Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

9 bruožai, dėl kurių galite tapti mažiau patrauklūs

2015 m. „Business Insider“ paskelbė sąrašą būdų, kaip tapti patrauklesniais. Sužinojome, kad pasivaikščiojimas su šunimi ir geros muzikos klausymasis yra lengvi būdai suteikti sau patrauklumo. Tačiau pastaruoju metu vis dažniau susimąstome: ar nėra dalykų, kurie gali sumažinti mūsų patrauklumą?
Pasimatymas
Pasimatymas / 123RF.com nuotr.

Atsakymas beveik neabejotinai teigiamas. Pateikiame bruožų ir elgesio, dėl kurių gali būti sunkiau sužavėti savo simpatiją, sąrašą, rašoma „IFL Science“.

1. Miego trūkumas

Būdami mieguisti, paprastai atrodome daug mažiau patrauklūs.

2010 m. tyrėjai nufotografavo žmones, kurie išvakarėse miegojo bent aštuonias valandas, ir tuos, kurie nemiegojo 31 valandą. Kiti dalyviai vertino nuotraukose esančius žmones pagal skirtingus kriterijus.

Nemiegoję žmonės ne tik atrodė labiau pavargę (akivaizdu), bet ir mažiau patrauklūs, ne tokie sveiki bei liūdnesni.

123RF.com nuotr./Pervargimas
123RF.com nuotr./Pervargimas

2. Buvimas piktu

2014 m. Kinijoje atlikto tyrimo metu mokslininkai liepė vyrams ir moterims žiūrėti į kitų žmonių nuotraukas, kuriose visi jie buvo neutralios išraiškos.

Prie kai kurių nuotraukų buvo pridėti kinų kalbos žodžiai, reiškiantys „padorus“ ir „sąžiningas“, prie kitų – „blogas“ ir „piktas“; prie dar kitų nuotraukų nebuvo pateikta jokios informacijos.

Dalyviai mažiausiai patraukliais žmones įvertino tada, kai jie buvo apibūdinti kaip blogi ir pikti.

3. Netinkama kūno kalba

Jei esate girdėję apie „galios pozą“, žinote, kad išsitiesę galite jaustis galingesni ir labiau pasitikintys savimi, o susigūžę – mažiau.

Remiantis 2016 m. atliktais tyrimais, dėl pastarosios kūno kalbos taip pat galite atrodyti mažiau patrauklūs. Viename tyrime mokslininkai sukūrė vyrų ir moterų profilius GPS pagrindu veikiančioje pažinčių programėlėje.

Viename profilių rinkinyje vyrai ir moterys buvo pavaizduoti susigūžimo pozose, pavyzdžiui, sukryžiavę rankas arba suglaudę pečius. Kituose profiliuose tie patys vyrai ir moterys buvo pavaizduoti laikydami rankas į viršų „V“ raidės forma arba ištiesę rankas, kad ką nors paimtų.

Rezultatai parodė, kad antrieji buvo pasirenkami dažniau.

4. Jaučiamas stresas

Atsipalaiduokite – galbūt atrodysite patraukliau.

2013 m. atliktas tyrimas parodė, kad heteroseksualūs vyrai moteris, kuriose yra didelis streso hormono kortizolio kiekis, vertina kaip mažiau patrauklias.

Tyrėjai teigia, kad taip gali būti todėl, kad aukštas kortizolio (ir žemesnis streso) lygis susijęs su sveikata ir vaisingumu.

123RF.com nuotr./Stresas
123RF.com nuotr./Stresas

5. Atrodote per daug laimingas arba išdidus

Nors laimė moterims paprastai yra patraukli, joms nepatinka per daug besišypsantys vaikinai. Ir priešingai – nors išdidumas paprastai patrauklus vyrams, jiems nepatinka pernelyg išdidžios merginos.

2011 m. mokslininkai atliko eksperimentus su daugiau nei tūkstančiu žmonių, rodydami jiems priešingos lyties atstovų nuotraukas ir klausdami, kiek patrauklūs yra nuotraukose esantys žmonės.

Rezultatai parodė, kad vyrai patraukliausiai vertino moteris, kai jos atrodė laimingos, o mažiausiai patrauklios buvo išdidžios. Moterys, kita vertus, vyrus vertino kaip patraukliausius, kai jie buvo išdidūs, ir mažiausiai patrauklius, kai jie atrodė laimingi.

6. Humoro jausmo neturėjimas

2009 m. atliktas tyrimas parodė, kad nebuvimas juokingu ir net vidutinis humoro jausmas yra mažiau patrauklu nei puikus humoro jausmas.

Tyrimo metu taip pat nustatyta, kad lytis neturėjo įtakos – prastas humoro jausmas vienodai nepatrauklus tiek vyrams, tiek moterims.

Prastas humoro jausmas vienodai nepatrauklus tiek vyrams, tiek moterims.

7. Tinginystė

2004 m. paskelbta eksperimentų serija parodė, kad suvokiamas patrauklumas labai priklauso nuo tokių savybių, kaip paslaugumas.

Vieno eksperimento metu tyrėjai paprašė šešias savaites trukusio archeologijos studentų kurso pradžioje ir pabaigoje įvertinti vienas kitą pagal įvairius asmenybės bruožus ir patrauklumą.

Išanalizavę rezultatus, tyrėjai nustatė, kad tie studentai, kurie kurso pradžioje buvo vertinami vidutiniškai, vėliau buvo vertinami mažiau patraukliai, jei pasirodydavo esą tingūs.

8. Kvepiate per daug panašiai arba skirtingai

Mokslas rodo, kad žmonės ieško partnerių, kurie nėra nei per daug panašūs, nei per daug skirtingi genetiškai – iš dalies tai sprendžiame pagal kūno kvapą.

Pavyzdžiui, 2006 m. atlikto tyrimo metu tyrėjai įdarbino heteroseksualias poras, kad jos atsakytų į tokius klausimus, kaip, pavyzdžiui, kiek juos jaudina jų partneriai ir su kiek kitų žmonių jie turėjo lytinių santykių.

Tuo tarpu tyrėjai paėmė DNR iš dalyvių bei jų partnerių burnos ir nunešė į laboratoriją ištirti. Konkrečiai jie norėjo palyginti jų imuninės sistemos genus.

123RF.com nuotr./Pora
123RF.com nuotr./Pora

Tyrėjai nustatė, kad kuo panašesni buvo jų MHC, tuo mažiau dalyviai traukė savo partnerius ir tuo didesnė tikimybė, kad jie turėjo lytinių santykių už savo santykių ribų.

Kartu tyrimais taip pat nustatyta, kad mes vengiame partnerių, kurių kvapas pernelyg skiriasi nuo mūsų.

9. Nesąžiningumas

Jei kyla pagunda meluoti apie savo amžių ar pajamas, kad atrodytumėte patrauklesnis, geriau to nedarykite.

Tyrimai rodo, kad nesąžiningumas yra pagrindinis tiek vyrų, tiek moterų atstūmimo veiksnys. 2006 m. tyrimo dalyviai skaitė reklaminius užrašus apie vyrus ir moteris, kurie buvo apibūdinti kaip protingi arba ne, priklausomi arba nepriklausomi ir sąžiningi arba nesąžiningi.

Tada jų buvo paprašyta įvertinti šiuos žmones pagal keletą kriterijų, įskaitant tai, kiek jiems tie žmonės patinka ir kiek jie patrauklūs.

Paaiškėjo, kad sąžiningumas buvo vienintelis iš trijų bruožų, turėjęs esminės įtakos patrauklumui ir simpatijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius