-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Diagnozė: per mažai sekso. Kaip tai gali paveikti jūsų savijautą?

Niekaip negalite išsimiegoti, vis dažniau apšaukiate niekuo dėtą šeimą ar kolegas, kamuoja odos problemos, nuolat persišaldote ir jaučiatės vis blogiau? Neskubėkite viso to nurašyti sezoninei depresijai ar ligoms. Gali būti, kad jūsų gyvenime tiesiog per mažai sekso.
Pora
Pora / Vida Press nuotr.

Seksologai sako, kad seksualinių santykių dažnumas ir kokybė labai stipriai veikia mūsų gyvenimą. Tad kaip žinoti, kad mūsų prasta savijauta tikrai susijusi su sekso trūkumu? Štai tvirtinama, kad jeigu moteris gyvenime neužtenka intymumo, pokyčius charakteryje, išvaizdoje ir sveikatoje pastebėti gali net ir aplinkiniai.

Tad į ką reikėtų atkreipti dėmesį?

Tapote agresyvūs ir greitai užsiplieskiantys

Jeigu pastaruoju metu jaučiate norą su kuo nors susipykti, nepasitenkinimas kyla lyg iš niekur nieko, esate sudirgę, blogos nuotaikos, tuomet reikia pagalvoti, iš kur kyla tokia agresija. Įtakos turi ir prastas intymus gyvenimas, kadangi sekso metu išsiskiria laimės hormonai endorfinas ir oksitocinas. Jeigu jų trūksta, mūsų nuotaika subjūra, o savijauta prastėja, be to, didėja depresijos tikimybė. Pasak Archives of Sexual Behavior žurnalo, moterys jaučia depresijos požymius, kai seksas dingsta iš jų gyvenimo.

Kamuoja skausmai, uždegiminiai procesai

Visada verta pasitikrinti sveikatą, jeigu neišsikapstote iš prastos savijautos, skauda galvą, raumenis, jaučiate nuovargį. Taip pat peržvelgti savo dienotvarkę, gyvenimo būdą, mitybą. Ir, žinoma, dažniau mėgautis seksu, kadangi net specialistai tvirtina, kad reguliarus seksas yra naudingas sveikatai.

Mažiau sekso gali reikšti, kad lengviau pasiduosite įvairiems mikrobams ir bakterijoms, todėl kenčia imuninė sistema. Wilkes-Barre universiteto Pensilvanijoje tyrėjai sako, kad žmonės, kurie mylėjosi 1 ar 2 kartus per savaitę, džiaugėsi bent 30 proc. padidėjusiu kiekiu antikūnų, kurie kovoja su virusais.

Odos problemos

Pablyškęs veidas, uždegiminiai dariniai, spuogeliai, pavargusi išvaizda? „Seksas mūsų odą veikia taip pat, kaip geras masažas, – aiškina dermatologijos profesoriaus asistentė M.D. Jeannette Graf. – Nuostabūs potyriai ir prisilietimai, kurie skatina džiaugsmo hormono oksitocino išsiskyrimą, ką jau kalbėti apie tai, kad prakaitas atlieka detoksikacijos funkciją, o suaktyvėjęs kraujospūdis veikia limfos sistemą.“

Specialistės nuomone, seksas yra būtent tai, kas suteikia odai nuostabaus švytėjimo, trumpai tariant, intymumas – puikus būdas patirti visokeriopą naudą.

Kankina nemiga

Specialistai sako, kad intymūs santykiai padeda ir geriau išsimiegoti. Visa paslaptis slypi hormonuose, kadangi sekso metu kraujyje pakyla oksitocino kiekis, kuris ramina, padeda atsipalaiduoti ir veikia kaip natūralūs raminamieji.

Mažėja pasitikėjimas savimi

Tiek vyrai, tiek moterys trokšta būti geidžiami, tačiau jeigu poroje vienas nuo kito nutolstate, atšąlate, natūralu, dingsta ir pasitikėjimas savimi. Juk kad ir kaip žiūrėtume, seksas yra labai svarbi santykių dalis, o suvokimas, kad partneris mieliau laiką leidžia prie kompiuterio ar televizoriaus nei mylimo žmogaus glėbyje, santykiams neprideda papildomų taškų.

Pagalvokite apie tinkamą metą, kada galėtumėte su partneriu aptarti seksualinį gyvenimą ir būdus jį pagerinti.

TAIP PAT SKAITYKITE: Ką daryti, kad po vedybų nedingtų seksas? Patyrusių porų patarimai

Kaip pagerinti savo seksualinį gyvenimą?

Mokslininkai iš Toronto universiteto pasiūlė, kaip sustiprinti tarpusavio santykius ir tuo pačiu naujomis spalvomis nušviesti intymų gyvenimą. Tyrėjai atkreipė dėmesį į vieną svarbų dalyką, t. y., kaip poros elgiasi po sekso. Užparpti nusisukus vienam nuo kito – pats blogiausias pasirinkimas, kadangi meilūs prisilietimai, glamonės ir bučiniai – būtent tai, ko reikia, kad santykiai klestėtų.

Taigi, mokslininkų patarimas paprastas ir efektyvus: netingėkite po meilės nakties skirti dėmesio vienas kitam. Juk apkabinimai ir bučiniai nieko nekainuoja. „Kai žmonės galvoja apie seksą, jie susikaupia būtent pačiam procesui ir tam, kaip pasiekti palaimos viršūnę“, – tikino dr. Amy Muise.

Pasak jos, mokslininkų atlikti tyrimai atskleidė, kad seksualinis pasitenkinimas priklauso ir nuo šių, ne ką mažiau svarbių aspektų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius