-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kasmet – dešimtys išpildytų sunkiai sergančių vaikų svajonių: nuo dovanotų kompiuterių iki gydymo užsienyje

Sporto renginiai, telemaratonai, gala labdaros vakarienės – tik keletas būdų, kuriais Rimanto Kaukėno fondas skleidžia žinią apie onkologinėmis ligomis sergančius vaikus. Ilgametės fondo pastangos nelieka be atsako – į pagalbą sergantiems vaikams skuba vis daugiau Lietuvos įmonių, žinomų žmonių ir savanorių.
Godos svajonė - planšetė. LXM Media nuotr.
Godos svajonė - planšetė. LXM Media nuotr.

Rimanto Kaukėno paramos fondas – viena iš 24 gerumo iniciatyvų, kurias visus ateinančius metus globos portalo 15min projektas „Šiemet buvau geras“. Apie pergales, kurios skinamos kasdien žengiant po mažą žingsnelį, kalbamės su fondo atstove Kristina Lingyte-Magana.

– Kas paskatino įkurti Rimanto Kaukėno paramos fondą?

– Fondas buvo įkurtas 2012 metais. Tuo metu Rimantas dar žaidė krepšinį ir buvo vienas iš savanorių, su rinktine dalyvaudavęs įvairiose savanoriškose organizacijose bei projektuose. Būtent tada krepšinio federacija ir pasiūlė Rimantui įkurti paramos fondą, padėsiantį onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams.

Tuo pačiu metu kaip tik onkologine liga sirgo Rimanto tėtis, tad asmeniškas prisilietimas prie šios ligos tik dar labiau pakurstė idėją įkurti tokį fondą, norėjosi atkreipti visuomenės dėmesį, paskatinti prisidėti ir kartu palengvinti sunkią diagnozę išgyvenančių šeimų naštą.

Velomaratonas savanoriai. LXM Media nuotr.
Velomaratonas savanoriai. LXM Media nuotr.

– Pandemija, regis, jūsų veiklos apimčių šiemet nesumažino. Ką išskirtumėte kaip svarbiausius pasiekimus?

– Labai sunku atskirti pačius svarbiausius darbus ar pasiekimus, nes į kiekvieną veiklą įdedame daug širdies ir kiekviena diena, kiekviena suteikta pagalba ar išpildyta vaiko svajonė mums yra be galo svarbi. Nors metai ir buvo sudėtingi dėl pandemijos, veiklų ir darbų tikrai netrūko.

Džiaugiamės, kad galėjome greitai sureaguoti tiek pirmos viruso bangos metu, tiek antros – aprūpinti besikreipiančias šeimas, turinčias sunkiai sergančių vaikų, apsauginėmis priemonėmis.

Juozo Kavaliausko atminimo fondo, visų dalyvavusių koncerte „Už pergalę gyventi 2019“ bei partnerių „Omniva“ dėka šiemet išsiuntėme per 300 siuntų su apsaugos priemonėmis. Taip pat pagelbėjome Kauno ir Santaros klinikoms, Nacionaliniam vėžio institutui, Senelių globos namams.

Šiais metais jau išpildėme 49 sunkiai sergančių vaikų svajones ir nežadame sustoti.

Iki šios dienos mūsų rėmėjų ir draugų dėka šiais metais jau išpildėme 49 sunkiai sergančių vaikų svajones ir nežadame sustoti. Galvos auglį turinčiam Deimantui dovanojome paspirtuką, su kojos kaulo naviku kovojančiai Ingridai – anglų kalbos kursus, inkstų vėžio užkluptai Alisai ir visai jos šeimai – kelionę į Italiją. Deimantas džiaugiasi fondo dovanota planšete, Domas – žaidimų konsole, o Gustas – pasirodymu scenoje su Merūnu Vitulskiu, Smiltė – susitikimu su Donatu Montvydu. Daniilą išvežėme gydytis į Šveicariją. Sąrašą galima tęsti...

Smiltės svajonė - susitikimas su Donatu Montvydu. LXM Media nuotr.
Smiltės svajonė - susitikimas su Donatu Montvydu. LXM Media nuotr.

Įvykdėme daugybę įdomių projektų su skirtingomis Lietuvos įmonėmis, pristatėme savo atributiką – gerumo taško iniciatyvą: gertuves, džemperius, kojines.

Gabijos svajonė - vipetas. LXM Media nuotr.
Gabijos svajonė - vipetas. LXM Media nuotr.

Taip pat turime ir tašku pažymėtą „Akvilės“ vandenį, kurio 100 proc. pelno yra skiriama sunkiai sergantiems vaikams. Padėjome Kauno ir Santaros klinikoms – infuzinėmis pompomis, foteliais-lovomis palatose gulinčių vaikų tėveliams, žaliuzėmis. Pagaminome spalvotas dėžutes lašelinės maišeliams su vaistais uždengti ir taip įnešti daugiau spalvų tarp keturių palatos sienų.

Spalvotos dėžutės lašelinėm uždengti. LXM Media nuotr.
Spalvotos dėžutės lašelinėm uždengti. LXM Media nuotr.

Tarpkarantininiu laikotarpiu turėjome nemažai renginių, skirtų palaikyti vėžiu sergančius vaikus: bėgome ir važiavome maratonuose, žaidėme krepšinį – skleidėme žinutę apie labdarą ir skatinome nelikti abejingiems. Mums didžiulė garbė ir atsakomybė, kad tiek daug įvairių žmonių ir įmonių prisijungia į mūsų bendraminčių ratą, kurie patys inicijuoja labdaringas iniciatyvas, renginius, projektus, skiria dalį nuo savo produkcijos ar paslaugos, pildo vaikų svajones ar kitaip prisideda prie fondo veiklos.

Vilniaus maratonas - Aplenkime vėžį komanda. LXM Media nuotr.
Vilniaus maratonas - Aplenkime vėžį komanda. LXM Media nuotr.

– Pristatykite pagrindinius fondo darbuotojus.

– Mūsų organizacija – ir didelė, ir maža tuo pačiu metu. Turime vieną fondo steigėją – Rimantą Kaukėną ir pilną darbo dieną dirbančius direktorių, projektų vadovę ir komunikacijos žmogų. Taip skaičiuojant – atrodo, kad esame labai maži, tačiau daug dalykų nuveikiame savanorių, rėmėjų, partnerių, draugų ir kitų bendraminčių pagalba!

Vilniaus maratonas - savanorių komanda. LXM Media nuotr.
Vilniaus maratonas - savanorių komanda. LXM Media nuotr.

Tai yra žmonės, kurie visada padeda renginių ar kitų iniciatyvų metu, organizuoja ir pildo slaptas vaikų svajones, prisideda, kai reikia ką nors atvežti, supakuoti, suorganizuoti – viską viską. Esame beprotiškai dėkingi kiekvienam, kuris vienaip ar kitaip prisideda prie mūsų fondo veiklos. Visada sakome, kad savanoriai yra mūsų fondo širdis, kadangi be jų, be rėmėjų ir be partnerių niekaip neišsiverstume. Nuolat kalbame tarpusavyje, kokie apdovanoti ir kokie laimingi esame turėdami visus šiuos nuostabius žmonės savo gretose. Tai yra didžiulė dovana.

– Kas jus įkvepia?

Matomas mūsų teikiamos pagalbos rezultatas, pasveikę vaikai, degančios tėvų ir vaikų akys ir šiltas, nuoširdus grįžtamasis ryšys. Kaskart gavus padėkos žinutę, skambutį ar kitokia forma išreikštą padėkos žodį – suvirpa širdis. Tada žinai, kad eini teisingu keliu. Matant kaip žmonės keičiasi, kaip jie įsitraukia, kaip tiki mūsų fondu ir kaip noriai prie jo prisijungia – neįmanoma kitaip.

– Kokius pokyčius tikitės paskatinti nacionaliniu mastu?

– Mūsų misija yra padėti sunkiomis ligomis sergantiems vaikams ir jų šeimoms išgyventi sunkios diagnozės naštą, įnešti į jų gyvenimus šviesos ir vilties pasveikti. Norime savo pavyzdžiu paskatinti kitus nebūti abejingiems labdarai, pamatyti poreikį ir įžvelgti galimybes padėti kitam, įsitraukti ir pajusti, kad ta pagalba tikrai veikia ir tikrai yra reikalinga.

Juk bėgti maratone 10 km daug labiau motyvuoja, kai turi gerą tikslą, o įsigytas daiktas, kai ne tik nusiperki, bet žinai, kad dalis sumokėtų lėšų skiriama labdarai – yra daug mielesnis.

Norime paskatinti žmones steigti fondus tiems, kam mūsų pagalbos ir atjautos reikia labiausiai. Mums svarbu, kad visuomenė suprastų didelę labdaros svarbą ir noriai dalyvautų labdaros iniciatyvose. Juk bėgti maratone 10 km daug labiau motyvuoja, kai turi gerą tikslą, o įsigytas daiktas, kai ne tik nusiperki, bet žinai, kad dalis sumokėtų lėšų skiriama labdarai – yra daug mielesnis. Tad tiesiog norime paskatinti atverti širdis ir pastebėti galimybes padėti bei prisidėti.


Naujienų portalas 15min 2021-aisiais rems ir globos 24 nevyriausybines organizacijas ir gerumo iniciatyvas, kurios kasdieniais darbais prisideda prie taip reikalingų pokyčių mūsų šalyje. Kasdien iki Kalėdų pristatome po vieną „Šiemet buvau geras“ organizaciją. Su jomis susipažinti galite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius