Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vyrų psichologijos gidas: 7 dalykai, kurių jiems tikrai reikia iš moterų

Ko vyras iš tiesų nori iš moters, su kuria susitikinėja? Tai, ko vyrai nori iš moterų, tampa vis sudėtingesniu dalyku, – teigia santykių ekspertas Ericas Jaffe'as. – Vyrai ir jų motyvai keičiasi.“
Pora
Pora / 123RF.com nuotr.

Pasak Zoosk.com, kaip keičiasi socialinės normos, pasimatymų pobūdis ir požiūris į santykius, taip keičiasi ir tai, ko norime. Todėl tampa dar svarbiau suprasti, ko vyrai iš tiesų nori, o ne tik tai, ką jie sako ar mano norintys, rašoma

Tiesa, yra vyrų, kurie puikiai geba išreikšti tai, ko jie nori. Vyrai mokomi išlikti stiprūs, gebėti tvarkytis su liūdesiu, apsimetinėti kovojant su emocijomis. Dėl šių priežasčių jie dažnai nė nesusimąsto pasikalbėti apie tai, ko nori iš santykių, arba to net nežino.

Be abejonės, visi žmonės yra skirtingi, skiriasi ir tai, kas vieną ar kitą vyrą padaro laimingą. Tačiau yra keletas pagrindinių dalykų, kurių reikia kiekvienam vyrui iš moters, su kuria jis susitikinėja, kuria santykius.

Atjauta

Dauguma vyrų (ne visi) dažnai su kitais nesugeba dalytis savo rūpesčiais, baimėmis, nusivylimu. Dėl to jiems reikia moters, kuriai galėtų atsiverti, kuri yra supratinga, ir vyras nesibaimintų tapti pažeidžiamas.

Dėmesys

Vyrams reikalingos moterys, kurios yra geros klausytojos, nepertraukia jų, kai šie pradeda lieti savo vidų. Dažni įsiterpimai vyrą gali nutildyti. Galite jam atsakyti, jie jis ko klausia, ar matyti, kad norėtų ką nors iš jūsų išgirsti, bet geriausia tiesiog leisti jam išsikalbėti.

123rf.com nuotr./Pora
123rf.com nuotr./Pora

Suteikite jam erdvės tapti pažeidžiamam, sutvardykite savo emocijas, palaikykite jį akimirką, kai jis linkęs išsikalbėti, ir sutelkite visą savo dėmesį – taip padėsite į jo gyvenimą sugrįžti ramybei. Gal tai skamba kaip pasakos, bet tai tiesa. Ir tai nereiškia, kad visą laiką turite apsimesti viskuo patenkinta asmenybe, tiesiog būkite kuo pozityvesnė, kiek tik galite, tai padės jūsų partneriui atsiverti.

Pagarba

Vyrams apskritai labai svarbi pagarba, o ypač kalbant apie santykius. Daugumai vyrų reikia moters, kuri vertintų jį už tai, kas jis ir koks jis yra. Įvertinkite jo įgūdžius, entuziazmą, tai, kam jis jaučia aistrą, ir skatinkite jį. Neapsimeskite, kad jaučiatės vienaip ar kitaip tik dėl to, kad priverstumėte vyrą jumis domėtis.

Galbūt skamba kiek senamadiškai, bet kai kurie vyrai vis dar nori būti laikomi herojais. Tai nereiškia, kad jis nori ar turi jus išgelbėti, kalbama apie tai, kad jis nori būti tuo žmogumi, į kurį kreipsitės pagalbos ar paklausite nuomonės. Tad paklauskite jo to, kas jus iš tiesų domina. Kreiptis į žmogų, kuris jums rūpi, pagalbos ar patarimo, yra sveikų santykių požymis, be to, tai vyrą privers jaustis reikalingu.

Laisvė

Laisvė santykiuose reiškia suteikti erdvės partneriui, kai jam to reikia, išleisti pasibūti su savo draugais, padrąsinti, paskatinti užsiimti savo pomėgiais ir gerbti jį kaip asmenybę. Suteikti vyrui erdvės taip pat reiškia ir tai, kad jis nėra visas jūsų gyvenimas. O jei įsijaučiate į tokį vaidmenį ir visiškai su juo susitapatinate, yra didelė tikimybė, kad tai jūsų partnerį gali išgąsdinti.

Suteikti vyrui erdvės taip pat reiškia ir tai, kad jis nėra visas jūsų gyvenimas.

Pasitikėjimas

Tupacas repuodavo: „Noriu pašalinti tavo skausmą ir kančią, bet viskas, ko man reikia, tai tavo tikėjimo manimi.“ Jūsų tikėjimas ir pasitikėjimas vyru reiškia, kad manote, jog jis yra geras žmogus. Pažįstate jį ir nesistengiate jo kaltinti ar pulti. Jei vyras nesijaučia su jumis komfortabiliai, jis patrauks pas kitą moterį.

Pasitikėkite ir tikėkite vyru, nebent jis pats suteiktų pagrindą priešingoms mintims ir jausmams. Būti vienoje komandoje, būti nusikaltimo partneriais yra tikros meilės pagrindas. Jei norite suteikti sau progą tai pajusti, išmokite paleisti ir pasitikėti žmogumi, su kuriuo esate.

Buvimas savimi

Vyrui nereikia moters, kuri apsimeta, kad tik jam suteiktų malonumo. Tai gali būti klaidingai suprasta, pavyzdžiui, kad jūs ką nors slepiate arba galite atrodyti, kad manipuliuojate, nors iš tiesų stengiatės paversti savo vyrą laimingu. Užuot savęs klausinėjusi: „Ko vyrui iš manęs reikia?“, mąstykite taip: „Ką aš noriu jam duoti?“ Išsigryninkite, ką iš tiesų norite duoti savo vyrui be jokio lūkesčio gauti mainais atgal. Tokį požiūrį vertina kiekvienas žmogus, ne tik vyrai.

Seksas ir potraukis

Nėra jokios paslapties, kad tiek vyrai, tiek moterys nori sekso. Tačiau fizinis intymumas apima kur kas daugiau nei patį lytinį aktą. Vyrams reikia moterų, kurios jiems leidžia jaustis seksualiai laisviems, kurios nebijo intymumo ir malonumų. Tiek vyrams, tiek moterims seksas yra būdas jausti vienam kitą ir pagilinti savo ryšį. Vyrams reikia jaustis patogiai reiškiant savo seksualinius troškimus, o ne galvoti apie tai, ar už tai jie bus pasmerkti, sugėdinti ar išjuokti.

Vida Press nuotr./Pora lovoje
Vida Press nuotr./Pora lovoje

Vyrams nereikia didelės krūtinės, gražaus užpakaliuko, plokščio pilvo, ilgų plaukų ar daug makiažo, kad susižavėtų. Jiems reikia, kad moteris, su kuria yra, sugebėtų juos „užvesti“. Tai nereiškia, kad visada privalote būti pasidariusi šukuoseną ir pasidažiusi, tačiau turite savimi rūpintis.

Dabar turite tai, ko reikia vyrui. Patikėkite, sutiksite vyrą, kuriam patiksite tokia, kokia esate, ir tai, kas jūs esate. Nesijaudinkite dėl to, kad reikia mėginti prisitaikyti prie to, ko vyrams reikia. Vietoj to, mylėkite save ir tikėkite, kad kai jūsų kelyje pasirodys tinkamas žmogus, viskas pavyks savaime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius