-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip atsikratyti streso? Siūlome net 14 būdų!

Šiais laikais stresą patiria kone visi. Truputis įtampos, žinoma, niekam nepakenks, bet jei nuolat esame dirginami, lašas po lašo, kaip sakoma, ir akmenį pratašo. Taigi, kaip sau palengvinti gyvenimą paprastais ir sveikatai nekenksmingais būdais?..
Šypsena
Šypsena / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Stresas Smegenys

1. Jei dieną praleidžiate prie kompiuterio, mimikos raumenys vakarop jau būna gerokai įsitempę, galva apsunksta ir kartais skauda ją. Pabandykite 10–15 min. pašukuoti plaukus – tai suaktyvins kraujo apytaką ir atpalaiduos raumenis.

2. Suvalgykite ledų ar bananą. Saldus maistas – efektyvus dopingas nuo streso (žinoma, jei vartojama saikingai). Jei nesinori saldaus, gerą nuotaiką palaiko riebi žuvis – joje gausu Omega 3 rūgščių, kurios naudingos nervų sistemai.

3. 30 sek. masažuokite taškus panosėje, tarp antakių, po apatine lūpa ir ties delno viduriu – tai puikiai atpalaiduoja.

4. Stipriai patrinkite delnus vieną į kitą, kol pajusite, kad jie jau karšti. O jei dar pamasažuosite ir ausis – tikrai pažvalėsite.

5. Nuplauti neigiamas emocijas padės dušas. 15 min. pastovėkite po ant galvos ir pečių krintančia šilta srove – ji nusineš visą nuovargį.

6. Rytuose sakoma: „Jei norite atsikratyti liūdesio, perstatykite namie 27 daiktus.“ Gal todėl kai kurios moterys taip dažnai perstumdo baldus?..

7. Užbėkite laiptas aukštyn ir nubėkite žemyn – tai suaktyvins kraujo apytaką, smegenys gaus daugiau deguonies ir sumažės stresas.

8. Mokslininkai nustatė, kad stresą net kelis kartus sumažina piešimas ryškiomis spalvomis. Nors kelias minutes pabandykite šį tą nupiešti spalvotais pieštukais ar dažais. Vienas kitas kartas ir gal atrasite naują pomėgį?

9. Ne veltui kinrožių arbata itin mėgstama Pietų šalyse. Kartais stresą sukelia didelė laisvųjų radikalų sankaupa, bet tokia arbata neleidžia jiems kauptis.

10. Neretai dėl streso labai įsitempia kaklo, pečių ir nugaros raumenys, net ima skaudėti galvą ar mausti nugarą. Labai padėtų plaukimas, masažas. Darbe ar namie galite atlikti keletą paprastų pratimų rankoms: tiks visi, kuriuos tik žinote.

11. Tvarkymasis. Visiškai neromantiška, bet veiksminga. Dėliodama daiktus į vietas, tarsi surikiuojate ir savo mintis. Sutvarkyti stalčiai, spintos ir spintelės kelia ramų tvarkos pojūtį, kurį norisi išsaugoti ir savo sieloje.

12. Raskite laiko nors minutei pabūti vienam ir viską apmąstyti. Įsijunkite mėgstamą muziką, užsiplikykite arbatos (geriausiai imbierų su citrina ir medumi; ji tinka ir nuo streso, ne tik nuo peršalimo) ir susirangykite fotelyje. Pasvajokite, ko labiausiai norėtųsi, ir tą norą užsirašykite.

13. Kvapai susiję su emocine atmintimi, tad pravartu nuolat nešiotis aromatą, kuris asocijuotųsi su laimingomis jūsų gyvenimo dienomis. Kuo dažniau jo įkvėpkite – tikrai pakels nuotaiką.

14. Nebūtina lėkti į šokių mokyklą – galite šokti ir namie! Tai puikus vaistas nuo streso, ypač jei tingite sportuoti. Yra netgi tokia speciali šokio meditacija ir net nebūtina išmanyti jos principų. Tiesiog įsijunkite mėgstamą muziką, atsistokite vidury kambario (kad netrukdytų namų apyvokos daiktai), užsimerkite ir leiskite kūnui judėti taip, kaip jam patinka. Stenkitės apie nieką negalvoti – tegul galva lieka visiškai švari ir tuščia. Jei kils kokių minčių, neįsikibkite į jas, paleiskite, tegul plaukia su muzika tolyn. Patikėkite, pajudėjusi taip 15–30 min., jausitės kaip nauja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius