Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas moteriai trukdo būti laimingai?

Graži, protinga, nelaiminga. Draugai ir artimieji stebisi: tokia šauni, o su vyrais rimtų santykių niekaip nesiseka užmegzti. Kas kaltas?
Laimė
Laimė / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Stresas

1. Giminės scenarijus

 

Kartais, regis, vienos giminės moterys gyvena pagal tą patį scenarijų: dauguma jų vienišos, stiprios, besigrumiančios su gyvenimo kliūtimis, kovojančios už vaikus, tėvus, tėvynę ir teisybę. Kai vyrai išeina į karą, toks scenarijus tinkamas siekiant išsaugoti palikuonis, bet taikiame gyvenime jis nepasiteisina: arši grobuonė, kovojanti su visu pasauliu, dažniausiai lieka vieniša.

 

2. Netinkamas auklėjimas

 

Jei vaikystėje jums tvirtino, kad reikia būti savarankiškai, disciplinuotai, stipriai ir ryžtingai siekti tikslų, vadinasi, buvo stengiamasi įteigti vyrišką elgesio modelį. Tokia moteris daugiau mąsto, o ne jaučia. Ji visą laiką konkuruoja su vyrais, nenorėdama jiems nusileisti savo pasiekimais ir darbo pergalėmis. Jai labai reikia pripažinimo darbe, o vyrus ji stengiasi užkariauti. Tie, kurie leidžiasi užkariaujami, paprastai būna silpni, infantilūs ir neatsakingi – su jais jokia moteris nebus laiminga.

 

3. Stresas ir nuovargis

 

Ir kam užsiversti tokia gausa darbų, projektų ir visuomeninių įsipareigojimų? Kodėl mums gaila gatvėje paliktų šunyčių, bet negaila savęs? Save mylinti moteris iš visų jėgų stengiasi į vidinį savo pasaulį neįsileisti nieko negatyvaus ir surasti efektyvių atsipalaidavimo būdų. Neverta visą gyvenimą stengtis dėl kitų, pamirštant save, ir tikėtis, kad kažkas jus įvertins. Neįvertins. Svarbiausias darbas – tai pasijusti laiminga moterimi. Visa kita – palauks.

 

4. Menka savivertė

 

Vaikystėje jautėtės puikiai, kaip ir visi vaikai. Iki tol, kol pradėjote klausyti kitų nuomonės: neišmintingų tėvų, pavydžių bendraamžių, piktų mokytojų. Ir jais patikėjote. Jums ėmė atrodyti, kad esate negraži, stora ar perkarusi, nevikri, nieko nesugebanti, turinti begalę trūkumų, už kuriuos jus kritikuoja. Užtat neverta didelės meilės ir laimės. Rinkitės: ar tikėti svetima nuomone, ar susigrąžinti tikėjimą savo moteriškumu, švelnumu, žavesiu, viliantis, kad esate verta paties geriausio.

 

5. Praeities našta

 

Nuoskaudos, nusivylimai, niūri patirtis jums užstoja visą pasaulį. Gyvenate praeitimi ir gailitės savęs, o dėl savo nesėkmių kaltinate kitus. Nenuostabu, kad nuolat jaučiatės nelaiminga. Tokia būsite tol, kol neišsilaisvinsite iš praeities gniaužtų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius