-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lektorė K.Dorofėjė apie moteriškos energijos šaltinius ir vagis: moteris gali paversti milijonieriumi bet kokį vyrą

Kiekviena moteris svajoja šalia turėti stiprų vyrą, kuris iš meilės pasiruošęs jai po kojomis pakloti visą pasaulį. Tačiau jeigu santykių pradžioje iš tiesų tai galima patirti, anksčiau ar vėliau prasideda priekaištai, kad meilės pasidarė per mažai. Lektorė, asmeninio efektyvumo trenerė Kristina Dorofėjė teigia, kad ne meilės sumažėjo, o moteris ištuštėjo, nes tik nuo moters priklauso, kaip su ja elgiasi vyras ir netgi kiek jis uždirba.
Pokalbis
Poros pokalbis / 123RF.com nuotr.

Keturi moters energijos šaltiniai

Pasak pašnekovės, moteris iš prigimties yra davėja, indas, iš kurio geria visi. Tokia jos paskirtis ir šeimoje – generuoti energiją, nuo kurios kokybės priklauso netgi tai, kiek vyras uždirba, ar sveiki jos vaikai, t. y. visa šeimos gerovė. O kad turėtų ką duoti, ji pati turi iš kažkur gauti energijos.

„Aš pati tik neseniai atradau, kaip svarbu moteriai būti gamtoje. Gamta, kuri pati savaime yra tobula, mus struktūrizuoja ir keičia. Ne veltui žemė dažnai asocijuojama su motina. Ir ne veltui moterims labai rekomenduojama vaikščioti po žemę basomis. Dar pridėsiu, kad moterims labai sveika dėvėti ilgą sijoną, nes ilgas sijonas tarsi sukuria uždarą erdvę ir traukia iš žemės energiją. Jei paklausite bet kurio vyro, kuri moteris jam gražesnė – dėvinti kelnes ar sijoną, visi atsakys, kad su sijonu.

Kita gamtos stichija – vanduo, nuplaunantis visas neigiamas emocijas. Jeigu jaučiatės emociškai blogai, labai sveika atsistoti po tekančiu vandeniu ar tiesiog panerti į jį visa galva. Aš asmeniškai apsivalymui nuo neigiamų emocijų esu išbandžiusi Baltijos jūrą. Kai esate pikta ant viso pasaulio, leiskite ateinančioms ir nueinančioms bangoms pasiimti viską, kas yra nereikalinga, – visą pyktį, nuoskaudas. Tikrai veikia.

Asmeninio albumo nuotr./Kristina Dorofėjė
Asmeninio albumo nuotr./Kristina Dorofėjė

Kalbant apie ugnies stichiją, reikia pažymėti, kad ji ir šildo, ir degina. Moteris namuose taip pat gali ir šildyti, ir deginti, sukurti ir rojų, ir pragarą.

Pagaliau ketvirtoji stichija – oras – yra tai, kas visas šias paminėtas stichijas apjungia. Jo yra visur. Ką tik gimęs vaikas, gavęs pirmą oro gurkšnį, ima klykti, o mirdami mes iškvepiame orą su paskutiniu atodūsiu. Todėl moterims labai rekomenduojami kvėpavimo pratimai. Giliai kvėpuodamos mes kartu iškvepiame savo baimę, nerimą, stresą, antraip visos neigiamos emocijos kaupiasi mūsų kūne ir skatina įvairių ligų atsiradimą“, – pasakojo K.Dorofėjė.

Antrasis moters energijos šaltinis, pasak lektorės, yra kūrybinė veikla. Nesvarbu, kokia: šokis, dainavimas, rašymas, skaitymas, rankdarbiai... Moterims būtina bent 5 minutes per dieną užsiimti tuo, ką ji mėgsta daryti, nes taip ji gauna energijos, įkvėpimo.

Moteris namuose gali ir šildyti, ir deginti, sukurti ir rojų, ir pragarą.

Trečias energijos šaltinis – moteriška bendrystė. Kad ji tikrai reikalinga, rodo ir tas faktas, kad šiais laikais moterys gana aktyviai buriasi į įvairius klubus, grupes, bendruomenes, stovyklas, nes taip iš viena kitos gauna palaikymą ir supratimą. Vieną iš tokių susibūrimų – jutiminę stovyklą moterims ant vandens – organizuoja ir pati pašnekovė.

Keturi moteriškos energijos vagys

„Jau išsiaiškinome, iš kur moteris gali pasisemti energijos. Belieka aptarti, kas „vagia“ jos energiją. Pirmiausiai tai nuoskaudos. Kai viduje yra daug pykčio, daug neįgyvendintų lūkesčių, nukreiptų į kitus, nelieka vietos džiaugsmui, meilei, atsipalaidavimui. Moteris nuolat ant kažko pikta ir nepatenkinta.

Yra įvairių metodikų ir praktikų, kurios padeda paleisti nuoskaudas. Reikia paieškoti sau tinkamiausių. Pavyzdžiui, kartais reikia atstatyti ryšį su tėvu. Jeigu dukters ir tėvo santykiai problematiški, vadinamosios moters šaknys yra pažeistos, todėl labai didelė tikimybė, kad ji neturės darnių santykių su vyru, nes nėra užgydžiusi šaknų, turi daug nuoskaudų, o jau nori vaisių.

Taip pat meilės ir džiaugsmo priešingybė yra baimė, nors iš esmės tai tik proto iliuzija, kai mes prisigalvojame, kaip gali būti. Įveikti baimei yra paprastas būdas – daryk tai, ko bijai. Pavyzdžiui, daugelis moterų bijo paleisti vyrą, su kuriuo nuolat konfliktuoja, nes mano, kad vienos neišgyvens. Ir dėl šios baimės kenčia abi pusės. Kai tik imiesi veiksmų, pamatai, kad tik baimės akys yra didelės, o iš tiesų viskas daug paprasčiau“, – vardijo pašnekovė.

Trečiasis vagis – gėda, kaltė ir pareigos jausmas. Dažna moteris gyvena su nuostata, kad ji privalo daryti viena ar kita. Pavyzdžiui, jeigu neaplankau tėvų, jaučiuosi kalta. Jeigu skiriu laiko sau, jaučiuosi kalta, kad atimu jį iš šeimos.

Pasak lektorės, moteris turi suprasti, kad ji turi daryti tai, ko nori, o ne ką privalo. Tik tuomet atsiranda vidinis džiaugsmas. Kai tu nori miego, pamiegi be jokio kaltės jausmo, kai nori užsiimti kokia nors veikla, ja ir užsiimi. Vyro žodis yra „privalau“, o moters žodis yra „noriu“, t. y. moteris turi išmokti mėgautis ir norėti kažką daryti, ne iš pareigos.

Meilės ir džiaugsmo priešingybė yra baimė, nors iš esmės tai tik proto iliuzija, kai mes prisigalvojame, kaip gali būti.

Būtent iš šios būsenos atsiranda pasitenkinimas ir energija, kuri maitina šeimą. Moteris yra pakrovėja, o vyras – telefonas. Kokia energija moteris pakraus vyrą, taip telefonas ir kalbės su ja. Būtent taip pas moterį ateina deimantai, dovanos, kelionės, pagarba namuose, t. y. pirmiausiai ji pati turi turėti, ką duoti.

„Jeigu šeimos finansai geri, supranti, kad viską darai gerai. Aš tai galiu paliudyti iš savo patirties – dabar dirbu ir uždirbu daug mažiau nei bet kada anksčiau, tačiau aš daugiau „dirbu“ namuose. Mano vyras, kai susitikome, buvo labai sunkioje finansinėje situacijoje. Dabar jis uždirba keturis kartus daugiau nei tuomet, ir pripažįsta, kad prie jo sėkmės esu prisidėjusi aš. Iš esmės pasakyme, kad moteris gali paversti milijonieriumi bet kokį vyrą, yra tiesos. Ne veltui šalia sėkmingų vyrų visada būna stiprios moterys.

O jeigu moterys tarpusavyje kalba apie vyrą, kad jis durnelis, kur pastumsi, ten ir bus, toks vyras niekada neparneš pinigų, o moteris už jo nesijaus kaip už sienos. Turi būti pagarba. Todėl kai moterys taip kalba apie savo vyrus, man jau viskas aišku apie jų santykius. Jei nori, kad vyras tau parneštų laimikį – girk jį, aišku, už rezultatus, o ne tuščiai kaip mažą vaiką.

Taigi moters darbas yra namuose. Vyras išeina užkariauti pasaulio ir pavargęs grįžta namo ilsėtis. Moteris turi ilsėtis darbe, užsiimdama mėgstama veikla, o namo grįžta dirbti. Kitaip tariant, į darbą moteris turi eiti ne sąskaitų apmokėti, o mėgautis savo darbine veikla.

Aš pati anksčiau dirbdavau kaip vyras ir grįždavau namo neturėdama, ką duoti šeimai. Jausdavausi pavargusi ir viskas mane erzindavo. Tačiau būtent moteris namuose kuria atmosferą, todėl turi suvokti, kad ji negali persidirbti, pervargti darbe ir namie būti bet kokia, nes tik ji gali kažką duoti šeimai, užuot reikalavusi, kad jai kažkas kažką duotų ir padarytų ją laimingą“, – atviravo asmeninio efektyvumo trenerė.

Dar vienas energijos vagis – apkalbos, kuriomis moterys labai mėgsta užsiimti, nesuvokdamos, kad taip jos išdalina save, ištaško savo energiją. Mat kitų kritika, teisimas byloja apie pačios moters žemą savivertę, nes kai tu apkalbi kitą, iškeli save – tarsi geriau žinai, kaip jam reikėtų gyventi, nors pati, atsidūrusi to žmogaus situacijoje, galbūt pasielgtum dar blogiau.

Vida Press nuotr./Laiminga pora
Vida Press nuotr./Laiminga pora

Kad vyras netaptų pagalvėle, nustokite jį kontroliuoti

Dažna šiuolaikinė moteris jaučiasi labai stipri, todėl dažnai sąmoningai ar nesąmoningai kontroliuoja savo artimuosius, nes „aš žinau geriau, kaip padaryti“. Šios moterys laiko namuose visus keturis kampus, tačiau pyksta, kodėl taip yra.

„Reikėtų liautis susireikšminti ir leisti antrajai pusei ar šeimai prisidėti. Nesvarbu, kad vyras pirmą kartą nupirks ne tokią duoną, ne tą, kuri, tavo manymu, skaniausia. Leiskite jam veikti. Tokiu būdu nuo savo pečių nusimesite visus kampus. Leiskite žmonėms būti tokiems, kokie jie yra, nustokite kontroliuoti vyrą, vaikus. Moteriai šeimoje nereikia nieko kontroliuoti. Laivo kapitonas, strategas yra vyras. O jeigu moteris perima vyro poziciją, jam belieka sėdėti ant sofkutės ir tapti dar viena pagalvėle.

Nesvarbu, kad vyras pirmą kartą nupirks ne tokią duoną. Leiskite jam veikti. Tokiu būdu nuo savo pečių nusimesite visus kampus.

Energetiškai stipri moteris gali puikiai reikštis darbe, savo veiklos sferoje, bet prie namų durų būtina nusiimti antpečius ir tapti tiesiog mylinčia ir švelnia, nes su vyriškos energijos moterimi vyrui miegoti neįdomu, jeigu jis yra normalios orientacijos. Be to, kai namuose atsiranda du vyrai, prasideda konkurencija. Aš pati anksčiau taip gyvenau – man patikdavo visur dominuoti, rodyti save, nors iš tiesų iš viso to nieko negauni. O kai šalia atsiranda stiprus vyras, nereikia niekam nieko įrodinėti, nes tau labai smagu, kai dominuoja vyras“, – dalinosi K.Dorofėjė.

Dažna moteris paprieštarautų: o ką daryti, jeigu vyras taip ilgai galvoja, kaip atlikti vieną ar kitą darbą, kad ji jau spėjo 10 kartų jį padaryti?

„Tai yra tiesa. Moteriška energija sukasi 10 kartų greičiau. Moteris tik pagalvojo ir jau turi sprendimą bei gali imtis veiksmo. Vyras kurį laiką dar mąsto, jam reikia daugiau laiko. Tačiau tai nereiškia, kad moteris turi skubėti priimti sprendimus už vyrą. Duokite jam erdvės ir jis savo tempu ir savo laiku viską padarys. Tuomet nepaversite savo vyro dar vienu vaiku“, – patarė pašnekovė.

Kol turėsite lūkesčių, nebūsite laiminga

Pasak jos, viena didžiųjų moterų klaida, kad jos mano galinčios lipdyti ir keisti vyrą taip, kaip nori.

„Lūkesčiai yra nusivylimo vaikai. Jeigu jūs turite į vyrą (ar vaikus) tam tikrų lūkesčių, kad jis bus toks, padarys tai, uždirbs tiek, iš karto esate pasmerktos skausmui, nes kitas žmogus neprivalo vykdyti jūsų sugalvotos programos. Jeigu mylite vyrą, turite jį priimti tokį, koks jis yra. Jeigu jis nuspręs padaryti kažką savo valia, be spaudimo ir įsipareigojimo, valio. Tačiau negalite to reikalauti, jūs galite tik dirbti su savimi.

Ir jeigu susipykstate su vyru, atsikabinkite nuo jo, palikite jį ramybėje ir dirbkite su savimi – nusiraminkite ir pasistenkite suprasti, kodėl taip įvyko, ką padarėte ne taip, nes pagal energijos tvermės dėsnį, kokią energiją mes nusiunčiame, tokį grįžtamąjį ryšį ir gauname. Konflikto metu galima išsiputoti, išsirėkti, kaltinti kitą, o galima užduoti sau klausimą – noriu būti laiminga ar teisi? Abu šie dalykai nesuderinami. Tu negali būti ir teisi, ir laiminga. Gal tikrai – koks skirtumas, kieno tiesa? Jeigu tau svarbi santykių harmonija ir laimė, tuomet neverta įrodinėti savo tiesos.

Vyro elgesys moters atžvilgiu yra tik grįžtamasis ryšys dėl jos įdėtų pastangų.

Man ši nuostata labai padeda, nes tai meilės kelias, kuriame tu supranti, kad jeigu tau svarbu jaustis pačiai laimingai ir kad tavo partneris jaustųsi laimingas, visiškai nesvarbu, kuris ir kiek kartų atsiprašė. Užuot laukusios, kad vyras puls ant kelių bučiuoti kojų, prisiimkite atsakomybę už šiuos santykius pačios, eikite ir kurkite, kad juose atsirastų laimė ir harmonija“, – dėstė lektorė.

Pašnekovės teigimu, vyro elgesys moters atžvilgiu yra tik grįžtamasis ryšys dėl jos įdėtų pastangų. Jeigu šeimoje nėra darnos, toks vyras praranda motyvaciją ką nors daryti, nes nebeturi tam energijos. Ir jam nieko nelieka, kaip tik ieškoti pakrovėjo kitur. Tai gali būti bet kas: darbas, alkoholis, kita moteris...

123RF.com nuotr./Moteris žiūri į veidrodį
123RF.com nuotr./Moteris žiūri į veidrodį

Ar tai reiškia, kad moteris turi būti pasiruošusi visada prisitaikyti prie vyro? „Aš niekada negalvojau apie tai – taikausi prie vyro ar ne. Man svarbu, kad procese jausčiausi gerai, taip pat suprantu, kad vyro elgesys su manimi yra mano pastangų rezultatas. Jaučiuosi 100 proc. atsakinga už tai, kas su manimi vyksta santykiuose. Jeigu norime juose kažką gauti, pirmiausiai turime kažką duoti. Jeigu moteris nuolat pikta, pavargusi, reikalaujanti, ji nebent išsireikalaus meilės su kalte. Vyras, jausdamasis kaltas, nupirks kokią nors dovaną, tarsi išoriškai „užkiš“ meilės poreikį.

Tik tuomet, kai moteris jausis gerai ir su savo vyru, ir kai jo nėra, ir kai visai nėra jokio vyro, t. y. neturės lūkesčio, ji iš tiesų taps laiminga. Ne veltui sakoma: nelaimingos moters joks vyras nepadarys laimingos.

Taigi moteris pirmiausiai turi susitelkti į save ir užsiimti veikla, kuri ją daro laimingą. Man, pavyzdžiui, ryte reikalinga tyla, meditacija, kvėpavimo pratimai ir sportas. Tuomet aš įgaunu energijos“, – pasakojo K.Dorofėjė.

Trumpa meilės sau praktika

Pasak lektorės, dažnai moterys negauna teigiamo grįžtamojo ryšio iš vyro, nes nesijaučia to vertos, todėl rytais ji siūlo atlikti paprastą praktiką. Atsistokite prieš veidrodį ir pasakykite: „Mieloji, aš labai tave myliu.“ Iš pradžių gali skambėti juokingai, bet po kurio laiko suprasite, kaip tai veikia.

„Aš dariau šią praktiką stovykloje ir daug moterų šių žodžių sau negalėjo pasakyti. Kai moteris savęs nemyli, jos viduje atsiveria didžiulė tuštuma ir ji pradeda ieškoti, iš kur gauti meilės. Tuomet gimsta reikalavimai vyrui, kad rodytų dėmesį, ar per galvas dėl karjeros lipama darbe. Visa tai – iš nemeilės sau ir pilnatvės trūkumo.

O pilnatvę sukuria dėkingumas, kai jautiesi dėkingas už viską, ką dabar turi, taip pat ir už pamokas. Aš pati savo laiku netgi buvau prisiklijavusi ant veidrodžio lapukus su užrašu „aš esu laiminga“. Tie užrašai gali būti patys įvairiausi – aš esu graži, aš esu sveika, seksuali, turtinga. Kam ko reikia, tai galima ir užsirašyti.

Gerdamos rytinę kavą pasistenkite mėgautis – nespręskite tuo metu jokių gyvenimo rebusų. Drabužius ir papuošalus rinkitės pagal nuotaiką. Nebūtinai jie turi būti praktiški ir atitikti oro sąlygas. Taip pat atsiminkite, kad moters apatiniai matosi jos akyse.

Moteriai nereikia nieko ieškoti ir laukti. Jai reikia spinduliuoti. Jeigu ji tuščia kaip kibiras, joks vyras prie jos neprieis, nes ji neturi, ką duoti, o vyrui reikia, kad jį pakrautų. Būtent todėl moteriai būtina susitelkti į save, jai reikia įvairių mokymų, praktikų, susitikimų su kitomis moterimis, veiklos, kuri ją džiugina ir daro laimingą“, – teigė pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius