite moteriškos praktikos „Pasitikėjimas, kuris išlieka“. Tai nuostabi moteriška praktika, kuri žaibiškai suteiks daugiau pasitikėjimo savimi.

Ar drabužiai atspindi mūsų asmenybę?

– Drabužiai suteikia daug informacijos. Tie, kurie išmano aprangos psichologiją, gali perskaityti apie mus daug įvairių dalykų. Na, o tie, kurie tokios psichologijos neišmano, jaučia pasąmoningai.

Vyrai nekvaili. Jie pasąmoningai „nuskaito“, ar moteris yra atvira prisilietimui bei intymumui.

Pavyzdžiui, kartą moteris man pasiskundė, kad vyrai ją laiko vyriška ir nenori su ja intymiai bendrauti. Aš paprašiau jos atsiųsti keletą nuotraukų. Ir ką išvydau? Moterį, vilkinčią nemalonų liesti, keistu užtrauktuku megztinį ir rudą stačiakampio formos sijoną.

Žiūrint į nuotrauką buvo galima „perskaityti“, kad moteris yra sunki, linkusi į depresiją, seksualiai uždara ir linkusi kontroliuoti...

Taigi drabužiai, be jokios abejonės, atspindi mūsų vidinę būseną. Todėl labai svarbu veikti dviem kryptimis. Arba pasitelkti drabužius ir taip pasiekti trokštamą vidinę būseną, arba atvirkščiai, dirbti su pačia savimi ir stebėti, kaip keičiasi mūsų spintos turinys.

Kokią vietą mada užima jūsų gyvenime?

– Mada man patinka, bet aš stengiuosi nepanirti į ją. Pirmiausia esu moteris ir žinau, kad privalau sekti savo moteriška prigimtimi. Todėl stengiuosi išlaikyti pusiausvyrą tarp moteriškumo, prekių ženklų ir stiliaus.

Eidama vakarieniauti su vyru, apgalvoju, kokią nuotaiką noriu atnešti į mūsų santykius. Spintoje – šilkiniai sijonukai, nėriniuotos palaidinės, žibantys auskariukai, sijonai su seksualiais skeltukais ir kiti moteriški dalykėliai.

Mada aš domiuosi, ją seku, skaitau įvairius tinklaraščius, žiūriu „YouTube“ vaizdo įrašus, bet kai ateina laikas rengtis, stengiuosi nepamiršti, jog vis dėlto esu moteris.

Kalbino Eglė Nagė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius