Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

9 efektyvūs būdai sustiprinti orgazmą

Kas padėtų patirti ryškesnį, galingesnį ir ilgesnį seksualinį pasitenkinimą? Portalas lifehacker.ru siūlo keletą patarimų.
Intymumas
Intymumas / 123RF.com nuotr.

Sekite savo kvėpavimą

Dažniausiai artinantis orgazmui žmonės ima arba dažnai kvėpuoti arba užlaiko kvėpavimą.

Siūlymas: pamėginkite kvėpuoti lėtai ir giliai. Tai padės būti sąmoningesniems kulminacijos momentu, taigi, tikėtina, kad geriau pajusite orgazmą visu kūnu. Gali būti, kad iš karto tai nepavyks, reikės pasipraktikuoti. Jei visgi sulėtinti kvėpavimą pavyks, tačiau ims slopti aistra, vėl kvėpuokite įprastu ritmu.

Judėkite

Kad orgazmas būtų intensyvesnis, būtinas atsipalaidavimas. Tačiau būtent artinantis intymumo kulminacijai, žmonės įsitempia ir nejuda, tarsi sustingsta. Viena iš tokio elgesio priežasčių – paprastas drovumas.

Ką daryti? Iš pradžių paanalizuokite, kurios kūno dalys orgazmo metu sustingsta. Kalbama ne tik apie juosmens, dubens sritį, bet ir, tarkim, apie kojas bei rankas.

Antras žingsnis – paeksperimentuokite ir priverskite kūną judėti. Jei gėdijatės judėti matant partneriui, pamėginkite tai masturbuodamiesi.

„Atidėkite“ orgazmą

Uždelstas orgazmas paprastai būna ilgesnis ir stipresnis. Ši taisyklė galioja tiek moterims, tiek ir vyrams. Tačiau kad vis atidėliotumėte kulminaciją, vėlgi prireiks treniruočių.

Seksualinės fantazijos gali padėti atsipalaiduoti, greičiau susijaudinti ir patirti naujų įspūdžių.

Iš pradžių jums reikės atrasti savo „sprogimo“ tašką, t. y. momentą, po kurio orgazmas jau neišvengiamas. Taigi jums teks kelis kartus nukeliauti iki tos priešorgazminės būsenos ir trumpam stabtelėti, nutraukti stimuliaciją (tarkim, moterims – nebedirginti klitorio ir nekelti dubens, kai mylitės misionieriaus poza). Pamėginkite tokiu būdu 3–4 kartus nukelti tą kūnišką kulminaciją, o jau po to ir „sprogti“. Pojūčiai greičiausiai bus žymiai intensyvesni nei įprastai.

Treniruokite dubens raumenis

Kėgelio pratimai, skirti dubens raumenų stiprinimui, gali sustiprinti orgazmą ir išspręsti kitas problemas: nuo šlapimo nelaikymo iki per greitos ejakuliacijos.

Kaip daromi pratimai? Raumenys sutraukiami, įsivaizduojant, kad sustabdote šlapinimąsi. Įtempiate, palaikote kelias sekundes, atleidžiate. Treniruotėms užteks trijų kartų per dieną po 10–15 pakartojimų. Tereiks tik įsivaizduoti – į tualetą nebūtina net eiti, taigi pratimus galite atlikti važiuodami automobiliu ar sėdėdami darbe. Palaipsniui galite ilginti raumenų įtempimo laiką nuo 5 iki 10 sekundžių.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kėgelio pratimai – kelias į aistringesnį seksą ir orgazmą

Stimuliuokite klitorį ir prostatą

Čia kaip ir viskas aišku. Dauguma moterų apskritai negali patirti vaginalinio orgazmo, todėl „įtraukti“ klitorį į seksualinius žaidimus tiesiog būtina. Vyrų organizmas paprastesnis: penio stimuliacija beveik visada duoda norimą rezultatą. Tačiau jei kartu bus stimuliuojama ir prostata, orgazmas bus gerokai stipresnis.

Skirkite dėmesio visam kūnui

Kad orgazmas suteiktų naujų pojūčių, nesusitelkite tik ties genitalijomis, o praplėskite seksualinę anatomiją. Ištyrinėkite kitas kūno dalis (savo ir partnerio), pamėginkite jas stimuliuoti skirtingais būdais ir skirtingu intensyvumu.

Susitelkite į pojūčius, o svarbiausia nelaikykite to preliudija. Tegu visas kūnas būna visavertis seksualinio vyksmo dalyvis – tada ir pats procesas, ir jo baigtis bus įdomesnė.

Teisingai pasinaudokite fantazija

Fantazija – subtilus reikalas: ji gali ir pagerinti seksą bei padovanoti galingą orgazmą, tačiau gali intymų procesą ir sužlugdyti.

Pirmuoju atveju kalbama apie erotines mintis, svajas, kurias pora gali realizuoti. Seksualinės fantazijos gali padėti atsipalaiduoti, greičiau susijaudinti ir patirti naujų įspūdžių. Antruoju atveju – partneris fantazuodamas gali visiškai „išskristi“ ir atsitraukti, nutolti nuo vyksmo lovoje. Priežastys – jaučiamas nerimas, dėmesio koncentracijos stoka. Tokiu atveju verta treniruoti sąmoningumą ir susifokusuoti į kūno pojūčius. Jei priežastis – žmogui kažkas nepatinka sekse, geriausia su juo apie tai pasikalbėti ar kreiptis kartu į specialistus (seksologą, psichoterapeutą).

TAIP PAT SKAITYKITE: Sekso terapeutų patarimai žmonėms, kurių partneris nenori sekso

Nepamirškite sekso žaisliukų

Jie gali pagreitinti orgazmą ir paversti jį ryškesniu, pavyzdžiui, jei į intymius žaidimus įtrauksite žaisliukus, skirtus papildomai stimuliacijai – klitoriui ar prostatai. Dar vienas žaisliukų privalumas – jie gali nuveikti tai, ko negali partneris, kad ir koks idealus meilužis jis būtų.

Kreipkitės į daktarą

Kai kuriais atvejais kalba eina ne apie tai, kaip sustiprinti orgazmą, o apskritai, kaip jį pasiekti.

Jei nerimą kelia tokia problema ar pastebėjote, kad orgazmai tapo nebe tokie stiprūs ir sudrebinantys visą kūną, kokie būdavo anksčiau, vertėtų kreiptis pagalbos į seksologą, ginekologą ar terapeutą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius